Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Academia de Gastronomie

backgound_main

Învaţă arta deliciilor pentru clienţii tăi

Pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, în magazinul METRO Militari se află o bucatarie profesională cu dotari la cel mai înalt standard, unde maeştri bucătari şi alţi specialişti de talie internaţională predau gratuit tainele gastronomiei fine tuturor clienţilor HoReCa interesaţi să ridice în mod substanţial calitatea afacerii lor.


Te așteaptă specialiști de talie mondială

romeo1

Romeo DUNĂREANU

Coordonator din anul 2009 al Academiei de Gastronomie METRO

Romeo este un excelent trainer, pasionat de aroma cafelei și gustul vinului, susținând module de curs captivante pe domeniile:

  • Somelier
  • Barista

Romeo are multiple specializări:

  • Diplomă absolvire - “Trainer “ (Formator) , 2010
  • Diplomă absolvire - “Somelier”, 2013 (Prof. Sergiu Nedelea BARMANIA )
  • Diplomă absolvire - “Barista” , 2013 (autorizare SCAE)
  • Diplomă absolvire - “Latte-art advance”, 2017 (Trainer Stefan Laurențiu - Campion National Latte-art)
silvia

Silvia AILINCĂI

Executive Chef METRO Cash&Carry România

S-a alăturat în echipa METRO în 2010 ca asistent executive chef și în 2015 a devenit executive chef si managerul Academiei de Gastronomie.

Este absolventă a Școlii de Gastronomie Lenotre din Paris și în Olanda a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Gastronomie și Diploma de Onoare.

La concursul Best Chef din București a câștigat diploma de "Cel mai bun desert din competiție".

Deține 3 specializări cu diplome de bucătar, cofetar-patiser și de trainer autorizat, învățându-i pe clienţii METRO moduri irezistibile şi inovatoare de a combina ingredientele, dar şi talentul de a face un desert să arate ca o operă de artă.

daniel

Daniel CARST

Assistant Executive Chef METRO Cash&Carry România

Un sous-chef pasionat de bucătăria italiană, absolvent al Școlii Internaționale Culinare de Management a Ospitalității - hotel PARC.

Daniel are experiență națională și internațională, a lucrat la Radisson Blu Hotel București, Ritz Carlton Doha Qatar și Zerillo’s Restaurant București.

Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

Pornind de la standarde profesionale europene, specialiştii noştri oferă module de cursuri pentru toate categoriile de clienţi HoReCa, astfel încât fiecare să-şi aleagă pregătirea care consideră că ii va ajuta cel mai mult în afacere. 

Gastronomia internaţională a surprins în ultimii ani printr-o deschidere spectaculoasă către toate bucătăriile lumii şi toţi profesioniştii din domeniu au încercat să pună în aplicare reţete si tehnici noi de lucru. Obiectivele modulului de bucătărie au ca scop realizarea unor performanţe bune în acest domeniu, precum şi intuirea unor noi oportunităţi în vederea creşterii profitabilităţii afacerii în care sunt implicaţi profesioniştii HoReCa care se înscriu la acest modul.

img1
img2
img3

Program module de curs

blid

Tehnici culinare moderne: Sous Vide
3 septembrie (curs de 1 zi)/10:00-15:00

Meniu Ziua Afacerii tale/ burger

17, 18, 19, 24 Septembrie (curs de o zi)/ 10:00 - 15:00


 

În acest curs de o zi aflați cum să gătiți o varietate  de preparate culinare prin metoda inovatoare sous-vide. Gătitul prin metoda sous-vide este una dintre cele mai simple și eficiente metode care are la bază controlul precis al temperaturii pentru a pune în valoare gustul și textura preparatelor.

 

De asemenea, este metoda prin care optimizăm timpul de operare în bucătăriile profesionale, obținând astfel standardizarea proceselor și calității produselor finite.

Cursul se adresează clienților care activează în Restaurante cu specific International, Italian, Gourmet, Hoteluri cu restaurant, Organizatori de evenimente.

Acest curs este potrivit pentru bucătarii și proprietarii de restaurante interesați de inovație, optimizare și diferențiere.

 

La cursul de gătit Sous Vide veți descoperi:

 

  • Cum se utilizează echipamentele sous-vide.
  • Avantajele împachetării, stocării și preparării în pungile pentru vidat.
  • Controlul celor mai importanți parametri: timpul și temperatura.
  • cum să prepari 3 preparate diferite cu ajutorul sous-vid-ului.




Data limită de confirmare participare este 30 august la adresa de email academiadegastronomie@metro.ro

 

 Număr maxim de participanți: 25

 

blid

Bucătărie italiană: Paste proaspete 

11 Septembrie (curs de 1 zi)/10:00 - 15:00

 Importanța sosurilor în bucătărie 

10 Septembrie (curs de o zi)/10:00 - 15:00

Bucătărie italiană: Main course & desert 

12 Septembrie (curs de o zi)/10:00 - 15:00



La cursul de Paste Proaspete & Sosuri aflați informații referitoare la istoria, teoria și principiile care stau la baza asocierii diferitelor forme de paste cu sosurile cele mai potrivite, precum și diferența dintre pastele uscate și cele proaspete.

  

De asemenea, veți găsi secrete și sfaturi pentru a crea și perfecționa meniul, folosind pastele proaspete ca o “specialitate a casei”.

 

Cursul se adresează clienților care activează în Restaurante cu specific Internațional, Italian, Gourmet, Hoteluri cu restaurant.

 

Acest curs este potrivit pentru bucătarii și proprietarii de restaurante care doresc  îmbunătățească meniul prin preparate de diferențiere.

 


La cursul de Paste Proaspete, veți descoperi:

  • Cum să preparați un aluat de paste proaspăt, elastic și gustos.
  • Optimizarea timpului de servire/preparare și satisfacția clientului.
  • Asocierea sosurilor cu diferite forme de paste.
  • Combinații de gusturi pornind de la sosurile de bază clasice.



    Data limită de confirmare participare este 30 august la adresa de email academiadegastronomie@metro.ro

     

    Număr maxim de participanți: 25

blid

Tarte dulci și sărate pentru bufet sau a la carte

5 Septembrie (10:00 - 15:00)

 

Beneficiați de o introducere în bucăria franceză cu sesiuni teoretice și practice, care sunt necesare pentru a înțelege importanța tehnicilor clasice în bucătăria modernă.

 

Veți afla aspectele esențiale începând de la organizarea mise-en-place-ului și importanța acestuia în fluxul unei bucătării productive, alcătuirea unui meniu a la carte, urmat de o sesiune de demonstrații gastonomice pentru exemplificarea celor mai importante tehnici culinare alcătuind un meniu din 3 “course”-uri.

Cursul se adresează clienților care activează în Restaurante cu specific International, Gourmet, Hoteluri cu restaurant.

 

Tema acestuia oferă inspirație și perfecționare în folosirea tehnicilor culinare din bucătăria clasică franceză.

 

La cursul de gătit French Cuisine, veți descoperi:

 

Parte teoretică:

  • importanța bucătăriei franțuzești în gastronomia modernă.
  • alcătuirea unui meniu complet a la carte.


Demonstrație culinară:

  • folosirea tehnicilor culinare clasice în crearea preparatelor moderne.
  • realizarea a 3 preparate franțuzești: amuse bouche, supa&main course.

    Data limită de confirmare participare este 30 august la adresa de email academiadegastronomie@metro.ro

     

    Număr maxim de participanți: 25

 

 

 

 

blid

French macaroons

4 septembrie (curs de 1 zi)/10:00 - 15:00


Termenul "a la mode" este folosit pentru a desemna deserturile care sunt servite împreună cu înghețata, cum ar fi plăcintele, moelleaux sau brioșe.

 

La acest curs de o zi veți descoperi rețete de deserturi care se pot servi cu înghețata sau care au la bază înghețata cum ar fi clasicaomletă Norvegiană”  sau “Baked Alaska”.

 

Acest curs vă ajută să dezvoltați meniul pentru sezonul de vară folosind desertul ca produs de diferențiere.

Cursul de adresează clienților care lucrează în Restaurante cu specific Internațional, Italian, Românesc, Gourmet, Hoteluri cu restaurant

 

Tema acestui curs oferă inspirație și perfecționare în folosirea tehnicilor culinare din bucătăria clasică franceză.

 

La cursul de gătit Deserturi de sezon, veți descoperi:

 

Demonstrație culinară:

  • Rețete de deserturi de sezon, răcoritoare, unde înghețata este piesa principală în evidențierea aromelor.

Data limită de confirmare participare este 30 august la adresa de email academiadegastronomie@metro.ro

 

Număr maxim de participanți: 25

glass

Incursiune în lumea cafelei & Latte Art

10, 25 Septembrie (curs de 1 zi)/10:00 - 15:00


Un curs practic și teoretic despre CAFEA la care veți afla informații despre istoria cafelei, tipurile de cafea și modalitățile de preparare.

 

În acest curs de o zi, instructorul nostru specialist în cafea va dezvolta abilitățile esențiale pentru realizarea unui esspreso italian perfect, un cappuccino cu cremă de lapte compactă, cât și diferite rețete de cocktailuri pe bază de cafea.

Cursul se adresează clienților care lucrează în Restaurante, Baruri, Pubs și Hoteluri.

 

Tema acestui curs oferă inspirație și perfecționare în prepararea cafelei și se adresează managerilor de restaurante, șefi de sală, barmani și ospătari.

 

La cursul de Cafea, veți descoperi:

 

Teorie:

  • istoria cafelei și tipuri de cafea.
  • ustensile esențiale pentru barista.


Practic:

  • întreținerea esspresorului și a accesoriilor.
  • realizarea unui esspreso perfect.
  • diferite rețete pe bază de cafea.

Data limită de confirmare participare este 30 august la adresa de email academiadegastronomie@metro.ro

 

Număr maxim de participanți: 20

glass

Inițiere în degustarea Vinurilor

11, 12, 26 Septembrie (curs de 1 zi)/10:00 - 15:00

Masterclass Bartending 

18, 19 Septembrie (Curs de o zi)/ 10:00 - 15:00


Cursul
de inițiere în lumea VINULUI oferă posibilitatea pasionaților de a aprofunda cunoștințe despre istoria și principiile de producție ale vinurilor începând de la soiurile de struguri, specificități și tipicități ale acestora, până la tipuri de vinuri și recomandări de servire a acestora și de asociere cu preparatele culinare.

Este un curs care vă ajutăsă cresteți vânzările prin metode de recomandare, asocieri culinare și fidelizare a clienților.

Cursul  este adresat managerilor de restaurante, șefi de sală, barmani și ospătari.

 

La cursul de Vinuri, veți descoperi:

 

Teorie:

  • istoria vinului și tipuri de struguri.
  • ce este un somelier și atribuțiile acestuia.
  • accesorii necesare pentru servirea și degustarea vinului.

Practic:

  • Etapele degustării vinului.
  • Degustare diferite soiuri de vin.

 

Data limită de confirmare participare este 30 august la adresa de email academiadegastronomie@metro.ro

 

Număr maxim de participanți: 20

 

Agenda cursului

  • Igiena şi securitatea în bucătărie
  • Noțiuni generale privind normele HACCP
  • Identificarea nevoilor clienţilor
  • Soluţii privind consilierea clienţilor despre echipament profesional și sortiment HoReCa
  • Pregătirea şi degustarea reţetelor
  • Asocierea corectă a vinurilor cu preparatele prezentate în modul

Silvia Ailincăi, Executive Chef, Daniel Carst, Asistent Executive Chef și Romeo Dunăreanu, Somelier și Barista, vă așteaptă să descoperiți împreună secretul gastronomiei!

Pentru a afla informații: academiadegastronomie@metro.ro

Vă rugăm să transmiteţi confirmarea participării dumneavoastră Departamentului Consultanți Vânzări din magazinele METRO.


Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

  • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: curs pentru prepararea cărnii albe, curs pentru prepararea cărnii roşii, pentru tranşarea, filetarea şi prepararea peştelui şi fructelor de mare, curs pentru prepararea legumelor;
  • Module de gastronomie tematică: cursuri de preparare de pizza, cursuri pentru bucătărie rapidă, de tip fast food, cursuri pentru bucătărie românească, pentru bucătărie italiană, pentru bucatarie mediteraneană, cursuri pentru bucătărie etnică;

Pentru formare / perfecţionare cofetari / patiseri oferim:

  • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: diverse cursuri pentru prepararea produselor specifice de cofetărie şi patiserie, curs pentru prepararea fructelor;
  • Module dedicate activităţilor specifice: cofetarie, patiserie, brutărie.

Pentru formare / perfecţionare barmani oferim:

  • curs de cunoaştere a materiilor prime;
  • cursuri de metode de preparare şi tehnici specifice activităţii desfăşurate în cadrul unui bar sau al unei cafenele

Pentru formare somelier oferim:

  • Tehnici de degustare de vinuri şi de asociere a preparatelor culinare cu vinuri.

Ești interesat?

Dacă sunteți interesați de participare la aceste cursuri, contactați Consultanții de Vânzări din magazinele METRO.

Pentru a obține un maxim de succes în afacerea ta, îți recomandăm să achiziționezi soluțiile nealimentare de la METRO: echipamente gastro de răcire, de preparare, de bar, accesorii și ustensile bucătărie, mobilier inox, depozitare, echipamente de lucru etc. Cere detalii prin e-mail la academiadegastronomie@metro.ro.