668x267-penne

Penne alla Norma

Ingrediente pentru 10 porții:

Penne 900 g

Vinete 300 g

Roșii 1.2 kg

Brânză Ricotta 250 g

Usturoi 12 g

Busuioc METRO Chef  12 g

Ulei măsline METRO Chef 150 ml

Sare HORECA Select după gust

Piper alb după gust

 

Mod de preparare:

  1. Vinetele se spală, se șterg și se taie felii. Feliile de vinete se presară cu sare și se lasă o oră la frigider (pentru a-și pierde gustul amărui).
  2. În apa clocotită se blanșează roșiile, se scot în apa cu gheață și apoi se îndepărtează semințele și coaja. Roșiile se taie cuburi.
  3. Într-o cratiţă se încălzesc 10 ml ulei, seadaugă usturoiul, roșiile, busuiocul, sarea şi piperul. Ingredientele se gătesc pentru aproximativ 15 minute. Feliile de vinete se trec prin jet de apă rece, se șterg pe hârtie absorbantă și se prăjesc în ulei. Cu o paletă se vor întoarce feliile de vinete care se prăjesc până capătă o culoare galben aurie.
  4. Între timp se fierb pastele în apa clocotită cu sare, se scurg de apă și se pun într-un vas. Peste paste se adaugă jumătate din cantitatea de ricotta,sosul de roșii şi un strat de vinete prăjite. Se adaugă restul de ricotta și se sevesc imediat.

 

 

 


Sos Pesto

Maeștrii Academiei de Gastronomie METRO îți propun o rețetă de sos care îți va complimenta preparatele: sos pesto

Penne Sosuri Ultrafresh