668x267-somon-unt

Somon cu sos de unt și vin alb

Ingrediente pentru 4 porții:

  • File somon proaspăt 640 g
  • Smântână lichidă Gran Cucina 120 ml
  • Unt 80% METRO Chef 60 g
  • Vin alb 150 ml
  • Ulei de măsline extravirgin METRO Chef 30 ml
  • Făină 000 20 g
  • Cimbru METRO Chef după gust
  • Sare fină HORECA Select după gust
  • Piper negru măcinat METRO Chef după gust

Mod de preparare

  1. Fileul de somon se gătește pe grătar 3 minute pe fiecare parte.
  2. Separat se pregătește sosul din ceapă tocată, sotată în unt și stinsă cu vin alb, smântână și suc de lămâie.
  3. Se aromatizează cu cimbru proapăt , apoi se retrage de pe foc și se adaugă treptat cubulețe de unt, amestecând continuu.
  4. La final sosul se strecoară , se pasează și se condimentează cu sare și piper.

Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește