fish-and-chips-668x267px

Fish & chips

Ingrediente pentru 4 porții:

  • File Cod 600 g
  • Lămâie (2 buc.) 200 g
  • Pătrunjel 20 g
  • Ouă 2 bucăți
  • Făină ARO tip 480 100 g
  • Ulei de palmier 400 ml
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru sosul de tartar:

  • Maioneză HORECA Select 120 g
  • Castraveți murați ARO 25 g
  • Capere murate Natura Verde 10 g
  • Ceapă albă 8 g

Ingrediente pentru garnitură:

  • Cartofi pentru prăjit congelați ARO 400 g
  • Ulei de palmier 300 ml

Timp de preparare: 12 min

Mod de preparare:

  1. Peștele se taie în batonete de 10/2 cm, după care se marinează cu lămâie, pătrunjel, sare și piper pentru 2-3 minute.
  2. Separat se realizează o pasta din ouă și făină. Batoanele de pește se trec prin pastă după care se prăjesc în uleiul încins la 180ºC.
  3. În același timp se prăjesc separat cartofii pentru garnitura de cartofi.
  4. Se prepară sosul tartar din maioneză, capere, castraveți murați și ceapă tocate mărunt.

Se pot servi atât pe farfurie, cât și în coșulețe cu sos tartar și lămâia tăiată în jumătate.


Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește