Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Parfait de migdale

parfait-migdale
Migdalele sunt perfecte pentru combinatiile de vara. Macinate sau adaugate in compozitia obisnuita de inghetata sau parfait, pot deveni un desert delicios si racoritor.

Parfait-ul este un desert inghetat care, spre deosebire de inghetata, nu necesita amestecare in timpul inghetului. Acesta este pur si simplu turnat in forma si rulat in folie stretch, apoi lasat la congelator.

Ingrediente

  • 3 galbenușuri
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 2 ouă întregi
  • 1 mână de migdale blanșate (curățate de coajă)
  • 150 g zahăr
  • 100 g migdale măcinate
  • 1 păstaie vanilie                             
  • 1 portocală
  • 20 ml Amaretto  

Mod de preparare

  1. Se amestecă albușurile cu cele două ouă întregi, zahăr, semințele din păstaia de vanilie și Amaretto. Totul se ține pe bain-marie și se amestecă până se îngroașă și devine cremos.

  2. Compoziția se bate cu mixerul până se răcește și își mărește vizibil volumul.

  3. Smântâna pentru frișcă se bate bine și se adaugă în compoziție.

  4. Migdalele măcinate se prăjesc ușor într-o tigaie și se amestecă cu cele blanșate. Totul se adaugă amestecului de mai sus împreună cu zeama și coaja de la o portocală.

  5. Crema astfel obținuta se așază pe o folie stretch dându-i-se forma de rulou pentru mai multă stabilitate. Apoi, se rulează în folie de aluminiu și se lasă la congelator 2-3 ore.



parfait-migdale-reteta