668X267_Muschiulet_Porc

Muşchiuleţ de porc sărat, cu linte

Preparare: 25 minute | Gătire: 50 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 muşchiuleţi de porc

  • 150 g de linte verde

  • 150 g struguri roşii sau muscat

  • ¼ varză roşie

  • 2 cepe mici, roşii + 1 mare

  • 2 căţei de usturoi

  • 1 bouquet garni

  • 1 legătură mică de tarhon

  • 4 fire de pătrunjel

  • 1 crenguţă de cimbru

  • 1 lingură de miere de salcâm

  • 10 cl de ulei de măsline

  • 3 linguri de oţet de Xeres

  • sare şi piper măcinat

Mod de preparare:

  1. Puneţi lintea într-o cratiţă şi acoperiţi-o cu o cantitate de apă rece care reprezintă de două ori volumul ei (circa 2 pahare). Săraţi, adăugaţi 1 bouquet garni şi puneţi la fiert. Micşoraţi focul, acoperiţi parţial cratiţa şi lăsaţi-o să fiarbă pe foc mic circa 20 de minute (lintea trebuie să fie fiartă al dente).

  2. Rumeniţi muşchiuleţii pe toate părţile într-o cratiţă cu capac, cu 1 lingură de ulei de măsline, timp de circa 8 minute. Adăugaţi căţeii de usturoi întregi, necurăţaţi şi cimbrul, precum şi 5 cl de apă. Săraţi şi piperaţi, puneţi capacul şi lăsaţi să se pătrundă timp de 20 de minute, întorcând carnea din când în când. Dacă este nevoie, adăugaţi puţină apă.

  3. În acest timp îndepărtaţi cotorul verzei, apoi tocaţi-o fin. Curăţaţi cepele şi tocaţi-le fin, clătiţi şi ştergeţi repede strugurii, apoi tăiaţi boabele în două. Clătiţi, ştergeţi, alegeţi frunzele şi tocaţi mare tarhonul şi pătrunjelul.

  4. Într-un bol amestecaţi oţetul, mierea şi uleiul de măsline. Săraţi şi piperaţi. Amestecaţi lintea caldă cu vinegreta, varza, ceapa tocată şi strugurii. Tăiaţi muşchiuleţii felii groase şi puneţi feliile peste salata de linte. Presăraţi cu tarhon şi cu pătrunjel.


Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Raţă cu portocale

O reţetă gustoasă şi uşor de pregătit cu produse proaspete, care-ţi va mulţumi şi cel mai pretenţios client.

Carne de pasăre Ultrafresh Restaurant