3

Prăjitură Cerisier

Ingrediente pentru 20 de porții 

-ouă 400 g (8 buc.)

-zahăr 110 g 

-migdale felii 50 g

-unt 320 g

-ciocolată neagră 440 g

-cireșe proaspete 500 g

-frișcă bătută 500 g

-foaie de blat Fine Food 600 g

-decorgel alb 150 g

-sherry 50 m

Mod de preparare

Se caramelizează 100 g zahăr umezit cu apă până la culoarea galben roșiatică, peste care adăugăm migdalele felii și apoi se întinde caramelul pe o foaie de hârtie pergament. Se lasă să se răcească apoi mărunțim obținându-se astfel nougatine. Cireșele se lasă în sherry pentru 24 de ore. Se prepară moussul ciocolată astfel: se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu restul de zahăr (10 g). Ciocolata se topește la bain-marie și se amestecă cu unt. Frișca bătută se amestecă cu nougatinul. Asamblăm prăjitura în forme astfel: la bază punem foaia de blat însiropat cu siropul obținut de la cireșele puse în alcool. Primul nivel de cremă este moussul de ciocolată în care adăugăm cireșele. Peste moussul de ciocolată punem frișca cu nougatine. Se dă la rece aproximativ 2 ore, după care se scot și se glasează la suprafață cu decorgel alb. Se pot decora cu ciocolata neagră pe margine și se servește cu diverse soiuri de fructe.


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Aromatic și decorativ, un plus de gust în rețetele de primăvară

Ierburile proaspete îmbunătățesc atât gustul cât și aspectul rețetelor de primăvară de pretutindeni. Fie că este vorba de pătrunjel pe cartofi sau de arpagic în omletă, când sunt în cantitățile corecte, acestea le dau chiar și celor mai simple mâncăruri acel ceva în plus care este important.

Restaurant Fructe si legume

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant