mousse-ciocolata-226x267px

Mousse cu ciocolată

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • Ciocolată neagră 160 g
  • Albuşuri 4 buc
  • Gălbenuș 1 buc
  • Unt 60 g
  • Zahăr 80 g


Mod de preparare:

  1. Se topesc ciocolata neagră cu untul la bain-marie şi se lasă la răcit.
  2. Când compoziţia este călduţă, se adaugă gălbenuşul şi se omogenizează.
  3. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se omogenizează până la dizolvarea zahărului.
  4. Se încorporează albuşurile spumă în compoziţia de ciocolată şi se toarnă în boluri spuma de ciocolată obţinută.
  5. Se pæstrează la frigider câteva ore, apoi se dispune spuma în cupe și se decorează cu ciocolată rasă sau topping de ciocolată.

Sfat: Ciocolata cu un procent cât mai mare de cacao este cea care dă un gust catifelat și aromat acestei  spume.


Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant

Escalop de vită normand

Escalopul este de obicei făcut din mușchi de vită fiert, modul de preparare variind. Escalopul de vită normand este o rețetă inspirată din bucătăria franțuzească. Iată cum se prepară!

Restaurant

Prăjitură Cerisier

Prăjitura Cerisier este un desert destul de des întâlnit în meniurile restaurantelor. Dacă încă nu știi rețeta, noi ți-o prezentăm aici.

Restaurant Desert