668X267_Muschiulet_Porc

Muşchiuleţ de porc sărat, cu linte

Preparare: 25 minute | Gătire: 50 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 muşchiuleţi de porc

  • 150 g de linte verde

  • 150 g struguri roşii sau muscat

  • ¼ varză roşie

  • 2 cepe mici, roşii + 1 mare

  • 2 căţei de usturoi

  • 1 bouquet garni

  • 1 legătură mică de tarhon

  • 4 fire de pătrunjel

  • 1 crenguţă de cimbru

  • 1 lingură de miere de salcâm

  • 10 cl de ulei de măsline

  • 3 linguri de oţet de Xeres

  • sare şi piper măcinat

Mod de preparare:

  1. Puneţi lintea într-o cratiţă şi acoperiţi-o cu o cantitate de apă rece care reprezintă de două ori volumul ei (circa 2 pahare). Săraţi, adăugaţi 1 bouquet garni şi puneţi la fiert. Micşoraţi focul, acoperiţi parţial cratiţa şi lăsaţi-o să fiarbă pe foc mic circa 20 de minute (lintea trebuie să fie fiartă al dente).

  2. Rumeniţi muşchiuleţii pe toate părţile într-o cratiţă cu capac, cu 1 lingură de ulei de măsline, timp de circa 8 minute. Adăugaţi căţeii de usturoi întregi, necurăţaţi şi cimbrul, precum şi 5 cl de apă. Săraţi şi piperaţi, puneţi capacul şi lăsaţi să se pătrundă timp de 20 de minute, întorcând carnea din când în când. Dacă este nevoie, adăugaţi puţină apă.

  3. În acest timp îndepărtaţi cotorul verzei, apoi tocaţi-o fin. Curăţaţi cepele şi tocaţi-le fin, clătiţi şi ştergeţi repede strugurii, apoi tăiaţi boabele în două. Clătiţi, ştergeţi, alegeţi frunzele şi tocaţi mare tarhonul şi pătrunjelul.

  4. Într-un bol amestecaţi oţetul, mierea şi uleiul de măsline. Săraţi şi piperaţi. Amestecaţi lintea caldă cu vinegreta, varza, ceapa tocată şi strugurii. Tăiaţi muşchiuleţii felii groase şi puneţi feliile peste salata de linte. Presăraţi cu tarhon şi cu pătrunjel.


Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Peștii plați - delicioase ciudățenii ale naturii

Arată ca niște ciudățenii ale naturii și oferă gurmanzilor o experiență specială: prin aromele fine, peștii plați cum ar fi cambula, calcanul și Limba-de-mare aduc un plus de valoare oricărui meniu.

Pește Ultrafresh

Verdele perfect

Gustoase și variate: alimentația în sezoanele calde pur și simplu nu ar fi la fel fără salatele verzi. Și numărul infinit de combinații posibile le permite bucătarilor să creeze salate verzi în stilul lor propriu.

Ultrafresh