miel-navarin

Navarin verde de miel

Ingrediente pentru 4 porții

  • Pulpă de miel din spate 4 bucăți
  • Mazăre 200 g
  • Fasole verde 200 g
  • Sparanghel verde 1 legătură
  • Ceapă verde 1 legătură
  • Busuioc
  • Usturoi 2 căței
  • Bouquet-garni 1 bucată
  • Vin alb sec 10 cl
  • Supă de pasăre sau de fond de vițel 20 cl
  • Ulei de măsline METRO Chef 2 linguri
  • Sare HORECA Select și piper negru măcinat METRO Chef după gust

 

Mod de preparare

  1. Se pune deoparte o crenguță de busuioc pentru servit. Se zdrobește usturoiul cu palma sau cu lama unui cuțit , fără să ăl curățați. Se taie tija cepelor verzi și se înlătură baza.
  2. Se rumenește carnea de miel în ulei de măsline, într-o cratiță mare cu capac, pe foc iute. Se adaugă cepele, usturoiul și busuiocul. Se amestecă timp de 1 minut, apoi se adaugă vinul alb și se lasă să se evapore aproape de tot. Se pune în cratiță bouquet-garni-ul (dafin, cimbru, pătrunjel), lăsând afară sfoara buchețelului pentru a fi înlăturat la sfârșit. Se acoperă cu capac cratița și se lasă să fiarbă încet pe foc mic, timp de 1 oră.
Se curăță de codițe fasolea verde. Sparanghelul se curăță și se înlătură partea dură. Se clătesc toate legumele, apoi se adaugă în cratiță și se prăjesc timp de încă 5 minute. Dacă este nevoie, se lasă să scadă ușor zeama de la gătit. Se servește navarinul cu frunzele de la firul de busuioc păstrat deoparte.

Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Peștii plați - delicioase ciudățenii ale naturii

Arată ca niște ciudățenii ale naturii și oferă gurmanzilor o experiență specială: prin aromele fine, peștii plați cum ar fi cambula, calcanul și Limba-de-mare aduc un plus de valoare oricărui meniu.

Pește Ultrafresh

Verdele perfect

Gustoase și variate: alimentația în sezoanele calde pur și simplu nu ar fi la fel fără salatele verzi. Și numărul infinit de combinații posibile le permite bucătarilor să creeze salate verzi în stilul lor propriu.

Ultrafresh