martisor-668x267px

Ce produse puteți promova la raft de 1 Martie

La începuturi, şnurul se realiza din două fire răsucite de lână. În credinţa populară, Baba Dochia ar fi fost cea care ar fi tors firul, în timp ce urca cu oile la munte. Mărţişorul era primit de copii, de la părinţi, în dimineaţa zilei de 1 martie. Oamenii credeau că mărţişorul îi fereşte de boli şi de deochi, că vor avea succes în dragoste şi vor fi mai bogați. Altfel spus, mărțișorul era privit ca un talisman norocos care te apără de rele pe tot parcursul anului.

Mărţişorul era pus la mâinile sau la gâtul copiilor pentru a le purta noroc în cursul anului și pentru a fi sănătoşi. În unele locuri, copiii purtau mărţişorul 12 zile la gât, iar apoi îl legau de ramura unui pom tânăr. Dacă în acel an pomului îi mergea bine, însemna că şi copilului îi va merge bine în viaţă.

Folcloriștii spun că mărţişorul serveşte celor care îl poartă "ca un fel de amuletă", dar cine doreşte ca acesta să aibă efectul dorit "trebuie să-l poarte cu demnitate”.

Mărţişorul este o tradiţie în România, Republica Moldova şi teritoriile învecinate locuite de români sau aromâni. Obiceiuri asemănătoare se întâlnesc în Bulgaria, Albania, Macedonia.

În fiecare an, comercianţii vin cu idei noi și modele inedite de mărţişoare pentru 1 Martie. Piețele sunt invadate de aceste amulete aducătoare de noroc, iar oferta este foarte variată.

În locul clasicelor mărțișoare din plastic sau a coşarilor de altădată, puteţi comercializa și alte tipuri de mărţişoare neconvenționale:

Bijuterii lucrate manual. În ultimii ani, mărţişoarele-bijuterii au făcut concurenţă celor clasice. Deși mulți comercianți vând cercei şi mărgele de duzină, există şi bijuterii unicat, brățări, cercei sau coliere lucrate cu grijă de meşteri, din diverse materiale: plastic, fimo, os, metal etc., care constituie o alegere mai bună.

Mărţişoare din lut. Această categorie de mărţişoare nu este nouă, dar meşterii inventează modele tot mai interesante de la un an la altul, aşa încât pot fi un cadou deosebit şi în 2018. De la buburuze şi ghiocei, până la figurine haioase, mărţişoarele din lut sau fimo sunt o alegere inspirată.

Mărţişoare realizate prin tehnica Quilling (rularea unor benzi de hârtie colorată) atrag atenţia prin frumuseţea şi complexitatea lor. Aceste mărţişoare pot avea diverse forme, de la fluturaşi, trifoi cu patru foi şi până la flori multicolore, realizate cu multă migală.

Mărţişoare ecologice realizate din hârtie reciclată pe care sunt aplicate seminţe de trifoi. Acestea se pot planta în grădină sau într-un ghiveci.

Mărțișoarele cioplite în lemn, cu simboluri străvechi, cu modele folclorice tradiționale din Bucovina, păsări vestitoare ale primăverii sau semne zodiacale.

Pe lângă povești, mărțișoarele sunt și simboluri. Soarele vieții, cu razele ascendente spre stânga, este simbolul vieții, al căldurii, al zilei, al luminii și se regăsește și pe mărțișoare. Păsările sunt simbolul dragostei, primăverii, al păcii, împăcării și al libertății. Inimioara, asociată cu dragostea, cu emoțiile, cu sentimentele și chiar cu spiritul, este cel mai căutat mărțișor, iar trifoiul cu trei foi sau cel cu patru foi aduce noroc.

 

Alternative la mărțișoare

Cadourile oferite de 1 martie nu trebuie să fie neapărat mărțișoare. Ele pot ține locul clasicelor talismane sau pot fi oferite alături de ele.

Iată câteva alegeri de produse pe care puteți să le aveți raft pentru 1 martie:

  • cadoul frumuseții și al rejuvenării - seturi de creme cu acid hialuronic sau creme de lifting pentru o îngrijire eficientă antirid, ajutorul de nadejde al femeilor care vor să se mențină tinere cât mai mult timp.
  • pe lista de idei de cadouri pentru mărțișor se pot afla și spumele și gelurile de duș care transformă fiecare experiență sub duș într-un moment de răsfăț.
  • cadouri pentru o coafură perfectă - ceara de păr sau un fixativ ce oferă stralucire de oglindă, susținere, dar și posibilitatea de remodelare.
  • șampoane și balsamuri ce răspund nevoilor unice de îngrijire ale oricărui tip de păr și au ingrediente și uleiuri naturale.
  • măști hidratante cu uleiuri vegetale naturale și vitamine pentru un ten tonifiat, proaspăt și strălucitor.
  • ape de parfum în note aromate, care conferă mister și unicitate. Puteți crea pachete de produse adăugând sau oferind separat o loțiune de corp, o cremă de mâini sau un săpun parfumat.
  • lenjerie intimă - piese din mătase, cu imprimeuri romantice, sau dantelă.

Oferta gastronomică vine cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, indiferent dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: turtă dulce, prăjiturele de casă, cozonaci şi alte produse de patiserie, miere, dulceţuri și ceaiuri din plante.


Cum să revinzi mai ușor – Scurt ghid

Poate că nu întotdeauna planul unei afaceri decurge așa cum este stabilit, dar este important să ai o abordare potrivită în funcție de modul în care aceasta evoluează. Iar o strategie de revânzare bine pusă la punct poate contribui semnificativ la modul în care reușești să atingi rezultatele dorite. Este esențial ca întotdeauna să ai și un plan B, indiferent de cât de promițător pare planul tău de afacere.

Revanzatori

5 sfaturi pentru a crește profitul magazinului tău

Cu siguranță nu s-a inventat încă o rețetă care să garanteze succesul unui magazin, însă dacă deții un astfel de business inevitabil ți-ai pus această întrebare: „Cum poți să evoluezi și să îți crești profitul în condițiile concurenței acerbe de pe piață?”

Revanzatori

5 idei despre cum să fii un Smart Reseller

Pentru ca o afacere să aibă succes e important ca tot timpul să știi cum să adaptezi ofertele conform cererilor și nevoilor clienților tăi.

Revanzatori