sos_alb_668x267

Sos alb de unt

Timp de preparare: 30 de minute

 

Ingrediente:

  • Ceapă albă 100 g

  • Usturoi 30 g

  • Smântână găsime 32% 100 ml

  • Vin alb sec 300 ml

  • Unt 150 g

  • Piper alb și sare de mare după gust

 

Mod de preparare:

  1. Se taie ceapa și usturoil și se călesc într-o tigaie și se adaugă vinul alb. Se lasă compoziția să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute.

  2. Se adaugă smântâna și se lasă amestecul pe foc până se obține reducția de lichid dorită. Se strecoară sosul printr-o sită fină pentru a înlătura ceapa, apoi se amestecă untul în compoziție folosind un tel. Este important ca untul să fie foarte rece ca să lege bine sosul. Sfatul nostru – dacă vreți un sos spumos, amestecați untul folosind un mixer.

  3. Asezonați apoi sosul cu sare și piper după gust.

  4. Îl puteți servi cu un pește delicios cum ar fi calcanul sau știuca.

 


Salată de praz cu sos vinaigrette

Ușor de preparat, dar cu un gust delicios, salata de praz cu sos vinaigrette poate fi cu ușurință introdusă în meniul oricărui local.

Sosuri Restaurant

Tehnica preparării sosului Chutney

Chutney este un condiment dulce-acrişor, tipic indian. Se prepară din fructe sau din legume gătite cu zahăr şi oţet.

Ultrafresh Sosuri

Sos Pesto

Maeștrii Academiei de Gastronomie METRO îți propun o rețetă de sos care îți va complimenta preparatele: sos pesto

Penne Sosuri Ultrafresh