sucuri-668x267

Delicii proaspăt stoarse - sucuri de fructe și de legume

Sucul este bun - proaspăt stors este și mai bun! Nu doar că are un gust extraordinar dacă este proaspăt, dar oferă și posibilitatea de a servi invitaților creații surprinzătoare.

Combinații clasice și perechi opuse

Sucul de mere și sucul de portocale, sucul de roșii și sucul de morcovi - multe din sucurile de fructe și legume sunt deja sucuri clasice pe care aproape toată lumea le știe și le-a gustat deja. Dar adevărata provocare este de a combina aceste explozii lichide de vitamine pentru a crea cocktailuri neobișnuite care arată grozav și au un gust extraordinar. Nu există limite ale imaginației. Multe din combinațiile clasice pentru gătit sunt și combinații extraordinare pentru sucuri, cum ar fi, de exemplu, căpșunile și rubarba. Cu toate acestea, cele mai neobișnuite combinații ne pot surprinde cu experiențe ale gustului care sunt mai bune decât cele de zi cu zi. Un exemplu în acest sens este un suc fructat, sănătos din spanac și pepene: merită încercat!

 

Crude sau blanșate: aproape orice tip de fruct și legumă se potrivește

Și ce fel de fructe sau legume sunt potrivite pentru a face suc? Lista este pur și simplu nesfârșită. Orice poate fi savurat crud poate fi, desigur, transformat în suc. Chiar și legumele care nu sunt potrivite pentru a fi mâncate în stare crudă pot fi transformate în suc: trebuie doar să fie blanșate înainte. În fruntea listei cu fructele preferate sunt citricele, fructele de pădure, merele, perele, bananele, mango, ananas, kiwi și cireșele. Cele mai bune sunt cele care au un miros puternic și sunt foarte colorate. Dintre legume, morcovii, roșiile, sfecla și castraveții se potrivesc cel mai bine. Cu toate acestea, legumele rădăcinoase și cu tuberculi cum ar fi, de exemplu, gulia, țelina, legumele cu frunze, varza, ardeii, ceapa, sparanghelul, leguminoasele și chiar și salata verde pot fi transformate în sucuri gustoase.

 

Jumătate din treabă: produse de înaltă calitate și o pregătire atentă

Indiferent de felul ales, gustul sucului este dat de calitatea fructelor și legumelor folosite. Desigur, acestea trebuie să fie coapte, dar nu foarte coapte. Nu trebuie nici să fie zdrobite sau să aibă pete. A stoarce fructe și legume care nu pot fi folosite în alt mod nu este o idee foarte bună. Pentru a le pregăti, ingredientele trebuie să fie prima dată foarte bine spălate și curățate. În cazul în care le stoarceți cu tot cu piele, ar fi recomandat ca aceste legume și fructe să nu fie tratate, altfel există posibilitatea ca substanțe dăunătoare să ajungă în suc. Codițele, sâmburii și semințele trebuie să fie scoase. Bucățile mari cum ar fi rubarba, sparanghelul, morcovii sau merele trebuie să fie tăiate în bucăți mici.

 

Stoarcerea manuală sau utilizarea unui echipament electric

Stoarcerea fructelor și a legumelor se poate face, desigur, manual, folosind un storcător manual în care cilindrii sau pistoanele zdrobesc legumele sau fructele pentru a extrage sucul. Cu toate acestea, este mai ușor să utilizați dispozitive electrice. Un storcător centrifugal, care este foarte bun pentru fructe și legume tari, poate să toace totul în bucăți mici cu ajutorul unui disc tocător și, în același timp, să stoarcă. Pentru cantități mai mari, se recomandă un storcător cu aburi, în cazul căruia sucul din fructe și legume se obține cu ajutorul vaporilor de apă. Randamentul variază natural în funcție de cât suc există într-un anumit tip de fructe sau legume. Un ghid orientativ pentru scopuri de calculare este: pentru a obține o anumită cantitate de suc, este necesară o cantitate aproape dublă de fructe sau legume, deci, pentru 100 de mililitri de suc de portocale, este nevoie de 200 de miligrame de portocale, pentru un litru de suc de mere, două kilograme de mere. Dacă este cazul, la sucul obținut astfel se poate adăuga un piure de fructe din pulpa din mixer, ceea ce îl transformă într-un smoothie.

 

Ierburi și condimente pentru o compoziție perfectă

Sucul obținut astfel poate fi consumat ca atare sau diluat, de exemplu, cu apă minerală sau lapte bătut. Sucurile care au în mod natural o consistență moale sunt în special foarte plăcute de băut. Dacă un suc este prea acru, există numeroase de metode pentru a-l îndulci: în loc de zahăr, se poate adăuga miere, agavă sau sirop de arțar. Apoi, pasul uitat de multe ori, dar foarte important, condimentare după gust. În acest sens, practic nu există limite: sarea și piperul îmbunătățesc sucurile din legume în mod special, pudra de ardei iute conferă o notă picantă, iar scorțișoara îmbunătățește gustul mai multor fructe. Deoarece jocul de dulce și acru este întotdeauna atrăgător, o picătură de suc de lămâie sau lime merge foarte bine întotdeauna în sucurile dulci. Și, nu în ultimul rând, ierburile pot să fie adăugate fără nicio problemă în cocktailuri savuroase! Printre altele, sucurile de fructe și legume proaspăt stoarse nu trebuie să fie servite întotdeauna la temperatura camerei, se pot servi foarte bine și fierbinți sau reci cu gheață.

 

Un ghid orientativ: 200 g fructe sau legume = 100 ml suc

 

 

Sfat util

 

Sucurile proaspete nu trebuie păstrate pentru mult timp și își pierd conținutul nutritiv valoros, deoarece multe vitamine (de exemplu, mult-căutata vitamina C) nu suportă contactul cu oxigenul pentru mult timp. Din acest motiv, ar trebui să fie întotdeauna pregătite chiar înainte de servire și nu păstrate pentru mai târziu.

 


Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare

Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare se numără printre cele mai delicioase gustări care aduc un plus de varietate meniului pentru grătar și contrabalansează delicat cele mai grele mâncăruri.

Fructe de mare sfaturi

Cum aranjezi mobilierul terasei pentru eficiență maximă

În aranjarea mobilierului pentru terasă, eficientizarea este cheia. Profită la maximum de sfaturile noastre pentru amenajarea terasei localului tău!

Amenajare restaurant sfaturi

ARTA DULCE A DESERTURILOR

Bucătăria modernă a deserturilor ar fi greu de imaginat fără delicioasele preparate spumoase, pe care specialiștii în deserturi le transformă în creații aproape magice. Principiul este întotdeauna același: ingredientele cu consistența unui piure foarte fin sunt amestecate cu frișcă, gelatină și/sau albuș de ou bătute și apoi răcit. Mousse-ul capătă acea consistență extraordinară delicată din micile bule de aer care sunt incorporate în frișcă și albușul de ou atunci când este bătut. Pentru unele tipuri de mousse, gelatina joacă rolul unui agent de legare pentru a asigura fermitatea dorită și a menține bulele de aer în spumă. Agar-agar poate fi folosită ca alternativă vegetală la gelatină.

sfaturi