Devino client METRO

Aplica pentru un card METRO

Limonadă cu mentă şi ghimbir

940x200 - limonada

Ingrediente 6 porţii:

  • 1200 ml apă plată
  • 200 grame zahăr brun
  • 300 ml zeamă de lămâie
  • 2 lime
  • 10 g mentă
  • 3 beţe de lămâiţă (lemon grass)
  • 100 g ghimbir

Mod de preparare 30 de minute:

  1. Se fierb 200 ml de apă cu zahărul şi cu ghimbirul curăţat şi tăiat feliuţe, după care se lasă să infuzeze pentru 10 minute.
  2. Se filtrează şi se adaugă sucul de lămâie şi se lasă la răcit.
  3. Se glazurează un pahar cu zeamă de lămâie şi cu zahăr brun, apoi se adaugă decor de coajă de lime, mentă şi felie de lime.
  4. Se umple paharul cu limonadă şi se serveşte cu gheaţă. 

Ingrediente:

Aluat:

Cremă de ciocolată

  • Lapte 190 ml
  • Zahăr 50 g
  • Gălbenuș de ou 50 g
  • Gelatină 7,5 g
  • Ciocolată neagră 150 g
  • Frișcă bătută 260 g

Mousse de lămâie

  • Smântână lichidă 200 ml
  • Unt 15 g
  • Zahăr 60 g
  • Coaja de lămâie 15 g
  • Frișcă bătută 200 g
  • Gelatină 8 g

Glazură de ciocolată albă

  • Smântână lichidă 330 ml
  • Ciocolată albă 330 g
  • Gelatină 3 g

Pentru asamblare: Blat de tort Fine Life 1 buc

Mod de preparare

Cremă de ciocolată:

1. Fierbem laptele, zahărul și gălbenușul de ou la foc mediu până obținem un sos lejer.

2. Temperăm, adăugăm gelatina și ciocolata apoi lăsăm să se răcească.

3. La sfârșit adăugăm frișca bătută moale.



Mousse de lămâie:

1. Punem pe foc smântâna, untul, zahărul și coaja de lămâie.

2. Când începe să fiarbă se retrage de pe foc, se strecoară, adăugăm gelatina și lăsam să se răcească.

3. La sfârșit adăugăm frișca bătută.

 

Glazură de ciocolată albă

1. Fierbem smântâna, adăugam ciocolată albă, temperăm și adăugăm gelatina înmuiată în prealabil.

460x444 - limonada