668x267-surf

Surf & turf cu sos de vin roșu

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 6 bucăți de mușchi de vită (200-230g/bucata)
  • 150 g roșii cherry
  • 6 creveți Horeca Select 16/20
  • 70 g unt
  • 5 g usturoi
  • 5 g sare de mare grunjoasă Horeca Select
  • mix de plante aromatice METRO Chef (rozmarin, salvie, cimbrișor)
  • ulei de măsline extra virgin METRO Chef


Sosul de vin roșu:

  • 200 ml Jus de vită
  • 100 ml vin roșu sec
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 100 g ceapă tocată mărunt
  • Roux ( 50g unt/50g făină)
  • sare și piper după gust


Mod de preparare:

  1. Creveții se curăță de intestine, se decortichează apoi se sotează în 30 g de unt și se asezonează cu sare și piper.
  2. Mușchiul de vită se asezonează cu ierburile aromatice tocate mărunt și sarea de mare după care îl introducem la frigider pentru câteva ore.
  3. Îl prăjim într-o tigaie timp de 4 minute pe fiecare parte, recomandat până la gradul de coacere mediu.
  4. Pentru prepararea sosului de vin, se călesc ceapa și ciupercile tocate mărunt împreună cu o crenguță de cimbrișor în ulei de măsline folosind tigaia în care a fost prăjit mușchiul apoi se deglazează cu vin roșu sec și jus de vită reducând până la jumătate.
  5. Adăugăm roux pentru îngroșarea sosului și se amestecă până la omogenizare. Se dă gust cu sare și piper iar pentru o consistență mai cremoasă, sosul se trece printr-o sită fină.
  6.  Roșiile se sotează în unt cu ulei de măsline și usturoi. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare

Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare se numără printre cele mai delicioase gustări care aduc un plus de varietate meniului pentru grătar și contrabalansează delicat cele mai grele mâncăruri.

Fructe de mare

Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant