miel-navarin

Navarin verde de miel

Ingrediente pentru 4 porții

  • Pulpă de miel din spate 4 bucăți
  • Mazăre 200 g
  • Fasole verde 200 g
  • Sparanghel verde 1 legătură
  • Ceapă verde 1 legătură
  • Busuioc
  • Usturoi 2 căței
  • Bouquet-garni 1 bucată
  • Vin alb sec 10 cl
  • Supă de pasăre sau de fond de vițel 20 cl
  • Ulei de măsline METRO Chef 2 linguri
  • Sare HORECA Select și piper negru măcinat METRO Chef după gust

 

Mod de preparare

  1. Se pune deoparte o crenguță de busuioc pentru servit. Se zdrobește usturoiul cu palma sau cu lama unui cuțit , fără să ăl curățați. Se taie tija cepelor verzi și se înlătură baza.
  2. Se rumenește carnea de miel în ulei de măsline, într-o cratiță mare cu capac, pe foc iute. Se adaugă cepele, usturoiul și busuiocul. Se amestecă timp de 1 minut, apoi se adaugă vinul alb și se lasă să se evapore aproape de tot. Se pune în cratiță bouquet-garni-ul (dafin, cimbru, pătrunjel), lăsând afară sfoara buchețelului pentru a fi înlăturat la sfârșit. Se acoperă cu capac cratița și se lasă să fiarbă încet pe foc mic, timp de 1 oră.
Se curăță de codițe fasolea verde. Sparanghelul se curăță și se înlătură partea dură. Se clătesc toate legumele, apoi se adaugă în cratiță și se prăjesc timp de încă 5 minute. Dacă este nevoie, se lasă să scadă ușor zeama de la gătit. Se servește navarinul cu frunzele de la firul de busuioc păstrat deoparte.

Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Somon cu sparanghel şi sos Bearnaise

Într-o tigaie mică, la foc mic, se sotează ceapa, tarhonul tăiat mărunt, seminţele de coriandru şi se adaugă vinul.

Vinuri peste Sparanghel