pulpe-rață

Pulpe de rață confit

Ingrediente pentru 8 porții

  • 8 pulpe de rață
  • 1 kg untură de rață
  • 10 g de usturoi
  • 3 g nucșoară
  • 2 g foi de dafin
  • 1 g cuișoare
  • piper METRO Chef  după gust 
  • sare de mare HORECA Select după gust

     

  • 1 kg foie gras de rață
  • 400 g orez basmati METRO Chef
  • 100 g sfeclă roșie fiartă
  • 100 g zmeură
  • 30 g zahăr
  • Un baton de scorțișoară
  • O stea de anason
  • 20 g unt
  • 2 g usturoi
  • 400 g cartofi
  • 0,001 g șofran
  • 50 g Grana Padano HORECA Select

 

Mod de preparare

1. Se pun într-o tavă pulpele condimentate cu sare, piper și nucșoară și se adaugă usturoiul întreg, cuișoarele ți foile de dafin, apoi se acoperă cu untura de rață. Se țin la cuptor în jur de 3 ore la 120 grade Celsius.

2. Pentru sosul de zmeură se topește zahărul cu puțină apă după care se adaugă batonul de scorțișoară și anasonul. După ce se reduce la consistența dorită, se adaugă zmeură și se mai lasă puțin la foc mic.

3. Cartofii se fierb în apa cu sare și șofran și apoi se călesc în unt și usturoi. Se gratinează la cuptor cu Grana Padano ras deasupra pentru câteva minute.

4. Orezul se fierbe în apă cu sare, iar sfecla se taie cuburi, se blendează și se amestecă cu orezul fiert. Se asezonează cu sare. Foie gras-ul se porționează în 8 bucăți și se prăjește într-o tigaie de teflon încinsă în prealabil, câte un minut pe fiecare parte și se scoate pe un șervet de bucătărie.

 

 


Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Peștii plați - delicioase ciudățenii ale naturii

Arată ca niște ciudățenii ale naturii și oferă gurmanzilor o experiență specială: prin aromele fine, peștii plați cum ar fi cambula, calcanul și Limba-de-mare aduc un plus de valoare oricărui meniu.

Pește Ultrafresh