reteta placinta ciobanului

Plăcinta ciobanului

Ingrediente pentru 10 porții

cartofi 1.5 kg.

ceapă albă 200 gr.

morcov 100 gr. 

mazăre congelată Metro Chef 300 gr.

lapte Fine Life 250 ml.

unt Metro Chef 200 gr.

carne tocată de miel 1 kg.

sos Worcestershire 50 ml.

pasta de tomate 80 gr.

foaie de dafin 1 buc.

supă de legume 1 lt.

sare fină Metro Chef 30 gr.

piper negru măcinat Metro Chef 1 gr.

Mod de preparare

Ceapa se curăță și se taie mărunt, morcovul se curăță și se dă pe răzătoare. Într-o oală se gătește ceapa împreună cu morcovul timp de aprox. 5 minute. Se adaugă carnea de miel și se continuă gătirea pentru încă 5 minute, se pune supa de legume, sosul Worchestershire, foaia de dafin, mazăre, se gătește timp de aprox. 35 - 40 minute, la foc mic. Spre final se adaugă pasta de tomate și se asezonează cu sare și piper. Cartofii se fierb în coajă, timp de aprox. 30 - 35 minute. Se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și se amestecă cu unt, sare și lapte fierbinte. Cuptorul se încălzește la temperatura de 180 grade Celsius. Într-un vas se așază primul strat format din piure, un stat de carne și apoi strat de piure. Deasupra se pun 100 gr. unt tăiat felii subțiri. Vasul se introduce în cuptor timp de aprox. 25 - 30 minute.

 

 

 


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Aromatic și decorativ, un plus de gust în rețetele de primăvară

Ierburile proaspete îmbunătățesc atât gustul cât și aspectul rețetelor de primăvară de pretutindeni. Fie că este vorba de pătrunjel pe cartofi sau de arpagic în omletă, când sunt în cantitățile corecte, acestea le dau chiar și celor mai simple mâncăruri acel ceva în plus care este important.

Restaurant Fructe si legume

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant