Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Crème brulee de vanilie

creme-brulee

Ingrediente pentru 6 porții

  • Smântână dulce 375 ml
  • Lapte 125 ml
  • Zahăr 40 g
  • Păstaie de vanilie 1 bucată
  • Gălbenușuri de ou 6 bucăți
  • Zahăr brun pentru caramelizare

Mod de preparare

  1. Se amestecă laptele cu smântâna și semințele de la păstaia de vanilie , apoi le încălzim la foc mic. Separat se bat gălbenușurile cu zahărul , după care se pun la bain-marie, adăugând amestecul de lapte și smântână, puțin câte puțin.
  2. Crema obținută se pune în boluri mici, după care se introduce în cuptor la 100° C, pentru 60 de minute.
  3. Se lasă la răcit, iar înainte de servire se caramelizează zahăr brun deasupra, cu ajutorul unei torțe cu gaz.
creme-brulee-burn