668x267-reteta-blog

File de porc glazurat

Ingrediente pentru 10 porții

file de porc 2.5 kg.

suc de portocale 1.2 lt.

zucchini 1.5 kg.

mentă Metro Chef 20 gr.

usturoi 40 gr.

miere de albine Fine Life 50 ml.

zahăr brun 50 gr.

ghimbir 10 gr.

sos de soia 100 ml.

ulei de floarea soarelui Metro Chef 50 ml.

sare fină Metro Chef 20 gr.

piper negru măcinat Metro Chef 2 gr.

Mod de preparare

Usturoiul si ghimbirul se curăță, se taie mărunt. Fileul de porc se asezonează cu sare, piper și ulei de floarea soarelui. În tigaie se adaugă zahărul brun, se caramelizează ușor (a nu se înnegri), se adaugă fileul de porc (la foc iute, astfel se închid porii la carne) până capătă culoare.  Adăugăm în tigaie usturoiul, ghimbirul, apoi sosul de soia și mierea de albine. Gătim aproximativ 3 - 4 minute, adăugând din când în când sucul de portocale. Veți vedea că sosul își va reduce din cantitate și va deveni ca o glazură. Aveți grijă sa nu se ardă, adăugând la nevoie suc proaspăt de portocale. Fileul de porc se transferă pe un tocător, se lasă să se relaxeze și se feliază. Zucchini se spală, se șterg și se taie la mandolină (spaghete). Într-o tigaie, la foc iute, se încălzește uleiul de măsline și se gătesc spaghetele de zucchini cu usturoi (timp de aproximativ 3 - 4 minute), se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat. La final adăugăm menta proaspătă peste spaghete. Se servesc acompaniate de fileul de porc glazurat.


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Aromatic și decorativ, un plus de gust în rețetele de primăvară

Ierburile proaspete îmbunătățesc atât gustul cât și aspectul rețetelor de primăvară de pretutindeni. Fie că este vorba de pătrunjel pe cartofi sau de arpagic în omletă, când sunt în cantitățile corecte, acestea le dau chiar și celor mai simple mâncăruri acel ceva în plus care este important.

Restaurant Fructe si legume

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant