Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Universul vinurilor

Unul dintre cele mai bogate sortimente de vinuri de pe piata romaneasca - METRO iti ofera o gama de peste 350 de articole, intr-o larga varietate de soiuri, calitate si nivel de pret.


Vinuri internationaleAfla mai multe

  • Podgoriile românești

    România e a sasea tara viticola din Europa, iar vinurile noastre romanesti sunt extrem de apreciate, motiv pentru care sunt complet reprezentate in sortimentul nostru de produse. Ca sa-ti fie cat mai usor sa gasesti vinurile romanesti care-ti plac sau sunt preferate de clientii tai, le-am ordonat pe rafturi in functie de regiunea viticola din care provin, iar specialistii nostri sunt gata sa te ajute sa alegi produsele potrivite afacerii tale. In plus, cunoscand loialitatea romanilor pentru vinurile din zona lor de bastina, in magazinele din tara sortimentul este adaptat ofertei locale, continand si soiuri de vinuri din podgoriile zonei respective.

  • Excelente vinuri de import

    Din oferta de vinuri nu pot lipsi marcile din alte tari viticole, din alte colturi de lume. Pentru alcatuirea unui sortiment care sa tina cont de preferintele clientilor nostri, selectia vinurilor de import a fost facuta in functie de cativa factori esentiali: mai intai am separat vinurile in functie de partea de lume din care provin - Europa si "Lumea Noua", apoi am selectat din aceste regiuni doar vinurile din zone viticole de renume, iar din acestea am ales cele mai reprezentative zone si branduri. Astfel va propunem excelente vinuri spaniole, frantuzesti, italiene, unguresti, moldovenesti, chiliene, argentiniene, portugheze, neozeelandeze si sud-africane, fiecare purtand aroma amprenta specifica zonei unde a fost produs.

  • Poveștile vinului

    In principalele noastre magazine se afla la dispozitia ta specialistii nostri somelieri, care te ajuta sa alegi vinurile preferate si iti ofera sfaturi privind tipurile de vin si combinarea lor cu diferite feluri de mancare. Expertii nostri, certificati de Academia de Gastronomie, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati, pot sa-ti dea detalii privind vinurile preferate: sol, planta, proces de vinificatie, precum si sa-ti faca recomandari avizate, specifice nevoilor tale.


Consultantul nostru in alegerea vinurilor, profesor universitar Dr. Dan Boboc

Dan Boboc stie povestea fiecarui vin. Profesor la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului din cadrul ASE, doctor in stiinte agronomice, Dan Boboc este Presedintele Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania. In aceasta calitate, s-a aflat in juriul a numeroase concursuri internationale si e considerat unul dintre cei mai mari specialisti in vinuri din tara si din Europa.

Pasiunea lui Dan Boboc pentru vinuri si-a gasit locul perfect la METRO, dansul fiind implicat activ in selectia tuturor vinurilor din sortimentul fiecarui magazin. Mai mult, el a avut un rol major in crearea vinurilor marca proprie, in care a pus atata suflet incat a numit cateva dintre ele dupa copiii lui.

Unul din motivele de bucurie profesionala ale lui Dan Boboc este faptul ca in ultimii ani, in Romania, consumul de vin rosu a crescut cu 10%. Aceasta tranzitie a gustului romanilor de la alb spre rosu (uneori trecand prin roze) il incanta pe profesor, in primul rand pentru ca vinul rosu are cunoscute beneficii pentru sanatate si in al doilea rand pentru ca indica o rafinare a gusturilor romanilor.
boboc

Calitate la cutie. Vinuri de marca in ambalaj optim pentru afacerea ta

Conceptul Bag in Box

Sistemul de ambalare Bag-in-Box (punga in cutie sau BiB) este unul dintre cele mai igienice, moderne si sigure metode de pastrare a vinului. In Italia, peste 20% din productia viticola este vanduta la BiB, iar in Rusia peste 40%.

BiB cu vinuri romanesti de calitate

In Romania, conceptul e relativ nou si, la inceputuri, multi echivalau vinul la cutie cu o calitate mai scazuta. Insa viabilitatea sistemului de conservare si usurinta cu care poate fi folosita cutia in restaurante, i-a facut pe tot mai multi dintre producatorii romani sa isi puna vinurile de foarte buna calitate in BiB.
Beneficiile pentru restaurantul sau localul tau

Poti oferi oaspetilor tai un vin la pahare de foarte buna calitate, intr-un sortiment extrem de variat, tinand foarte simplu socoteala cantitatii vandute. Vinurile din BiB se depoziteaza usor datorita cutiei si nu iau contact cu aerul, pentru ca, oricat ai consuma din el, punga se pliaza perfect pe cantitatea ramasa, datorita efectului de vid. Poti cumpara vin la cutii de trei, cinci, zece si 20 de litri, iar dintr-un litru poti servi opt pahare cu vin.

Servicii pentru tine. Descopera alaturi de noi pasiunea pentru vinuri.

Calitate la cutie. Vinuri de marca in ambalaj optim pentru afacerea ta
In curand: recomandarile somelierilor METRO

retete

Delicioasele noastre retete vor fi insotite de recomandarile expertului nostru in vinuri. Prof. Dan Boboc stie exact ce vin completeaza perfect fiecare mancare.

Descopera sectiunea noastra de retete.

Cursuri de somelier

curs somelier

Impresioneaza-ti oaspetii recomandandu-le vinul perfect pentru mancarea comandata. Participa la cursurile organizate in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania.

Contacteaza Academia de Gastronomie