Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Avocado, o prezență culinară tot mai apreciată printre români

avocado-940x200px
Poate că mult mai puțini dintre noi știau acum 10 ani despre existența acestui fruct mexican, însă avocado a câștigat tot mai multă popularitate recent. Este o sursă excelentă de nutrienți și în mod special de grăsimi care nu dăunează organismului. Conținutul de acid oleic ajută la reducerea nivelului de colesterol și, în plus, orice aliment consumat alături de avocado este mai sănătos, pentru că acest fruct favorizează absorbția substanțelor nutritive din alimente.

Majoritatea vegetarienilor, în mod special, sunt foarte fideli acestui aliment. Din fericire, este foarte ușor de consumat, pentru că se mănâncă direct din coajă sub diverse forme. Felii de avocado pot apărea pe tartine sau în salate. Cea mai gustoasă formă în care poate fi consumat este guacamole*, o rețetă sud-americană pe care o putem considera o replică la salata noastră de vinete autohtonă.

*Vezi aici rețetă GUACAMOLE

Pe lângă faptul că poate fi consumat în orice moment al zilei, în combinații de dulce sau de sărat, în funcție de ce anume îl însoțește, avocado nu este o plantă modificată din punct de vedere genetic.

În ultimii ani, avocado a devenit tot mai popular și în țara noastră, fiind unul dintre fructele pe care le găsim în majoritatea magazinelor din România.
Singurul aspect care are încă nevoie de ajustări este “semnalizarea“ gradului de coacere. În afara fructelor de avocado ambalate, pe care uneori scrie ready-to-eat, trebuie verificat fiecare fruct în parte (din punct de vedere al rigidității și culorii) pentru a determina cât de copt este. 

Este recomandabil ca avocado să nu fie consumat altfel decât proaspăt, pentru că oxidează foarte repede odată desfăcut și expus temperaturilor mari.

avocado-460x444px