Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Summer Punch

summer-punch-2

Ingrediente:

  • 1 pepene mic cantalupe
  • 250 g fructe de pădure proaspete
  • 2 kiwi
  • 200 g piersici
  • 1,5 l vin alb sec
  • 0,75 l vin spumant
  • 5 g mentă proaspată
  • zahăr

Mod de preparare:

  1. Se spală, se curăță și se taie în cuburi fructele apoi se pudrează cu zahăr.

  2. Într-un bol de sticlă adugăm vinul alb sec și frunzele de mentă strivite în palmă după care adăugăm fructele.

  3. Introducem bolul la rece, iar înainte de servire se toarnă vinul spumant.

  4. Pentru varianta non-alcoolică înlocuim vinurile cu suc de cireșe și câteva felii de ghimbir.

Ingrediente:

Aluat:

Cremă de ciocolată

  • Lapte 190 ml
  • Zahăr 50 g
  • Gălbenuș de ou 50 g
  • Gelatină 7,5 g
  • Ciocolată neagră 150 g
  • Frișcă bătută 260 g

Mousse de lămâie

  • Smântână lichidă 200 ml
  • Unt 15 g
  • Zahăr 60 g
  • Coaja de lămâie 15 g
  • Frișcă bătută 200 g
  • Gelatină 8 g

Glazură de ciocolată albă

  • Smântână lichidă 330 ml
  • Ciocolată albă 330 g
  • Gelatină 3 g

Pentru asamblare: Blat de tort Fine Life 1 buc

Mod de preparare

Cremă de ciocolată:

1. Fierbem laptele, zahărul și gălbenușul de ou la foc mediu până obținem un sos lejer.

2. Temperăm, adăugăm gelatina și ciocolata apoi lăsăm să se răcească.

3. La sfârșit adăugăm frișca bătută moale.



Mousse de lămâie:

1. Punem pe foc smântâna, untul, zahărul și coaja de lămâie.

2. Când începe să fiarbă se retrage de pe foc, se strecoară, adăugăm gelatina și lăsam să se răcească.

3. La sfârșit adăugăm frișca bătută.

 

Glazură de ciocolată albă

1. Fierbem smântâna, adăugam ciocolată albă, temperăm și adăugăm gelatina înmuiată în prealabil.

summer-punch-1