Sendvis_Club_668X267

Sandviş Club

Pregătire: din timp | Preparare: 40 min | Gătire: 30 min | Răcire: 1 oră

 

Ingrediente pentru 20 de porţii:

 • 500 g de piept de pui

 • 6 felii fine de piept de porc afumat (bacon)

 • roșie

 • 6 foi de salată verde

 • 3 ouă plus un gălbenuș

 • 10 felii de pâine toast METRO Chef

 • linguriță de muștar

 • 25 cl de ulei de arahide

 • Sare și piper METRO Chef după gust

 

Mod de preparare

 

 1. Începeţi prin a prepara maioneza. Într-un castron mic amestecaţi cu telul gălbenuşul, muştarul, sarea şi piperul. Turnaţi puţin câte puţin uleiul, în fir subţire, până când obţineţi o consistenţă tare.

 2. Înveliţ fiecare piept de pui în film  alimentar transparent. Strângeţi şi închideţi bine, ca să obţineţi un sul. Poşaţi piepturile într-o cratiţă cu apă care clocoteşte, timp de 20 de minute. Păstraţi piepturile învelite în frigider, timp de o oră.

 3. Scufundaţi încet ouăle întregi în apa care clocoteşte şi lăsaţi-le să fiarbă 10 minute, după ceas. Scoateţi ouăle fierte tari, apoi scufundaţi-le în apă foarte rece, ca să opriţi, ca să opriţi fierberea şi să le curăţaţi mai uşor de coajă. Puneţi-le deoparte.

 4. Spălaţi, scurgeţi şi mărunţiţi salata. Clătiţi, ştergeţi, apoi tăiaţi roşia în feliuţe foarte subţiri. Scoateţi seminţele şi scurgeţi feliile pe hârtie absorbantă. Aşezaţi feliile de roşie pe o farfurie şi lăsaţi-le deoparte.

 5. Prăjiţi pieptul de porc într-o tigaie, apoi tăiaţi feliile în două. Tăiaţi apoi escalopurile de pui în felii foarte subţiri, apoi tăiaţi ouăle rondele fine. La sfârşit prăjiţi 2 felii de pâine.

 6. Aşezaţi prima felie de pâine pe o tavă. Ungeţi felia cu maioneză şi aşezaţi deasupra salata ruptă. Intercalaţi succesiv puiul, feliile de roşie, pieptul de porc, rondelele de ouă tari şi din nou salată. Acoperiţi cu a doua felie de pâine pe care aţi uns-o înainte cu maioneză. Presaţi uşor, fixaţi două scobitori la cele două capete şi tăiaţi sendvişul în două, pe diagonală, astfel încât să obţineţi două triunghiuri frumoase, egale. Procedaţi la fel până terminaţi garnitura. Serviţi sendvişurile alături de chipsuri de legume.

 

Sfatul maestrului bucătar

 

Preparaţi ingredientele din timp şi tăiaţi-le mărunt. Prăjiţi pâinea cu maximum 1 oră înainte de a monta sendvişurile. Nu le încărcaţi exagerat şi folosiţi un cuţit mare, foarte ascuţit, ca să le tăiaţi mai uşor. Pentru 24 de farfurioare, tăiaţi încă o dată fiecare triunghi în două. Puteţi păstra maioneza 24 de ore la o temperatură de 40C.


Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Dovlecei umpluţi cu piept de pui

Dovlecei umpluţi cu piept de pui, roşii, ceapă verde şi crustă de caşcaval

Legume verzi Gustare