Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Avocado, o prezență culinară tot mai apreciată printre români

avocado-940x200px
Poate că mult mai puțini dintre noi știau acum 10 ani despre existența acestui fruct mexican, însă avocado a câștigat tot mai multă popularitate recent. Este o sursă excelentă de nutrienți și în mod special de grăsimi care nu dăunează organismului. Conținutul de acid oleic ajută la reducerea nivelului de colesterol și, în plus, orice aliment consumat în compania avocado-ului este mai sănătos, pentru că acesta favorizează absorbția substanțelor nutritive din alimente.

Majoritatea vegetarienilor, în mod special, sunt foarte fideli acestui aliment. Din fericire, este foarte ușor de consumat, pentru că se mănâncă direct din coajă sub diverse forme. Felii de avocado pot apărea pe tartine sau în salate. Cea mai gustoasă formă în care poate fi consumat este guacamole*, o rețetă sud-americană pe care o putem considera o replică la salata noastră de vinete autohtonă.

*Vezi aici rețetă GUACAMOLE

Pe lângă faptul că poate fi consumat la orice moment al zilei, adaptat pe dulce sau pe sărat în funcție de ce anume îl însoțește, avocado are șanse mici spre zero de a fi modificat genetic.

Datorită tuturor acestor proprietăți, românii au fost receptivi la apariția pe piață a avocado-ului, pe care magazinele nu ezită în a-l poziționa la vedere și accesibil. Singurul aspect care are încă nevoie de ajustări este “semnalizarea“ gradului de coacere. În afara celor ambalate pe care uneori scrie ready-to-eat, trebuie verificat fiecare fruct în parte (din punct de vedere al rigidității și culorii) pentru a determina cât de copt este.

Este recomandabil ca avocado să nu fie consumat altfel decât proaspăt, pentru că oxidează foarte repede odată desfăcut și expus temperaturilor mari.

avocado-460x444px