Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Academia de Gastronomie

backgound_main

Învaţă arta deliciilor pentru clienţii tăi

Pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, în magazinul METRO Militari se află o bucatarie profesională cu dotari la cel mai înalt standard, unde maeştri bucătari şi alţi specialişti de talie internaţională predau gratuit tainele gastronomiei fine tuturor clienţilor HoReCa interesaţi să ridice în mod substanţial calitatea afacerii lor.


Te așteaptă specialiști de talie mondială

romeo1

Romeo DUNĂREANU

Coordonator din anul 2009 al Academiei de Gastronomie METRO

Romeo este un excelent trainer, pasionat de aroma cafelei și gustul vinului, susținând module de curs captivante pe domeniile:

 • Somelier
 • Barista

Romeo are multiple specializări:

 • Diplomă absolvire - “Trainer “ (Formator) , 2010
 • Diplomă absolvire - “Somelier”, 2013 (Prof. Sergiu Nedelea BARMANIA )
 • Diplomă absolvire - “Barista” , 2013 (autorizare SCAE)
 • Diplomă absolvire - “Latte-art advance”, 2017 (Trainer Stefan Laurențiu - Campion National Latte-art)
silvia

Silvia AILINCĂI

Executive Chef METRO Cash&Carry România

S-a alăturat în echipa METRO în 2010 ca asistent executive chef și în 2015 a devenit executive chef si managerul Academiei de Gastronomie.

Este absolventă a Școlii de Gastronomie Lenotre din Paris și în Olanda a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Gastronomie și Diploma de Onoare.

La concursul Best Chef din București a câștigat diploma de "Cel mai bun desert din competiție".

Deține 3 specializări cu diplome de bucătar, cofetar-patiser și de trainer autorizat, învățându-i pe clienţii METRO moduri irezistibile şi inovatoare de a combina ingredientele, dar şi talentul de a face un desert să arate ca o operă de artă.

daniel

Daniel CARST

Assistant Executive Chef METRO Cash&Carry România

Un sous-chef pasionat de bucătăria italiană, absolvent al Școlii Internaționale Culinare de Management a Ospitalității - hotel PARC.

Daniel are experiență națională și internațională, a lucrat la Radisson Blu Hotel București, Ritz Carlton Doha Qatar și Zerillo’s Restaurant București.

Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

Pornind de la standarde profesionale europene, specialiştii noştri oferă module de cursuri pentru toate categoriile de clienţi HoReCa, astfel încât fiecare să-şi aleagă pregătirea care consideră că ii va ajuta cel mai mult în afacere. 

Gastronomia internaţională a surprins în ultimii ani printr-o deschidere spectaculoasă către toate bucătăriile lumii şi toţi profesioniştii din domeniu au încercat să pună în aplicare reţete si tehnici noi de lucru. Obiectivele modulului de bucătărie au ca scop realizarea unor performanţe bune în acest domeniu, precum şi intuirea unor noi oportunităţi în vederea creşterii profitabilităţii afacerii în care sunt implicaţi profesioniştii HoReCa care se înscriu la acest modul.

img1
img2
img3

Program module de curs

blid

Modul Bucătărie Românească Modernă
8 - 9 mai (curs de 2 zile)/9:30-16:00


 
Acest modul se bazează pe moduri irezistibile și inovatoare de a combina ingredientele Metro, cursanții își vor însuși noi competențe ale gastronomiei cu accent pe stăpânirea tehnicilor de organizare, preparare și servire. Asocierea corectă a vinurilor cu preparatele culinare.

 
blid

Modul Preparate culinare din carne de pui

13 - 14 mai (curs de 2 zile)/9:30 - 16:00 

Obiectivele modulului de bucătărie au ca scop realizarea unor performanțe bune în acest domeniu, precum și intuirea unor noi oportunități de a pune în practică rețete culinare din carne de pui. Asocierea corectă a vinurilor cu preparatele culinare.

 

blid

Modul Eveniment Gustare Rece (curs de 2 zile)

20 - 21 mai (9:30 - 16:00)

 
Modul de evenimente special pentru nunti, botezuri, aniversări,  meniuri customizate în Academia de Gastronomie Metro, create special pentru clienții noștri. Asocierea corectă a vinurilor cu aceste preparate.

 
 

blid

Modul Bufet Internațional


27 mai (curs de 1 zi)/9:30 - 16:00


Obiectivele acestei sesiuni de formare  sunt recunoașterea calității materiilor prime, utilizarea cuptorului pentru carne și a celui pentru cofetărie, aplicarea unor tehnici noi de aranjare și decorare
( prezentare pe oglinzi și platouri ).

 

glass

Curs Cafea (Barista)


6 mai (curs de 1 zi)/10:30 - 17:00Obiectivele cursului sunt de a defini atribuțiile unui Barista, de a prezenta echipamentele profesionale specifice, de predare a unor tehnici de preparare a cafelei, a cremei de lapte, precum și moduri de întreținere a espressorului sau a
râșniței de cafea.

 

glass

Curs Vinuri (Somelier)


7 mai (curs de 1 zi)/10:30 - 17:00Obiectivele cursului sunt de a defini atribuțiile unui Somelier, de a prezenta echipamentele profesionale de păstrare a vinurilor în condiții optime, de a prezenta  metodele și tehnicile de servire a vinului,  a etapelor de decantare și aerare, precum și de recomandare a unor sortimente de vinuri.glass

Curs Bartendering - Barman preparator

 

13 -14 mai (curs de 2 zile)/10:30 - 17:00

 

Obiectivele acestui curs:

 

 • Definirea activității de barman.
 • Prezentare echipamente profesionale / ingrediente specifice activității de bar, prezente în sortimentul METRO pentru restaurant/hotel.
 • Definirea și evoluția băuturilor alcoolice / istoria mixologiei.
 • Metode de preparare și tehnici de bar.
 • Prezentare rețete de cocktailuri clasice/moderne( flavoured , mocktails, smoothies, milkshakes, coffee cocktails).
glass

Curs Cafea (Barista)

 

27 mai (curs de 1 zi)/10:30 - 17:00

 


Obiectivele acestui curs:

 

 • Definirea  atribuților de Barista (job description – abilități)
 • Prezentarea echipamentelor profesionale /ustensile și ingrediente specifice activității de bar/cafenele pentru Hotel/Restaurant/Cafenea prezente în sortimentul METRO.
 • Întreţinerea espressorului / râşniţei ( prin exploatare optimă, cum prelungim perioada de funcționare a echipamentelor din locații).
 • Tehnica de preparare corectă a cafelei( ristretto, espresso, cafea la ibric ).
 • Tehnica de preparare a cremei de lapte ( latte art).
 • Prezentare metode și tehnici de preparare rețete clasice/moderne (cappuccino/latte /macchiato, milkshakes, fredo espresso, fredo cappucino, coffee cocktails).

 

glass

Curs Vinuri - Somelier

 

28 mai (curs de 1 zi/10:30 - 17:00

 


Obiectivele acestui curs:

 

 • Definirea atribuțiilor de  Somelier ( job description – abilități)
 • Prezentarea echipamentelor profesionale de păstrare a vinurilor în condiții optime, ustensile prezente în sortimentul METRO, specifice activității Somelier-ului în Restaurant/Hotel.
 • Prezentare metode și tehnici de servire a vinului (prezentare, debusonare, servire).
 • Prezentarea etapelor de decantare/aerare a vinurilor roșii de peste 3-4 ani vechime.

 • Cum recomandăm / asociem vinul cu diverse preparate culinare.
 •  

 • Prezentarea/recomandarea sortimentului de vinuri din magazinele METRO.

Agenda cursului

 • Igiena şi securitatea în bucătărie
 • Noțiuni generale privind normele HACCP
 • Identificarea nevoilor clienţilor
 • Soluţii privind consilierea clienţilor despre echipament profesional și sortiment HoReCa
 • Pregătirea şi degustarea reţetelor
 • Asocierea corectă a vinurilor cu preparatele prezentate în modul

Silvia Ailincăi, Executive Chef, Daniel Carst, Asistent Executive Chef și Romeo Dunăreanu, Somelier și Barista, vă așteaptă să descoperiți împreună secretul gastronomiei!

Pentru a afla informații: academiadegastronomie@metro.ro

Vă rugăm să transmiteţi confirmarea participării dumneavoastră Departamentului Consultanți Vânzări din magazinele METRO.


Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

 • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: curs pentru prepararea cărnii albe, curs pentru prepararea cărnii roşii, pentru tranşarea, filetarea şi prepararea peştelui şi fructelor de mare, curs pentru prepararea legumelor;
 • Module de gastronomie tematică: cursuri de preparare de pizza, cursuri pentru bucătărie rapidă, de tip fast food, cursuri pentru bucătărie românească, pentru bucătărie italiană, pentru bucatarie mediteraneană, cursuri pentru bucătărie etnică;

Pentru formare / perfecţionare cofetari / patiseri oferim:

 • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: diverse cursuri pentru prepararea produselor specifice de cofetărie şi patiserie, curs pentru prepararea fructelor;
 • Module dedicate activităţilor specifice: cofetarie, patiserie, brutărie.

Pentru formare / perfecţionare barmani oferim:

 • curs de cunoaştere a materiilor prime;
 • cursuri de metode de preparare şi tehnici specifice activităţii desfăşurate în cadrul unui bar sau al unei cafenele

Pentru formare somelier oferim:

 • Tehnici de degustare de vinuri şi de asociere a preparatelor culinare cu vinuri.

Ești interesat?

Dacă sunteți interesați de participare la aceste cursuri, contactați Consultanții de Vânzări din magazinele METRO.

Pentru a obține un maxim de succes în afacerea ta, îți recomandăm să achiziționezi soluțiile nealimentare de la METRO: echipamente gastro de răcire, de preparare, de bar, accesorii și ustensile bucătărie, mobilier inox, depozitare, echipamente de lucru etc. Cere detalii prin e-mail la academiadegastronomie@metro.ro.