Majoritatea vegetarienilor, în mod special, sunt foarte fideli acestui aliment. Din fericire, este foarte ușor de consumat, pentru că se mănâncă direct din coajă sub diverse forme. Felii de avocado pot apărea pe tartine sau în salate. Cea mai gustoasă formă în care poate fi consumat este guacamole*, o rețetă sud-americană pe care o putem considera o replică la salata noastră de vinete autohtonă.
*Vezi aici rețetă GUACAMOLE
Pe lângă faptul că poate fi consumat în orice moment al zilei, în combinații de dulce sau de sărat, în funcție de ce anume îl însoțește, avocado nu este o plantă modificată din punct de vedere genetic.
În ultimii ani, avocado a devenit tot mai popular și în țara noastră, fiind unul dintre fructele pe care le găsim în majoritatea magazinelor din România.
Singurul aspect care are încă nevoie de ajustări este “semnalizarea“ gradului de coacere. În afara fructelor de avocado ambalate, pe care uneori scrie ready-to-eat, trebuie verificat fiecare fruct în parte (din punct de vedere al rigidității și culorii) pentru a determina cât de copt este.
Este recomandabil ca avocado să nu fie consumat altfel decât proaspăt, pentru că oxidează foarte repede odată desfăcut și expus temperaturilor mari.