ghid revanzator

Cum să revinzi mai ușor – Scurt ghid

Noi îți propunem câteva idei utile pentru realizarea unei strategii de revânzare pe care tu să le personalizezi ținând cont de specificul magazinului pe care îl deții și de ceea ce îți aduce beneficii pe termen lung.

 1. Organizează spațiul în cele mai mici detalii

  Organizarea spațiului într-un magazin poate fi o provocare, însă cu siguranță este un efort pe care merită să îl faci.

  În acest sens, îți recomandăm să aranjezi produsele din aceeași categorie pe rafturi apropiate și să te asiguri că există suficient de mult spațiu între raioane.De asemenea, alătură ofertelor speciale sau reducerilor din magazin produse complementare, pe care nu le vinzi la ofertă, dar de care este foarte posibil să aibă nevoie clientul.

 2. Creează un traseu avantajos prin magazin

  Pentru a realiza acest lucru este necesar să poziționezi produsele care se cumpără frecvent în interiorul magazinului, astfel încât să-l determini pe cumpărător să viziteze și celelalte raioane în drum spre ceea ce caută.

  Produsele care prezintă un interes mai scăzut, trebuie poziționate la intrare în partea dreaptă pentru că tendința generală a clienților este să meargă spre dreapta atunci când intră într-un magazin.

 3. Studiază concurența

  Cea mai simplă cale de a afla strategia concurenței este să vezi – în primul rând – care sunt produsele pe care aceasta le vinde. Astfel, dacă magazinul tău este poziționat între două cofetării – de exemplu - , este indicat ca în planul tău de vânzări să nu te concentrezi foarte mult pe vinderea unor produse din această categorie.

  În schimb, poți alege să comercializezi produse complementare, care nu se regăsesc la cofetării, cum ar fi dulciurile ambalate sau anumite sortimente de înghețată.

 4. Ține cont de poziționarea magazinului și de opinia cumpărătorului

  Dacă magazinul tău se află într-o comună, atunci poți dezvolta o relație mai apropiată cu clientul tău și poți afla chiar de la el ce și-ar dori să cumpere. Cu siguranță va aprecia implicarea și disponibilitatea ta de a-i satisface nevoile.

  Poți avea o relație apropiată cu clienții tăi și dacă ți-ai deschis un magazin la oraș, numai că aceasta se realizează mai greu prin interacțiunea personală și mai degrabă prin formulare în care clienții sunt rugați să completeze opinia lor cu privire la produsele din magazinul tău, dar și un număr de telefon pe care îi poți încuraja să îl folosească pentru a-și exprima recomandările și eventualele nemulțumiri.

 5. Aprovizionează constant

       Nu uita, cheia unui flux constant de clienți este un magazin unde aceștia găsesc mereu produsele necesare. Verifică stocurile cât se poate de des și vino la METRO să faci rost de tot ce are nevoie magazinul tău.

       Vei descoperi periodic oferte avantajoase și adaptate tipului de business pe care îl deții.

În concluzie, succesul unui magazin depinde de foarte mulți factori, indiferent de zona în care se află. Nu există o rețetă a succesului, dar abordarea și implicarea ta pot face diferența.


5 sfaturi pentru a crește profitul magazinului tău

Cu siguranță nu s-a inventat încă o rețetă care să garanteze succesul unui magazin, însă dacă deții un astfel de business inevitabil ți-ai pus această întrebare: „Cum poți să evoluezi și să îți crești profitul în condițiile concurenței acerbe de pe piață?”

Revanzatori

5 idei despre cum să fii un Smart Reseller

Pentru ca o afacere să aibă succes e important ca tot timpul să știi cum să adaptezi ofertele conform cererilor și nevoilor clienților tăi.

Revanzatori

Este sezonul conservelor. Ce produse să ai la raft pentru clienți

Toamna se apropie cu pași repezi, iar tu trebuie să te asiguri că din magazinul tău nu lipsesc cele necesare preparării nelipsitelor conserve pentru anotimpul rece.

Revanzatori