mousse-ciocolata-226x267px

Mousse cu ciocolată

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • Ciocolată neagră 160 g
  • Albuşuri 4 buc
  • Gălbenuș 1 buc
  • Unt 60 g
  • Zahăr 80 g


Mod de preparare:

  1. Se topesc ciocolata neagră cu untul la bain-marie şi se lasă la răcit.
  2. Când compoziţia este călduţă, se adaugă gălbenuşul şi se omogenizează.
  3. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se omogenizează până la dizolvarea zahărului.
  4. Se încorporează albuşurile spumă în compoziţia de ciocolată şi se toarnă în boluri spuma de ciocolată obţinută.
  5. Se pæstrează la frigider câteva ore, apoi se dispune spuma în cupe și se decorează cu ciocolată rasă sau topping de ciocolată.

Sfat: Ciocolata cu un procent cât mai mare de cacao este cea care dă un gust catifelat și aromat acestei  spume.


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Aromatic și decorativ, un plus de gust în rețetele de primăvară

Ierburile proaspete îmbunătățesc atât gustul cât și aspectul rețetelor de primăvară de pretutindeni. Fie că este vorba de pătrunjel pe cartofi sau de arpagic în omletă, când sunt în cantitățile corecte, acestea le dau chiar și celor mai simple mâncăruri acel ceva în plus care este important.

Restaurant Fructe si legume

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant