3

Prăjitură Cerisier

Ingrediente pentru 20 de porții 

-ouă 400 g (8 buc.)

-zahăr 110 g 

-migdale felii 50 g

-unt 320 g

-ciocolată neagră 440 g

-cireșe proaspete 500 g

-frișcă bătută 500 g

-foaie de blat Fine Food 600 g

-decorgel alb 150 g

-sherry 50 m

Mod de preparare

Se caramelizează 100 g zahăr umezit cu apă până la culoarea galben roșiatică, peste care adăugăm migdalele felii și apoi se întinde caramelul pe o foaie de hârtie pergament. Se lasă să se răcească apoi mărunțim obținându-se astfel nougatine. Cireșele se lasă în sherry pentru 24 de ore. Se prepară moussul ciocolată astfel: se separă ouăle, albușurile se bat spumă cu restul de zahăr (10 g). Ciocolata se topește la bain-marie și se amestecă cu unt. Frișca bătută se amestecă cu nougatinul. Asamblăm prăjitura în forme astfel: la bază punem foaia de blat însiropat cu siropul obținut de la cireșele puse în alcool. Primul nivel de cremă este moussul de ciocolată în care adăugăm cireșele. Peste moussul de ciocolată punem frișca cu nougatine. Se dă la rece aproximativ 2 ore, după care se scot și se glasează la suprafață cu decorgel alb. Se pot decora cu ciocolata neagră pe margine și se servește cu diverse soiuri de fructe.


Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant

Escalop de vită normand

Escalopul este de obicei făcut din mușchi de vită fiert, modul de preparare variind. Escalopul de vită normand este o rețetă inspirată din bucătăria franțuzească. Iată cum se prepară!

Restaurant

File de porc glazurat

Îți propunem o rețetă cu carne de porc pe care cu siguranță o vei prelua în meniul restaurantului tău.

Restaurant