înghețată

Ingrediente esențiale pentru prepararea celei mai bune înghețate + 2 rețete delicioase și răcoritoare

Orice rețetă gustoasă necesită folosirea unor ingrediente proaspete, de calitate. Iar înghețata nu face excepție. În prepararea unei înghețate e obligatoriu nevoie de anumite ingrediente.

Atunci când mai multe obiecte funcționează mai bine împreună decât separat are loc actul creator, spunea designerul Charles Eames. O filosofie frumoasă, care, credem noi, poate fi aplicată cu succes și în bucătărie, pentru ca restaurantul tău să devină și mai apreciat de clienții care-i trec pragul.

Așadar, în rețeta noastră de succes, ingredientele iau locul obiectelor pentru a crea cea mai savuroasă rețetă de înghețată. Uite care sunt obligatorii pentru o rețetă delicioasă:

  • Zahăr – alege zahăr brun pentru un gust aparte, dar ai grijă să nu folosești acest ingredient în exces.
  • Ouă – prima condiție este ca acestea să fie proaspete.
  • Smântână 20% grăsime sau Mascarpone pentru o textură și mai cremoasă.
  • Lapte – un ingredient esențial pentru consistența înghețatei.
  • Esență de vanilie.
  • Un praf de sare se adaugă de obicei pentru a oferi savoare desertului rece.
  • Afine și lămâie – la raionul de fructe proaspete din magazinele Metro găsești o selecție gustoasă în această perioadă.
  • Lapte condensat – ori îl prepari în bucătăria restaurantului, caz în care ai nevoie de lapte praf, zahăr și apă, ori îl cumperi de-a gata pentru eficientizarea procesului de preparare a rețetei de înghețată.

Lista de ingrediente este gata, iată cum le poți folosi pentru a obține cea mai bună înghețată din meniul restaurantului tău. Îți propunem 2 rețete gustoase:

   Înghețată de vanilie de casă

Ingredientele de care ai nevoie: zahăr, gălbenuș de ou, smântână 20%, lapte, esență de vanilie, sare.

Mod de preparare: Într-un bol rece, de dimensiuni mari, amestecă, timp de 3-4 minute, zahăr și gălbenușurile până obții o compoziție ușor consistentă. Adaugă lapte și smântână și continuă să amesteci până la dispariția completă a culorii oferite de gălbenușul de ou.

Toarnă compoziția într-o oală de dimensiuni medii și pune-o la foc mic-mediu, timp de 15-20 de minute. Amestecă continuu cu o lingură de lemn, până obții o compoziție de consistență medie-mare.

Pune în compoziție sare și esență de vanilie și toarn-o într-un bol pe care îl vei introduce în frigider. Timpul de răcire recomandăm să fie între 3-12 ore.

Pont: În noaptea de dinainte de prepararea rețetei de înghețată, pune bolul în care vei prepara compoziția în congelator.

   Înghețată cu piure de afine

Ingredientele de care ai nevoie: afine, suc și coajă de lămâie, zahăr, smântână 20% sau Mascarpone, lapte condensat îndulcit.

Mod de preparare: Întâi de toate, trebuie să obții piureul de afine pe care îl poți realiza într-un blender de fructe și legume. Toarnă piureul alături de sucul și coaja de lămâie, într-o oală medie și lasă să fiarbă la foc mediu. Ridică temperatura până ce compoziția ajunge la punctul de fierbere, iar apoi înceținește flacăra 15 minute până ce piureul scade.

Transferă compoziția într-un bol pe care îl introduci în frigider pentru răcire.

Bate smântâna până se întărește și adaugă laptele condensat și piureul de afine răcit, amestecă-le bine.

Toarnă noua compoziție într-o cuvă și las-o la răcit în frigider timp de 5 ore.

Tip: Adaugă afine proaspete pentru un plus de prospețime și savoare.

 

 

 

 

 


Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare

Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare se numără printre cele mai delicioase gustări care aduc un plus de varietate meniului pentru grătar și contrabalansează delicat cele mai grele mâncăruri.

Fructe de mare sfaturi

Delicii proaspăt stoarse - sucuri de fructe și de legume

Sucul este bun - proaspăt stors este și mai bun! Nu doar că are un gust extraordinar dacă este proaspăt, dar oferă și posibilitatea de a servi invitaților creații surprinzătoare.

Fresh sfaturi

Cum aranjezi mobilierul terasei pentru eficiență maximă

În aranjarea mobilierului pentru terasă, eficientizarea este cheia. Profită la maximum de sfaturile noastre pentru amenajarea terasei localului tău!

Amenajare restaurant sfaturi