shutterstock_493508875 (1)

Raţă cu portocale

Ingrediente

  • 4 piepturi mici de raţă
  • 4 portocale mari
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
  • 20 g de unt proaspăt ras
  • 20 g de unt foarte rece
  • 35 cl de supă limpede de pasăre de foarte bună calitate
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură sirop de arţar
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 lingură de seminţe de coriandru
  • 1 lingură de coajă de nucşoară (bucăţi)
  • 3 linguri de oţet de Xeres
  • Sare şi piper măcinat

Mod de preparare

  1. Zdrobiţi batonul de scorţişoară în bucăţi. Prăjiţi scorţişoara, seminţele de coriandru şi coaja de nucşoară într-o tigaie antiaderentă, amestecând continuu. Lăsaţi să se răcească, apoi, cu ajutorul unei râşniţe pentru cafea sau pentru condimente, transformaţi amestecul în pudră.

     

  2. Stoarceţi portocalele şi păstraţi sucul. Puneţi mierea, siropul de arţar, ghimbirul ras, sucul de portocală, oţetul şi o lingură de mirodenii râşnite într-o crăticioară, pe care puneţi-o la fiert. Adăugaţi supa de pasăre şi lăsaţi să scadă timp de 15 – 20 de minute, până ce sosul capătă consistenţa unui sirop. Săraţi şi piperaţi după gust, apoi adăugaţi untul foarte rece, bătând apoi zeama de lămâie. Potriviţi după gust.

     

  3. Încălziţi cuptorul la 2100C (treapta 7). Crestaţi pielea piepturilor de raţă cu un cuţit. Săraţi şi piperaţi piepturile, apoi frecaţi-le cu restul de mirodenii măcinate. Puneţi piepturile într-o tavă pentru cuptor şi lăsaţi să se gătească 10 minute, cu pielea în sus. Lăsaţi să se odihnească 10 minute, în cuptorul stins.

     

  4. Serviţi cu salată de creson sau de măcriş, de mei/hrişcă şi portocale proaspete, sau cu o salată de ridichi albe şi portocale, asezonată cu un fir de ulei de floarea-soarelui.

Sfatul maestrului

Mirodenii şi iar mirodenii: ghimber proaspăt (mai ales!) şi un amestec de mirodenii făcut în casă, pe bază de scorţişoară (baton), coriandru (seminţe) şi coajă de nucşoară… Fără să uitaţi un strop de sirop de arţar! Şi astfel raţa e cu totul reinventată!


Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Peștii plați - delicioase ciudățenii ale naturii

Arată ca niște ciudățenii ale naturii și oferă gurmanzilor o experiență specială: prin aromele fine, peștii plați cum ar fi cambula, calcanul și Limba-de-mare aduc un plus de valoare oricărui meniu.

Pește Ultrafresh