prajitura cornul abundentei

Cornul abundenței cu afine

Cornul abundenței reprezenta în mitologia greacă un simbol al belșugului și al unei recolte bogate. Prăjitura cu același nume este un deliciu culinar cu fructe, frișcă și cremă de vanilie. 

Ingrediente pentru 10 porții

Baton de vanilie 1 buc.

Foitaj Aro 800g

Afine proaspete 400 g

Frișcă (La Dorna) 150 ml

Lapte 500 ml

Zahăr 75 g

Gălbenuș de ou (4 bucăți) 80 g

Amidon 30 g

 

Mod de preparare

Se întinde foitajul în strat de 2 cm și se lasă la rece. Separat preparăm crema de vanilie astfel: într-un vas adăugăm laptele și batonul de vanilie și le fierbem la foc mic. La primul clocot se adaugă gălbenușurile amestecate cu zaharul și amidonul. Compoziția obținută se fierbe până devine consistentă și omogenă amestecând continuu. După ce se răcește se amestecă cu frișca bătută obținându-se crema de vanilie cu frișca. Pe un șablon construit din folie de aluminiu așezăm foitajul tăiat sub formă de cordon. Se tapetează cu ou pe toată suprafața și se coace la 180 grade timp de 30 de minute. Cornul astfel obținut se răcește, se umple cu crema de vanilie cu frișca și afine proaspete. Decorăm cu frunze de mentă și se poate servi cu sos de zmeură sau vanilie. 

 

 

 


Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant

Escalop de vită normand

Escalopul este de obicei făcut din mușchi de vită fiert, modul de preparare variind. Escalopul de vită normand este o rețetă inspirată din bucătăria franțuzească. Iată cum se prepară!

Restaurant

Prăjitură Cerisier

Prăjitura Cerisier este un desert destul de des întâlnit în meniurile restaurantelor. Dacă încă nu știi rețeta, noi ți-o prezentăm aici.

Restaurant Desert