Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Oare cum arată lista de cumpărături a lui Moş Crăciun?

Mos-craciun-cu-sacul

Asta nu știe nimeni. Ce știm noi este cum să te aprovizionezi inteligent în luna decembrie! 

 

Câte bordeie, atâtea obiceie! O vorbă care nu există degeaba în mentalul colectiv românesc. Indiferent de preferințele gastronomice pe care le ai tu sau pe care le arată membrii familiei tale, oricare ar fi cadourile pe care trebuie să le pregătești - și toate astea în paralel cu cele necesare pentru funcționarea lucrurilor în mod obișnuit, experiența de cumpărături în luna decembrie se poate dovedi un chin. An de an la fel, poate chiar uneori poți spune că devine din ce în ce mai greu și mai aglomerat să te miști prin oraș în aceste patru săptămâni. Iată ce trebuie să previi și uite cum te-ai putea descurca pentru mai multă liniște!

1. Împarte cumpărăturile în reprize

Poate părea enervant că trebuie să îți organizezi ieșirea la cumpărături – sau poate chiar mai atent decât de obicei. Dar dacă iei în calcul câteva mici sfaturi, ți se va părea incredibil cât ți se schimbă starea. În loc să mergi de 2-3 ori pe săptămână la cumpărături, cum poate mergi de obicei, încearcă să ajungi o singură dată, alături de cineva care să te ajute, și să te organizezi să cumperi mai mult.

Dacă te duci și iei produsele neperisabile cât să îți ajungă pentru toată luna, te vei chinui o dată și vei fi scăpat de cozi și aglomerație până după anul nou. Sigur că nu se aplică la tot, dar imaginează-ți să iei suficientă apă plată pentru două săptămâni o dată, fără să fii nevoit să stai aceleași minute la coadă zilnic! 

 

2. Ia cadourile din timp

E foarte practic să cumperi cadouri pentru cei dragi atunci când vezi ceva care le-ar plăcea, fără să aștepți să te îmbulzești în magazine în luna decembrie căutând mai degrabă o scăpare decât un cadou. Dacă te ocupi de asta doar pentru că vrei să le faci o surpriză, s-ar putea ca în preajma Crăciunului să trebuiască doar să deschizi un sertar. 

cadouri-de-craciun

3. Sistematizeaza proviziile

Multe alimente rezistă de minune la congelator, conservele nu cer decât puțin spațiu și chiar dacă nimic nu se compară cu pâinea proaspătă, tot e bine să ai niște covrigei sau rondele de orez prin cămară. În plus, nu e nimic mai groaznic decât să te trezești pe 1 ianuarie orbecăind pe Internet după magazine non-stop!

 

Cu puțină atenție la început de lună te poți scuti de motivele pentru care un număr din ce în ce mai mare de oameni ajunge la stres uriaș în preajma clipelor de petrecut în bucurie, cu cei dragi.