668X267_File_Porc_Zuchini

File de porc în crustă de bacon servit cu spaghete de zucchini şi sos de muştar Dijon

Ingrediente:

  • 2.5 kg file de porc
  • 400 gr bacon fără şorici Metro Chef
  • 400 ml sos demi glace
  • 40 gr făina
  • 100 gr muştar Dijon
  • 200 gr unt Metro Chef
  • 2.5 kg Zucchini
  • 20 gr usturoi
  • 10 gr cimbrişor Metro Chef
  • 40 gr sare Horeca Select
  • 3 gr piper negru Metro Chef

Mod de preparare:

  1. Fileul de porc se fasonează şi se asezonează. Pe folie alimentară se vor aşeza feliile de bacon, apoi fileul de porc şi se rulează strâns. Se transferă în pungă de vid, se închide ermetic şi se găteşte în sous vide timp de 6 ore, temperatura la 60 grade Celsius.
  2. Când fileul de porc este gătit, punga se pune în apă cu gheaţă pentru câteva minute. Se scoate fileul din pungă şi se şterge uşor cu hârtie absorbantă.
  3. Într-o tigaie antiaderentă se încălzeşte 100 gr. de unt, se colorează (rumeneşte) fileul în unt pe toate părţile, pentru câteva minute. Carnea se transferă pe tocător.
  4. În grăsimea rămasă în tigaie se adaugă făina şi se găteşte timp de 1-2 minute. Se adaugă apoi muştarul şi sosul demi glace. Sosul se amestecă uşor şi se dă în clocot, se încorporează cuburile de unt şi se opreşte gătirea.
  5. Zucchini se spală şi se trec prin mandolină pentru a forma spaghetele de zucchini. Dovleceii se sotează apoi în unt, alături de usturoi şi cimbrişor.

Cele mai căutate soiuri de roșii

Mâncărurile mediteraneene ar fi de neconceput fără roșii, la fel și băutura Bloody Mary. Rar se găsesc legume la fel de versatile ca roșiile și probabil din acest motiv acestea sunt unele dintre cele mai populare din lume. Destul de ciudat este faptul că o perioadă lungă de timp, roșiile au fost ignorate ca ingredient.

Fructe si legume

Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh