mousse-lime-668x267

Mousse de lime

Ingrediente pentru 5 porții:

  • Suc de lime 155 ml
  • Coajă de lime 60 g
  • Vodcă sau limoncello 5 ml
  • Foaie de blat 100 g
  • Gelatină foaie 16 g
  • Albuș de ou 95 g
  • Zahăr 215 g
  • Frișcă 370 g


Mod de preparare:

  1. Se fierbe sucul de lime cu coaja de lămâie verde rasă și zahărul (25 g), apoi se adaugă gelatina foaie care a fost pusă în prealabil în apă rece și apoi topită la foc mic.
  2. Se realizează bezeaua italiană din 190 g de zahăr umezit cu apă și fiert până când compoziția se leagă fără să își schimbe culoarea.
  3. Compoziția astfel obținută se adaugă peste albușurile bătute spumă la mixer la viteză mică. Jumătate din fiertura de lămâie se adaugă peste bezeaua italiană și jumătate peste frișca bătută. Se amestecă totul.
  4. Crema obținută se pune în forme de prăjituri, așezând la bază o foaie de blat de tort, însiropată cu sirop de zahăr și aromată cu votcă sau limoncello.
  5.  Se dă la rece pentru o oră și se ornează cu felii de lime.

Prăjitură Cerisier

Prăjitura Cerisier este un desert destul de des întâlnit în meniurile restaurantelor. Dacă încă nu știi rețeta, noi ți-o prezentăm aici.

Restaurant Desert

Cornul abundenței cu afine

Cornul abundenței reprezenta în mitologia greacă un simbol al belșugului și al unei recolte bogate. Prăjitura cu același nume este un deliciu culinar cu fructe, frișcă și cremă de vanilie.

Desert Restaurant

3 deserturi cu fructe de pădure pentru meniul restaurantului tău

Surprinde-ți clienții cu deserturi răcoritoare și savuroase în timpul verii. Îți propunem o listă de rețete cu fructe românești de sezon, cu gust dulce-acrișor, pentru răsfățuri culinare proaspete în fiecare zi, cu care să-ți delectezi clienții restaurantului.

Desert Restaurant