shutterstock_493508875 (1)

Raţă cu portocale

Ingrediente

  • 4 piepturi mici de raţă
  • 4 portocale mari
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
  • 20 g de unt proaspăt ras
  • 20 g de unt foarte rece
  • 35 cl de supă limpede de pasăre de foarte bună calitate
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură sirop de arţar
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 lingură de seminţe de coriandru
  • 1 lingură de coajă de nucşoară (bucăţi)
  • 3 linguri de oţet de Xeres
  • Sare şi piper măcinat

Mod de preparare

  1. Zdrobiţi batonul de scorţişoară în bucăţi. Prăjiţi scorţişoara, seminţele de coriandru şi coaja de nucşoară într-o tigaie antiaderentă, amestecând continuu. Lăsaţi să se răcească, apoi, cu ajutorul unei râşniţe pentru cafea sau pentru condimente, transformaţi amestecul în pudră.

     

  2. Stoarceţi portocalele şi păstraţi sucul. Puneţi mierea, siropul de arţar, ghimbirul ras, sucul de portocală, oţetul şi o lingură de mirodenii râşnite într-o crăticioară, pe care puneţi-o la fiert. Adăugaţi supa de pasăre şi lăsaţi să scadă timp de 15 – 20 de minute, până ce sosul capătă consistenţa unui sirop. Săraţi şi piperaţi după gust, apoi adăugaţi untul foarte rece, bătând apoi zeama de lămâie. Potriviţi după gust.

     

  3. Încălziţi cuptorul la 2100C (treapta 7). Crestaţi pielea piepturilor de raţă cu un cuţit. Săraţi şi piperaţi piepturile, apoi frecaţi-le cu restul de mirodenii măcinate. Puneţi piepturile într-o tavă pentru cuptor şi lăsaţi să se gătească 10 minute, cu pielea în sus. Lăsaţi să se odihnească 10 minute, în cuptorul stins.

     

  4. Serviţi cu salată de creson sau de măcriş, de mei/hrişcă şi portocale proaspete, sau cu o salată de ridichi albe şi portocale, asezonată cu un fir de ulei de floarea-soarelui.

Sfatul maestrului

Mirodenii şi iar mirodenii: ghimber proaspăt (mai ales!) şi un amestec de mirodenii făcut în casă, pe bază de scorţişoară (baton), coriandru (seminţe) şi coajă de nucşoară… Fără să uitaţi un strop de sirop de arţar! Şi astfel raţa e cu totul reinventată!


Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant