Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Academia de Gastronomie

backgound_main

Învaţă arta deliciilor pentru clienţii tăi

Pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, în magazinul METRO Militari se află o bucatarie profesională cu dotari la cel mai înalt standard, unde maeştri bucătari şi alţi specialişti de talie internaţională predau gratuit tainele gastronomiei fine tuturor clienţilor HoReCa interesaţi să ridice în mod substanţial calitatea afacerii lor.


Te așteaptă specialiști de talie mondială

romeo1

Romeo DUNĂREANU

Coordonator din anul 2009 al Academiei de Gastronomie METRO

Romeo este un excelent trainer, pasionat de aroma cafelei și gustul vinului, susținând module de curs captivante pe domeniile:

  • Somelier
  • Barista

Romeo are multiple specializări:

  • Diplomă absolvire - “Trainer “ (Formator) , 2010
  • Diplomă absolvire - “Somelier”, 2013 (Prof. Sergiu Nedelea BARMANIA )
  • Diplomă absolvire - “Barista” , 2013 (autorizare SCAE)
  • Diplomă absolvire - “Latte-art advance”, 2017 (Trainer Stefan Laurențiu - Campion National Latte-art)
silvia

Silvia AILINCĂI

Executive Chef METRO Cash&Carry România

S-a alăturat în echipa METRO în 2010 ca asistent executive chef și în 2015 a devenit executive chef si managerul Academiei de Gastronomie.

Este absolventă a Școlii de Gastronomie Lenotre din Paris și în Olanda a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial de Gastronomie și Diploma de Onoare.

La concursul Best Chef din București a câștigat diploma de "Cel mai bun desert din competiție".

Deține 3 specializări cu diplome de bucătar, cofetar-patiser și de trainer autorizat, învățându-i pe clienţii METRO moduri irezistibile şi inovatoare de a combina ingredientele, dar şi talentul de a face un desert să arate ca o operă de artă.

daniel

Daniel CARST

Assistant Executive Chef METRO Cash&Carry România

Un sous-chef pasionat de bucătăria italiană, absolvent al Școlii Internaționale Culinare de Management a Ospitalității - hotel PARC.

Daniel are experiență națională și internațională, a lucrat la Radisson Blu Hotel București, Ritz Carlton Doha Qatar și Zerillo’s Restaurant București.

Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

Pornind de la standarde profesionale europene, specialiştii noştri oferă module de cursuri pentru toate categoriile de clienţi HoReCa, astfel încât fiecare să-şi aleagă pregătirea care consideră că ii va ajuta cel mai mult în afacere. 

Gastronomia internaţională a surprins în ultimii ani printr-o deschidere spectaculoasă către toate bucătăriile lumii şi toţi profesioniştii din domeniu au încercat să pună în aplicare reţete si tehnici noi de lucru. Obiectivele modulului de bucătărie au ca scop realizarea unor performanţe bune în acest domeniu, precum şi intuirea unor noi oportunităţi în vederea creşterii profitabilităţii afacerii în care sunt implicaţi profesioniştii HoReCa care se înscriu la acest modul.

img1
img2
img3

Cursuri luna ianuarie

Cursuri Culinare :

14 Ianuarie : Bucătărie Italiană: PASTE PROASPETE
21 Ianuarie : Importanța SOSURILOR DE BAZA în bucătărie
22 Ianuarie : Bucătărie Italiană: MENIU A LA CARTE
28-29 Ianuarie * : Gustare rece – terine, balotine, rulade ( curs de 2 zile ) 
30 Ianuarie : Tehnici culinare clasice – FRENCH CUISINE 

Cursuri Barista,Vin, Servire :

14 Ianuarie : Barista – Caffe Latte Art cu arome specifice sezonului rece
22 Ianuarie : Hospitality – primii pași în domeniul servirii 
28 Ianuarie : Sommelier – Importanța sommelierului în servirea, asocierea și vânzarea activă a vinurilor
29 Ianuarie : Bartending : cocktailuri de sezon

blid

Bucătărie italiană: PASTE PROASPETE

Data: 14 ianuarie, RSVP: 9 ianuarie

 

La cursul de PASTE PROASPETE , veți descoperi:

 

- Cum  prepari un aluat de paste proaspăt, elastic și gustos

Asocierea sosurilor cu diferite forme de paste

- Combinații de gusturi pornind de la sosurile de bază clasice

 

 

 

 

blid

Importanța SOSURILOR DE BAZĂ


Data 21ianuarie, RSVP: 14 ianuarie

 

Sosurile sunt temelia gastronomiei franceze și a multor alte stiluri de bucarie internațională.

 

În cadrul acestui curs de gastronomie, bucătarii noștri vor arăta cum preparați cele 5 sosuri de bază din gastronomia modernă și modul de asociere cu preparatele culinare.

glass
Bucătărie italiană: MENIU A LA CARTE

Data: 22 ianuarie, RSVP: 14 ianuarie

 

Daca sunteti pasionați de gusturi clasice, simple dar pline de savoare și doriți să aflați secrete despre aceastea de la bucătarii noștri  așteptăm la acest curs practic unde vom pregăti împreună  un meniu complet începând cu antipasto, supă, feluri de bază și deserturi din gastronomia italiană.

 

 
blid

 Gustare rece – terine, balotine, rulade


Data:28-29 ianuarie, RSVP:21 ianuarie


La acest curs trainerii noștri vor împărtăși din secretele lor și vor realiza preparate potrivite pentru alcătuirea unui starter pentru evenimente festive.

  

Rețetele propuse pornesc de clasicele terine, balotine și rulade puse într-o lumină modernă astfel încât  alcătuiască un meniu preferat pentru organizatorii de evenimente.

blid

Tehnici culinare clasice – FRENCH CUISINE

Data: 30 ianuarie, RSVP: 21 ianuarie

 

 La cursul de gătit FRENCH CUISINE, veți descoperi:

 

Parte teoretică:

Importanța bucătăriei franțuzești în gastronomia modernă

Alcătuirea unui meniu complet a la carte

 

Demonstrație culinară:

Folosirea tehnicilor culinare  clasice în crearea preparatelor moderne

Realizarea a 3 preparate franțuzești: amuse bouche, supă & main course

glass

Caffe Latte Art cu arome specifice sezonului rece

Data: 14 ianuarie, RSVP: 9 ianuarie

 

Rețetele speciale pe bază de cafea realizate la acest curs sunt asezonate cu ingrediente de sezon, potrivite pentru sezonul rece.

glass

Hospitality: Primii pași în domeniul servirii


Data:22 ianuarie, RSVP: 14 ianuarie


Rețetele propuse pornesc de clasicele terine, balotine și rulade puse într-o luminămodernăastfel încât alcătuiască un meniu preferat pentru organizatorii de evenimente.

glass

Sommelier: Asociere, servire și vânzarea activă


Data: 28 ianuarie, RSVP: 21 ianuarie

 

La acest curs veți descoperi metoda de obținere a vinurilor, tehnici de servire și degustare, cum se recomandă vinurile pentru o asociere culinară perfectă, toate acestea pentru vânzarea activă a întregii liste de vinuri din meniu.

glass

Bartending : Cocktailuri de sezon



Data: 29 ianuarie, RSVP: 21 ianuarie

 

Rețetele speciale pe bază de cafea realizate la acest curs sunt asezonate cu ingrediente de sezon, potrivite pentru sezonul rece.

Agenda cursului

  • Igiena şi securitatea în bucătărie
  • Noțiuni generale privind normele HACCP
  • Identificarea nevoilor clienţilor
  • Soluţii privind consilierea clienţilor despre echipament profesional și sortiment HoReCa
  • Pregătirea şi degustarea reţetelor
  • Asocierea corectă a vinurilor cu preparatele prezentate în modul

Silvia Ailincăi, Executive Chef, Daniel Carst, Asistent Executive Chef și Romeo Dunăreanu, Somelier și Barista, vă așteaptă să descoperiți împreună secretul gastronomiei!

Pentru a afla informații: academiadegastronomie@metro.ro

Vă rugăm să transmiteţi confirmarea participării dumneavoastră Departamentului Consultanți Vânzări din magazinele METRO.


Alege cursul potrivit pentru afacerea ta

  • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: curs pentru prepararea cărnii albe, curs pentru prepararea cărnii roşii, pentru tranşarea, filetarea şi prepararea peştelui şi fructelor de mare, curs pentru prepararea legumelor;
  • Module de gastronomie tematică: cursuri de preparare de pizza, cursuri pentru bucătărie rapidă, de tip fast food, cursuri pentru bucătărie românească, pentru bucătărie italiană, pentru bucatarie mediteraneană, cursuri pentru bucătărie etnică;

Pentru formare / perfecţionare cofetari / patiseri oferim:

  • Module de curs privind calitatea şi modalităţile de preparare a materiilor prime: diverse cursuri pentru prepararea produselor specifice de cofetărie şi patiserie, curs pentru prepararea fructelor;
  • Module dedicate activităţilor specifice: cofetarie, patiserie, brutărie.

Pentru formare / perfecţionare barmani oferim:

  • curs de cunoaştere a materiilor prime;
  • cursuri de metode de preparare şi tehnici specifice activităţii desfăşurate în cadrul unui bar sau al unei cafenele

Pentru formare somelier oferim:

  • Tehnici de degustare de vinuri şi de asociere a preparatelor culinare cu vinuri.

Ești interesat?

Dacă sunteți interesați de participare la aceste cursuri, contactați Consultanții de Vânzări din magazinele METRO.

Pentru a obține un maxim de succes în afacerea ta, îți recomandăm să achiziționezi soluțiile nealimentare de la METRO: echipamente gastro de răcire, de preparare, de bar, accesorii și ustensile bucătărie, mobilier inox, depozitare, echipamente de lucru etc. Cere detalii prin e-mail la academiadegastronomie@metro.ro.