Devino client METRO

Aplică pentru un card METRO

Universul vinurilor

Unul dintre cele mai bogate sortimente de vinuri de pe piata romaneasca - METRO iti ofera o gama de peste 350 de articole, intr-o larga varietate de soiuri, calitate si nivel de pret.


Vinuri internaționale
Consultantul nostru în alegerea vinurilor, profesor universitar Dr. Dan Boboc

Dan Boboc știe povestea fiecărui vin. Profesor la Facultatea de Economie Agroalimentara și a Mediului din cadrul ASE, doctor în științe agronomice, Dan Boboc este Președintele Asociației Degustătorilor Autorizați din România. În aceasta calitate, s-a aflat în juriul a numeroase concursuri internaționale și e considerat unul dintre cei mai mari specialiști în vinuri din țară și din Europa.

Pasiunea lui Dan Boboc pentru vinuri și-a găsit locul perfect la METRO, dânsul fiind implicat activ în selecția tuturor vinurilor din sortimentul fiecărui magazin. Mai mult, el a avut un rol major în crearea vinurilor marca proprie, în care a pus atâta suflet încât a numit câteva dintre ele după copiii lui.

Unul din motivele de bucurie profesionala ale lui Dan Boboc este faptul ca în ultimii ani, în Romania, consumul de vin rosu a crescut cu 10%. Aceasta tranziție a gustului românilor de la alb spre rosu (uneori trecând prin roze) îl încânta pe profesor, în primul rând pentru ca vinul roșu are cunoscute beneficii pentru sănătate și în al doilea rând pentru că indică o rafinare a gusturilor românilor.
boboc

Calitate la cutie. Vinuri de marca în ambalaj optim pentru afacerea ta

Conceptul Bag in Box

Sistemul de ambalare Bag-in-Box (punga în cutie sau BiB) este unul dintre cele mai igienice, moderne și sigure metode de păstrare a vinului. În Italia, peste 20% din producția viticola este vânduta la BiB, iar în Rusia peste 40%.

BiB cu vinuri românești de calitate

În Romania, conceptul e relativ nou și, la începuturi, mulți echivalau vinul la cutie cu o calitate mai scăzuta. Însă viabilitatea sistemului de conservare și ușurința cu care poate fi folosită cutia în restaurante, i-a făcut pe tot mai mulți dintre producătorii români să își pună vinurile de foarte bună calitate in BiB.
Beneficiile pentru restaurantul sau localul tău

Poți oferi oaspeților tăi un vin la pahare de foarte bună calitate, într-un sortiment extrem de variat, ținând foarte simplu socoteala cantității vândute. Vinurile din BiB se depozitează ușor datorita cutiei și nu iau contact cu aerul, pentru ca, oricât ai consuma din el, punga se pliază perfect pe cantitatea rămasa, datorita efectului de vid. Poți cumpăra vin la cutii de trei, cinci, zece și 20 de litri, iar dintr-un litru poți servi opt pahare cu vin.

Servicii pentru tine. Descoperă alături de noi pasiunea pentru vinuri.

Calitate la cutie. Vinuri de marca in ambalaj optim pentru afacerea ta
În curând: recomandările somelierilor METRO

retete

Delicioasele noastre rețete vor fi însoțite de recomandările expertului nostru în vinuri. Prof. Dan Boboc știe exact ce vin completează perfect fiecare mâncare.

Descopera sectiunea noastra de retete.

Cursuri de somelier

curs somelier

Impresionează-ți oaspeții recomandându-le vinul perfect pentru mâncarea comandată. Participă la cursurile organizate în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România.

Contacteaza Academia de Gastronomie