668x267 -homar

Homar Thermidor

Ingrediente

  • Homar întreg 2,400 g
  • Ceapă 60 g
  • Usturoi  2 căței
  • Ciuperci 130 g
  • Făină 30 g
  • Lapte 700 ml
  • Unt 120 g
  • Ouă 3 bucăți
  • Ulei de măsline METRO Chef 30 ml
  • Cognac 20 ml
  • Parmezan ras 40 g
  • Sare, piper, nucșoară după gust

Mod de preparare

  1. Homarul se fierbe într-o supă de legume ușor sărată timp de 6-7 minute, apoi se scoate și se temperează cu gheață.
  2. Se taie homarul în jumătate de-a lungul carcasei, se scoate carnea din partea cozii și se taie în medalioane. Restul de carcasă se curăță și se spală.
  3. Separat se realizează un sos Mornay prin amestecul a 30 g unt cald și 30 g de făină peste care se adaugă lapte cald. Se omogenizează bine, după care se condimentează cu sare, piper și nucșoară,  iar în ultimul moment se adaugă parmezan ras.
  4. Separat se face un sos olandez prin omogenizarea gălbenușurilor de ou la cald cu unt clarifiat.
  5. Medalioanele de homar se sotează în tigaie în unt , se adaugă ceapa și usturoiul tocate, ciupercile foliate, se deglasează și se flambează cu cognac, apoi se încorporează ușor sosul Morney și se umplu carcasele de homar.
  6. Carcasele de homar umplute se servesc calde, tapetate cu sosul olandez și gratinate la aparatul de gratinat.

Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant