Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Academia de Gastronomie

backgound_main

Învaţă arta deliciilor pentru clienţii tăi

Pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, în magazinul METRO Militari se află o bucatarie profesională cu dotari la cel mai înalt standard, unde maeştri bucătari şi alţi specialişti de talie internaţională predau gratuit tainele gastronomiei fine tuturor clienţilor HoReCa interesaţi să ridice în mod substanţial calitatea afacerii lor.


Te așteaptă specialiști de talie mondială

romeo1

Romeo DUNĂREANU

Coordonator din anul 2009 al Academiei de Gastronomie METRO

Romeo este un excelent trainer, pasionat de aroma cafelei și gustul vinului, susținând module de curs captivante pe domeniile:

 • Somelier
 • Barista

Romeo are multiple specializări:

 • Diplomă absolvire - “Trainer “ (Formator) , 2010
 • Diplomă absolvire - “Somelier”, 2013 (Prof. Sergiu Nedelea BARMANIA )
 • Diplomă absolvire - “Barista” , 2013 (autorizare SCAE)
 • Diplomă absolvire - “Latte-art advance”, 2017 (Trainer Stefan Laurențiu - Campion National Latte-art)
silvia

Silvia AILINCĂI

Executive Chef METRO Cash&Carry România

S-a alăturat în echipa METRO în 2010 ca asistent executive chef și în 2015 a devenit executive chef si managerul Academiei de Gastronomie.

Este absolventă a Școlii de Gastronomie Lenotre din Paris și în Olanda a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Gastronomie și Diploma de Onoare.

La concursul Best Chef din București a câștigat diploma de "Cel mai bun desert din competiție".

Deține 3 specializări cu diplome de bucătar, cofetar-patiser și de trainer autorizat, învățându-i pe clienţii METRO moduri irezistibile şi inovatoare de a combina ingredientele, dar şi talentul de a face un desert să arate ca o operă de artă.

daniel

Daniel CARST

Assistant Executive Chef METRO Cash&Carry România

Un sous-chef pasionat de bucătăria italiană, absolvent al Școlii Internaționale Culinare de Management a Ospitalității - hotel PARC.

Daniel are experiență națională și internațională, a lucrat la Radisson Blu Hotel București, Ritz Carlton Doha Qatar și Zerillo’s Restaurant București.

Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

Pornind de la standarde profesionale europene, specialiştii noştri oferă module de cursuri pentru toate categoriile de clienţi HoReCa, astfel încât fiecare să-şi aleagă pregătirea care consideră că ii va ajuta cel mai mult în afacere. 

Gastronomia internaţională a surprins în ultimii ani printr-o deschidere spectaculoasă către toate bucătăriile lumii şi toţi profesioniştii din domeniu au încercat să pună în aplicare reţete si tehnici noi de lucru. Obiectivele modulului de bucătărie au ca scop realizarea unor performanţe bune în acest domeniu, precum şi intuirea unor noi oportunităţi în vederea creşterii profitabilităţii afacerii în care sunt implicaţi profesioniştii HoReCa care se înscriu la acest modul.

img1
img2
img3

Program module de curs

blid

Modul Sous -  Vide (curs de 2 zile)

9 - 10 ianuarie  09:30 - 16:00Tehnica modernă de pregătire a preparatelor la temperatura joasă cu un grad mare de precizie a temperaturii timp îndelungat.

Principiile pe care se bazează sunt introducerea ingredientelor în apă (cuptor pe aburi sau bain marie) și punerea în valoare a proprietăților organoleptice.

Asocierea corectă a vinurilor cu preparatele culinare.

blid

Modul Fructe de Mare (curs de 1 zi)

14 ianuarie 09:30 - 16:00Obiectivele principale ale acestui modul sunt identificarea calității fructelor de mare din sortimentul METRO, modalități de curățare și de gătire a acestor delicii culinare. 

blid

Preparate culinare din carne de vită

(curs de 1 zi)
 17 ianuarie 09:30 - 16:00


Obiectivele acestei sesiuni de formare sunt recunoașterea calității materiilor prime, utilizarea cuptorului combi pentru carne. Asocierea corectă a vinurilor cu aceste preparate. 

blid

Macarons

21 ianuarie 2019 (curs de 1 zi)
09:30 - 16:00


Obiectivul acestui curs este de a obține o rețetă flexibilă, un deliciu culinar atât pentru consumatori, cât și pentru bucătari, cu o textură crocantă la exterior și moale la interior. Asocierea corectă a vinurilor cu aceste preparate.

blid

Fast Food Mexican

22 ianuarie (curs de 1 zi) 9:30 - 16:00Cursanții își vor însuși noi competențe în gastronomia rapidă, cu accent pe stăpânirea tehnicilor de organizare, preparare și servire, pentru a răspunde și satisface exigențele fiecărui client. 

blid

Macarons (curs de 1 zi)

23 ianuarie 9:30 - 16:00Obiectivul acestui curs este de a obține o rețetă flexibilă, un deliciu culinar atât pentru consumatori, cât și pentru bucătari, cu o textură crocantă la exterior și moale la interior. Asocierea corectă a vinurilor cu aceste preparate.

blid

Preparate culinare pentru evenimente

28 - 29 ianuarie 2019 (curs de 2 zile)
09:30 - 16:00

blid

Preparate culinare pentru evenimente

30 - 31 ianuarie 2019 (curs de 2 zile) 
09:30 - 16:00

glass

Curs Somelier

23 ianuarie 2019 (curs de 1 zi)
10:30 - 17:00


Sugestii de preparate pentru Eveniment pentru echipe corporate şi grupuri private, evenimente speciale nunti, botezuri, aniversari,  meniuri customizate în Academia de gastronomie METRO create special pentru clienții noștri HoReCa.

Asocierea corectă a vinurilor cu aceste preparate.


Sugestii de preparate pentru Eveniment, pentru echipe corporate şi grupuri private, evenimente speciale nunti, botezuri, aniversari,  meniuri customizate în Academia de gastronomie Metro create special pentru clienţii noştri Horeca.

Asocierea corectă a vinurilor cu aceste preparate.


Obiectivele acestui curs:

 • Definirea activității și atribuțiile meseriei de Somelier.
 • Prezentare echipamente profesionale de păstrare a vinurilor în condiții optime, ustensile prezente în sortimentul METRO, specifice activității Somelier-ului în Restaurant/Hotel.

 • Clasificarea / păstrarea corectă a vinului pentru a asigura calitatea acestora.
 •  

 • Prezentare metode și tehnici de servire a vinului.

 • Organizarea unei degustări de vinuri.
 • Cum recomandăm / asociem vinul cu diverse preparate culinare.
 •  

 • Prezentarea/recomandarea sortimentului de vinuri din magazinele METRO.
glass

Curs Barista  14  ianuarie 2019 (curs de 1 zi 10:30 – 17:00)

glass

Curs Bartendering  21-22 ianuarie 2019 (curs de 2 zile 10:30 – 17:00)


Obiectivele acestui curs:

 • Definirea activității și atribuții pentru Barista.


 • Prezentare echipamente profesionale /ustensile și ingrediente specifice activității de bar/cafenele pentru Hotel/Restaurant/Cafenea prezente în sortimentul METRO.


 • Recomandări privind întreținerea espressorului și a râșniţei.

 • Clasificare / diferența între diferitele categorii de cafea ( Arabica vs.Robusta) /cele mai importante zone de producție.
 • Tehnica de preparare a cremei de lapte ( latte art).
 • Prezentare metode și tehnici de preparare rețete clasice/moderne cu cafea ( ristretto, espresso, cappuccino/macchiato flavoured, milkshakes, coffee cocktails)


Obiectivele acestui curs:

·         Definirea activității de barman.

·         Prezentare  echipamente profesionale / ingrediente specifice activității de bar, prezente în sortimentul METRO  pentru restaurant/hotel.

·         Definirea  și evoluția băuturilor  alcoolice / istoria  mixologiei.

·         Metode de preparare și tehnici de bar.

·  Prezentare rețete cocktailuri clasice/moderne  ( flavoured, mocktails, smoothies, milkshakes, coffee cocktails)

Agenda cursului

 • Igiena şi securitatea în bucătărie
 • Noțiuni generale privind normele HACCP
 • Identificarea nevoilor clienţilor
 • Soluţii privind consilierea clienţilor despre echipament profesional și sortiment HoReCa
 • Pregătirea şi degustarea reţetelor
 • Asocierea corectă a vinurilor cu preparatele prezentate în modul

Silvia Ailincăi, Executive Chef, Daniel Carst, Asistent Executive Chef și Romeo Dunăreanu, Somelier și Barista, vă așteaptă să descoperiți împreună secretul gastronomiei!

Pentru a afla informații: academiadegastronomie@metro.ro

Vă rugăm să transmiteţi confirmarea participării dumneavoastră Departamentului Consultanți Vânzări din magazinele METRO.


Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

 • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: curs pentru prepararea cărnii albe, curs pentru prepararea cărnii roşii, pentru tranşarea, filetarea şi prepararea peştelui şi fructelor de mare, curs pentru prepararea legumelor;
 • Module de gastronomie tematică: cursuri de preparare de pizza, cursuri pentru bucătărie rapidă, de tip fast food, cursuri pentru bucătărie românească, pentru bucătărie italiană, pentru bucatarie mediteraneană, cursuri pentru bucătărie etnică;

Pentru formare / perfecţionare cofetari / patiseri oferim:

 • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: diverse cursuri pentru prepararea produselor specifice de cofetărie şi patiserie, curs pentru prepararea fructelor;
 • Module dedicate activităţilor specifice: cofetarie, patiserie, brutărie.

Pentru formare / perfecţionare barmani oferim:

 • curs de cunoaştere a materiilor prime;
 • cursuri de metode de preparare şi tehnici specifice activităţii desfăşurate în cadrul unui bar sau al unei cafenele

Pentru formare somelier oferim:

 • Tehnici de degustare de vinuri şi de asociere a preparatelor culinare cu vinuri.

Ești interesat?

Dacă sunteți interesați de participare la aceste cursuri, contactați Consultanții de Vânzări din magazinele METRO.

Pentru a obține un maxim de succes în afacerea ta, îți recomandăm să achiziționezi soluțiile nealimentare de la METRO: echipamente gastro de răcire, de preparare, de bar, accesorii și ustensile bucătărie, mobilier inox, depozitare, echipamente de lucru etc. Cere detalii prin e-mail la academiadegastronomie@metro.ro.