668X267_File_Porc_Zuchini

File de porc în crustă de bacon servit cu spaghete de zucchini şi sos de muştar Dijon

Ingrediente:

 • 2.5 kg file de porc
 • 400 gr bacon fără şorici Metro Chef
 • 400 ml sos demi glace
 • 40 gr făina
 • 100 gr muştar Dijon
 • 200 gr unt Metro Chef
 • 2.5 kg Zucchini
 • 20 gr usturoi
 • 10 gr cimbrişor Metro Chef
 • 40 gr sare Horeca Select
 • 3 gr piper negru Metro Chef

Mod de preparare:

 1. Fileul de porc se fasonează şi se asezonează. Pe folie alimentară se vor aşeza feliile de bacon, apoi fileul de porc şi se rulează strâns. Se transferă în pungă de vid, se închide ermetic şi se găteşte în sous vide timp de 6 ore, temperatura la 60 grade Celsius.
 2. Când fileul de porc este gătit, punga se pune în apă cu gheaţă pentru câteva minute. Se scoate fileul din pungă şi se şterge uşor cu hârtie absorbantă.
 3. Într-o tigaie antiaderentă se încălzeşte 100 gr. de unt, se colorează (rumeneşte) fileul în unt pe toate părţile, pentru câteva minute. Carnea se transferă pe tocător.
 4. În grăsimea rămasă în tigaie se adaugă făina şi se găteşte timp de 1-2 minute. Se adaugă apoi muştarul şi sosul demi glace. Sosul se amestecă uşor şi se dă în clocot, se încorporează cuburile de unt şi se opreşte gătirea.
 5. Zucchini se spală şi se trec prin mandolină pentru a forma spaghetele de zucchini. Dovleceii se sotează apoi în unt, alături de usturoi şi cimbrişor.

ARTA DULCE A DESERTURILOR

Bucătăria modernă a deserturilor ar fi greu de imaginat fără delicioasele preparate spumoase, pe care specialiștii în deserturi le transformă în creații aproape magice. Principiul este întotdeauna același: ingredientele cu consistența unui piure foarte fin sunt amestecate cu frișcă, gelatină și/sau albuș de ou bătute și apoi răcit. Mousse-ul capătă acea consistență extraordinară delicată din micile bule de aer care sunt incorporate în frișcă și albușul de ou atunci când este bătut. Pentru unele tipuri de mousse, gelatina joacă rolul unui agent de legare pentru a asigura fermitatea dorită și a menține bulele de aer în spumă. Agar-agar poate fi folosită ca alternativă vegetală la gelatină.

Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește

Peștii plați - delicioase ciudățenii ale naturii

Arată ca niște ciudățenii ale naturii și oferă gurmanzilor o experiență specială: prin aromele fine, peștii plați cum ar fi cambula, calcanul și Limba-de-mare aduc un plus de valoare oricărui meniu.

Pește Ultrafresh