trenduri

Tendințe în gastronomie pentru 2018

Nu numai moda vestimentară se schimbă de la un sezon la altul, tendințele în gastronomie par și ele să se înnoiască de la un an la altul. Nutriționiștii, cercetătorii din domeniu si chefii de top din lumea întreagă lansează noi trenduri culinare pe care le veți remarca în 2018:

1. Regionalitatea

Consumatorii vor fi înclinați să caute experiențe gourmet care vorbesc despre patrimoniul unei regiuni și evidențiază produsele locale.Oamenii au devenit din ce în ce mai dispuși să călătorească pentru a “gusta” dintr-o anumită regiune. Ca atare, vom vedea tot mai mulți bucătari care se inspiră din bucătăria locală și adoptă  tehnici de gătit care ilustrează unicitatea unei regiuni.

2. Florile

Anul acesta platourile vor inflori prin culoarea adăugată meniului de florile comestibile.Florile nu adaugă niciun fel de aromă în farfurie, dar cu siguranță adaugă o doză de culoare, făcând astfel din degustare o experiență holistică.

3. Sustenabilitatea

Oamenii vor căuta experiențe alimentare care promovează sustenabilitatea. Gândiți-vă la carnea crescută cu iarbă de pe pășuni, ouăle crescute în ferme și etica producătorilor locali.

4. Condimentele speciale

Utilizarea condimentelor speciale va crește în 2018, iar consumul lor nu va mai fi o experiență destinată exclusiv celor mai curajoși. Folosirea, de exemplu, a furnicilor cu gust de lemongrass, sau a scoarței de copac cu un miros de cafea amară, vor spori autenticitatea unui fel de mâncare.

5. Auriul

Drumul către răsfățul culinar din acest an va fi pavat cu aur, cu deserturi care includ frunze din aur  și condimente strălucitoare.

6. Reducerea risipei alimentare

Oamenii vor încerca din ce în ce mai mult să reducă risipa alimentară. Printre soluțiile găsite până acum se numără educația consumatorilor și stimulentele fiscale pentru companii de a dona băncilor alimentare. Limitarea deșeurilor organice pe care companiile le pot face într-un depozit de deșeuri ajută de asemenea. De cele mai multe ori, datele de pe pachetele de alimente lasă consumatorii confuzi și îi determină să arunce alimentele înainte de vreme.

7. Mâncarea artizanală

Împreună cu alimentele produse pe plan local, "alimentele artizanale" trezesc un interes din ce în ce mai mare în rândul consumatorilor. Mâncarea artizanală implică faptul că produsul este fabricat manual în loturi mai mici, de obicei cu ingrediente de înaltă calitate. Produse populare de artizanat includ brânză, înghețată și produse de panificație. Popularitatea alimentelor artizanale va oferi oportunități mari pentru întreprinderile mici de produse alimentare.

8. Stilul de viață și dieta pot ajuta cogniția

Odată cu îmbătrânirea populației și creșterea cazurilor de declin cognitiv, cum ar fi boala Alzheimer sau alte tipuri de demență, se va continua cercetarea și educația consumatorilor cu privire la modul în care alegerea unui anumit stil de viață poate atenua schimbările fiziologice care apar ca urmare a înaintării în vârstă.

9. Băuturile pentru brunch

Brunch-ul este foarte popular zilele acestea. Între timp, vânzările de vinuri spumante au înregistrat o creștere puternică față de anul trecut, iar acest lucru nu se datorează neapărat faptului că oamenii au mai multe de sărbătorit. Șampania, prosecco-ul și alte asemenea băuturi sunt din ce în ce mai acceptate ca băuturi de zi cu zi, și nu doar pentru ocazii speciale. Acest lucru nu înseamnă că vinul spumant este singura băutură pe care o puteți folosi pentru micul dejun sau brunch, dar este un început bun. Deci, dacă oferiți un serviciu de brunch dedicat, atunci ar trebui să veniți și cu niște băuturi atractive pentru a completa meniul.

10. Transparența

Odată cu proliferarea indivizilor cu diferite sensibilități alimentare, fiecare restaurant trebuie în primul rând să-și impună o transparență totală a ingredientelor. Asta înseamnă indicarea a tot ce se utilizează pentru meniu și semnalizarea mai detaliată a bufetului. Ajustați-vă meniul pentru a fi pe placul persoanelor cu alergii. Acest lucru are implicații pentru alte tendințe alimentare, cum ar fi mâncarea vegană (fără produse de origine animală), fără gluten (fără pâine) sau paleo dieting, unde tot mai multe astfel de opțiuni alternative influențează oamenii în alegerea locului în care vor  să mănânce.

 

11. Specificul sezonier

Cuvântul "sezonier" ar trebui să implice localul, dar ar trebui să meargă și mai departe, oferind meniului dvs. o alură de "timp limitat". Acest lucru nu numai că sugerează exclusivitate și valoare crescută, dar educă și clienții într-un mod corect. În timp ce specificitatea sezonieră funcționează cel mai bine cu produsele locale (gândiți-vă că brânzeturile sunt făcute în apropiere și sunt disponibile numai în perioada de Crăciun), aceasta poate fi aplicată pentru aproape orice este în ofertă limitată pentru o durată a anului stabilită. Meniurile sezoniere sunt destul de populare, dar necesită o întreținere mult mai elaborată.

 

Alte trenduri:

12. Condimentele făcute în casă

13. Alimentele pentru micul dejun din bucătăria inspirată de origini etnice (chorizo, burritos pentru micul dejun, etc.)

14. Fructele de mare sustenabile (consumatorii cer să știe mai multe despre locul de proveniență al fructelor de mare și modul în care acestea sunt recoltate)

15. Mese sănătoase pentru copii (cereale integrale, fructe, salate și proteine slabe)

16. Ierburile neobișnuite

17. Condimentele etnice

18. Bucătăria peruviană

19. Mâncărurile de casă/ artizanale

20. Aromele africane (creșterea cererii de produse alimentare internaționale)

21. Înghețata thai

22. Gogoșile cu umplutură netradițională

23. Articolele gourmet în mesele copiilor

24. Înlocuitorii de carbohidrați din legume

 

 

 

 

 


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Aromatic și decorativ, un plus de gust în rețetele de primăvară

Ierburile proaspete îmbunătățesc atât gustul cât și aspectul rețetelor de primăvară de pretutindeni. Fie că este vorba de pătrunjel pe cartofi sau de arpagic în omletă, când sunt în cantitățile corecte, acestea le dau chiar și celor mai simple mâncăruri acel ceva în plus care este important.

Restaurant Fructe si legume Fresh

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant