shutterstock_712349983

Salată Nicoise

RECOMANDARE:   Bucățile de ton crud vor face diferența față de orice fel de ton în conserve și fileurile de anșoa adăugate în vinegretă fac gustul mai plăcut. Pot fi adăugate ouă tari.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • File de ton proaspăt 500 g
  • Fileuri de anșoa 12 buc.
  • Roșii cherry 300 g
  • Fasole verde proaspătă 200 g
  • Ardei gras verde 1 buc.
  • Bulb de fenicul 1 buc.
  • Ceapă 4 buc.
  • Ridichi 12 buc.
  • Tijă de țelină 1 buc.
  • Bob proaspăt 2 mâini
  • Măsline de Nisa 150 g
  • Crenguțe de busuioc 3 buc.
  • Pătrunjel 3 fire
  • Usturoi 1 cățel
  • Zeamă de lămâie 3 linguri
  • Ulei de măsline 8 linguri
  • Sare și piper măcinat după gust

Mod de preparare:

  1. Curățați bobul și rupeți codițele la fasolea verde. Fierbeți fasolea într-o cantitate mare de apă clocotită, sărată, timp de 3 minute. Adăugați bobul și continuați fierberea încă 2 minute. Scurgeți și treceți pe sub jet de apă rece legumele, ca să le opriți din fiert.
  2. Clătiți și ștergeți legumele care au mai rămas. Tăiați roșiile în două și ardeiul în feliuțe subțiri. Tăiați fin feniculul, ridichile, țelina și ceapă.
  3. Vinegreta se prepară astfel: tocați fin busuiocul și pătrunjelul, amestecați zeama de lămâie și uleiul de măsline, sărați și piperați , apoi adăugați verdețurile tocate.
  4. Curățați usturoiul, tăiați cățelul în două și scoateți germenele. Frecați platoul de servit sau 4 farfurii cu jumătățile de usturoi. Repartizați pe platou sau pe fiecare farfurie fasolea verde, roșiile, ardeiul, feniculul, ridichile, țelina, ceapa și bobul. Adăugați fileurile de anșoa și măslinele. Tăiați tonul în sashimi și așezați-l peste salată. Stropiți cu vinegretă și serviți.

 


Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant

Escalop de vită normand

Escalopul este de obicei făcut din mușchi de vită fiert, modul de preparare variind. Escalopul de vită normand este o rețetă inspirată din bucătăria franțuzească. Iată cum se prepară!

Restaurant

Prăjitură Cerisier

Prăjitura Cerisier este un desert destul de des întâlnit în meniurile restaurantelor. Dacă încă nu știi rețeta, noi ți-o prezentăm aici.

Restaurant Desert