668x267-surf

Surf & turf cu sos de vin roșu

Ingrediente pentru 6 persoane:

  • 6 bucăți de mușchi de vită (200-230g/bucata)
  • 150 g roșii cherry
  • 6 creveți Horeca Select 16/20
  • 70 g unt
  • 5 g usturoi
  • 5 g sare de mare grunjoasă Horeca Select
  • mix de plante aromatice METRO Chef (rozmarin, salvie, cimbrișor)
  • ulei de măsline extra virgin METRO Chef


Sosul de vin roșu:

  • 200 ml Jus de vită
  • 100 ml vin roșu sec
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 100 g ceapă tocată mărunt
  • Roux ( 50g unt/50g făină)
  • sare și piper după gust


Mod de preparare:

  1. Creveții se curăță de intestine, se decortichează apoi se sotează în 30 g de unt și se asezonează cu sare și piper.
  2. Mușchiul de vită se asezonează cu ierburile aromatice tocate mărunt și sarea de mare după care îl introducem la frigider pentru câteva ore.
  3. Îl prăjim într-o tigaie timp de 4 minute pe fiecare parte, recomandat până la gradul de coacere mediu.
  4. Pentru prepararea sosului de vin, se călesc ceapa și ciupercile tocate mărunt împreună cu o crenguță de cimbrișor în ulei de măsline folosind tigaia în care a fost prăjit mușchiul apoi se deglazează cu vin roșu sec și jus de vită reducând până la jumătate.
  5. Adăugăm roux pentru îngroșarea sosului și se amestecă până la omogenizare. Se dă gust cu sare și piper iar pentru o consistență mai cremoasă, sosul se trece printr-o sită fină.
  6.  Roșiile se sotează în unt cu ulei de măsline și usturoi. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Portocale - gustul proaspăt și suculent

Portocalele cresc în toate părțile lumii și pun prospețime în farfurie.

Fructe si legume