dorada_668x267

Doradă în crustă de sare

Peștele în crustă de sare este o variantă extrem de gustoasă și decorativă de a pregăti felul principal. Pentru rezultate perfecte, trebuie ținut cont de câteva secrete:

  • Crusta de sare trebuie să conțină 2 ouă la kilogramul de sare. După amestecul celor doua ingrediente, consistența trebuie să fie aceea a nisipului folosit pentru construirea castelelor pe plajă.
  • Obligatoriu trebuie folosită sarea de mare – structura acesteia permite să spargem ușor crusta după coacere. 
  • O jumătate de oră la cuptor la o temperatură de 200ºC este suficientă pentru o doradă perfectă.

Ingrediente:

  • doradă 200-300 g - 4 bucăți
  • 4 ouă
  • 2 kg sare de mare
  • 2 căței de usturoi
  • 150 g faină
  • 1 lămâie
  • 60 g amidon
  • 1 legatură ierburi aromate

Mod de preparare:

  1. Pentru crustă, se amestecă sarea cu ouăle, făina și amidonul.
  2. Se curăță și se umple dorada cu ierburile aromate, lămâie și usturoi. 
  3. Se formează o platformă din amestecul de sare pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Se acoperă peștele cu grijă din toate părțile.
  4. Se dă la cuptor și se coace timp de 30 min la 200ºC. Pentru servire, se sparge cu grijă crusta de sare și se îndepărtează.


 

Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește