pagrus-668x267

Pagrus cu legume la cuptor

Ingrediente:

2 pești Pagrus
4-5 cartofi potriviți
1 ceapă mare (cca. 150 gr)
1 morcov
1 legatură pătrunjel
5 căței usturoi
1/2 linguriță turmeric
6 linguri ulei de măsline METRO Chef
2 lămâi
sare și piper după gust

 

 

Modul de preparare:

  1. Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subțirele, iar ceapa solzișori. Se asează legumele într-o tavă largă (30 cm diametru) și se asezonează cu sare și piper după gust.
  2. Se rețin 2 fire de pătrunjel pentru servire, iar restul se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu usturoiul strivit, turmericul  și sare. Se adaugă uleiul încet, câte o lingură o dată și se pisează totul pentru a obține o pastă. Când pasta e gata se adaugă în ea cam 150 ml apă.
  3. Se toarnă sosul de pătrunjel peste legume, se amestecă bine, să fie acoperite și se acoperă tava (să fie etanșă) cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor la 200C pentru 25-30 minute.
  4. În acest timp, peștii curățați și spălați îi uscăm cu servețele de hârtie. Se crestează pe o parte (în 3-4 locuri), ținând cuțitul pe diagonală. Se presară sare peste tot, inclusiv în interior. Apoi se stropesc peștii cu sucul de la 1 lămâie (câte 1/2 lămâie pentru fiecare pește) și se lasă să stea la temperatura camerei până legumele sunt gata.
  5. Se scoate folia de aluminiu și se așează Pagrus-ul deasupra. Presărăm piper peste ei.
    * dacă sosul de sub legume vi se pare că a scăzut mult mai adăugati cam 50 ml apă în tavă
  6. Se dă iar la cuptor pentru 20 minute. Apoi se pornește grillul (focul să vină de deasupra) și se mai lasă la cuptor cca. 3-5 minute până Pagrusul prinde o crustă frumoasă deasupra.
  7. Se scoate de la cuptor și se adaugă deasupra pătrunjelul tocat rămas, iar în inciziile de deasupra peștelui se introduce jumătăți de felii de lămâie.
  8. Se servesc imediat cu un pahar de vin alb.

Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant