pagrus-668x267

Pagrus cu legume la cuptor

Ingrediente:

2 pești Pagrus
4-5 cartofi potriviți
1 ceapă mare (cca. 150 gr)
1 morcov
1 legatură pătrunjel
5 căței usturoi
1/2 linguriță turmeric
6 linguri ulei de măsline METRO Chef
2 lămâi
sare și piper după gust

 

 

Modul de preparare:

  1. Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subțirele, iar ceapa solzișori. Se asează legumele într-o tavă largă (30 cm diametru) și se asezonează cu sare și piper după gust.
  2. Se rețin 2 fire de pătrunjel pentru servire, iar restul se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu usturoiul strivit, turmericul  și sare. Se adaugă uleiul încet, câte o lingură o dată și se pisează totul pentru a obține o pastă. Când pasta e gata se adaugă în ea cam 150 ml apă.
  3. Se toarnă sosul de pătrunjel peste legume, se amestecă bine, să fie acoperite și se acoperă tava (să fie etanșă) cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor la 200C pentru 25-30 minute.
  4. În acest timp, peștii curățați și spălați îi uscăm cu servețele de hârtie. Se crestează pe o parte (în 3-4 locuri), ținând cuțitul pe diagonală. Se presară sare peste tot, inclusiv în interior. Apoi se stropesc peștii cu sucul de la 1 lămâie (câte 1/2 lămâie pentru fiecare pește) și se lasă să stea la temperatura camerei până legumele sunt gata.
  5. Se scoate folia de aluminiu și se așează Pagrus-ul deasupra. Presărăm piper peste ei.
    * dacă sosul de sub legume vi se pare că a scăzut mult mai adăugati cam 50 ml apă în tavă
  6. Se dă iar la cuptor pentru 20 minute. Apoi se pornește grillul (focul să vină de deasupra) și se mai lasă la cuptor cca. 3-5 minute până Pagrusul prinde o crustă frumoasă deasupra.
  7. Se scoate de la cuptor și se adaugă deasupra pătrunjelul tocat rămas, iar în inciziile de deasupra peștelui se introduce jumătăți de felii de lămâie.
  8. Se servesc imediat cu un pahar de vin alb.

Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește