668x267 -homar

Homar Thermidor

Ingrediente

  • Homar întreg 2,400 g
  • Ceapă 60 g
  • Usturoi  2 căței
  • Ciuperci 130 g
  • Făină 30 g
  • Lapte 700 ml
  • Unt 120 g
  • Ouă 3 bucăți
  • Ulei de măsline METRO Chef 30 ml
  • Cognac 20 ml
  • Parmezan ras 40 g
  • Sare, piper, nucșoară după gust

Mod de preparare

  1. Homarul se fierbe într-o supă de legume ușor sărată timp de 6-7 minute, apoi se scoate și se temperează cu gheață.
  2. Se taie homarul în jumătate de-a lungul carcasei, se scoate carnea din partea cozii și se taie în medalioane. Restul de carcasă se curăță și se spală.
  3. Separat se realizează un sos Mornay prin amestecul a 30 g unt cald și 30 g de făină peste care se adaugă lapte cald. Se omogenizează bine, după care se condimentează cu sare, piper și nucșoară,  iar în ultimul moment se adaugă parmezan ras.
  4. Separat se face un sos olandez prin omogenizarea gălbenușurilor de ou la cald cu unt clarifiat.
  5. Medalioanele de homar se sotează în tigaie în unt , se adaugă ceapa și usturoiul tocate, ciupercile foliate, se deglasează și se flambează cu cognac, apoi se încorporează ușor sosul Morney și se umplu carcasele de homar.
  6. Carcasele de homar umplute se servesc calde, tapetate cu sosul olandez și gratinate la aparatul de gratinat.

Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare

Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare se numără printre cele mai delicioase gustări care aduc un plus de varietate meniului pentru grătar și contrabalansează delicat cele mai grele mâncăruri.

Fructe de mare

Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant