desert fructe de padure

3 deserturi cu fructe de pădure pentru meniul restaurantului tău

Surprinde-ți clienții cu deserturi răcoritoare și savuroase în timpul verii. Îți propunem o listă de fructe românești de sezon, cu gust dulce-acrișor, pentru răsfățuri culinare proaspete în fiecare zi, cu care să-ți delectezi clienții restaurantului.

Iată ce deserturi cu fructe de pădure poți include în meniul restaurantului tău pentru a oferi clienților o experiență delicioasă și răcoritoare pe timp de vară:

    Parfait cu zmeură și mure

Ușor de realizat, gustos și sănătos, reprezintă desertul perfect pentru a-ți răsfăța clienții pe durata verii.

Ingrediente: iaurt, 1/2 linguriță scorțișoară , 60g zmeură și mure, 20g fulgi de ovăz, 200g iaurt gras.

Mod de preparare: Realizează un desert la pahar în straturi: iaurt, fulgi de ovăz, zmeură și mure. La final, adaugă scorțișoară și e gata.

   

    Rulouri cu coacăze negre și roșii

Un desert consistent și delicios care poate fi consumat în orice moment al zilei alături de o cafea rece sau caldă.

Ingrediente: 400 ml de lapte cald, 100 ml de unt topit, 100 g zahăr, o linguriță de drojdie, o linguriță de praf de copt, 2 lingurițe de sare, 1 kg de făină, cremă de brânză, zahăr pudră, coajă de lămâie, suc de lămâie, extract de vanilie, gem de coacăze roșii și negre.

Mod de preparare: Toarnă laptele într-un bol și adaugă untul topit, zahărul, drojdia, praful de copt, sarea și jumătate din cantitatea de făină. Amestecă-le bine cu ajutorul unei spatule de bucătărie și apoi adaugă făina rămasă. Amestecă din nou până obții o pastă omogenă.

Aruncă un praf de făină pe masa de lucru și pune-te pe frământat aluatul, apoi lasă-l să dospească timp de 2 ore.

Amestecă într-un bol crema de brânză cu zahărul pudră, coaja de lămâie, sucul de lămâie și extractul de vanilie. Din crema fină obținută pune câte o lingură în gemul de coacăze roșii și negre pentru consistență.

Acum a sosit mometul să întinzi aluatul crescut și să-l ungi cu crema de brânză și cele două tipuri de gem, apoi rulează aluatul astfel încât să obții spirale de aluat cu umplutură diferit colorată. Taie aluatul în spirale individuale și așază-le în tavă, trebuie să stea la cuptor 25 de minute la 180 grade C. Vei obține o prăjitură pufoasă cu umplutură delicioasă, gata de servit alături de o băutură rece pe bază de cafea.

   

    Desert la pahar cu afine

Impresionează-ți clienții cu deserturi răcoritoare, delicioase și apetisante. Mai mult, acestea sunt rapid și simplu de realizat.

Ingrediente: afine, 300 ml smântână pentru frișcă rece, un praf de nucșoară, un praf de sare, 3 linguri suc de lămâie, 70g zahăr brun, 500g afine.

Mod de preparare: Fierbe la foc mediu, timp de 6 minute, următoarele ingrediente: sare, suc de lămâie, zahăr brun și afine. Amestecă ușor până când afinele își eliberează sucurile.

Crește intensitatea focului, aproximativ 7 minute, până când amestecul de afine scade la jumătate, apoi toarnă-l într-un vas și lasă-l la rece cel puțin 4 ore.

Bate frișca, încorporează sucul de afine și pune amestecul în pahare. Toarnă deasupra lor restul de afine.

    Recomandare extra: Limonadă de afine

În zilele toride este nevoie mai mult ca oricând de hidratare, de aceea îți recomandăm să adaugi în meniu și o limonadă, cum ar fi cea de afine. Gustoasă și sănătoasă, aceasta va potoli setea clienților.

Ingrediente: 125 g afine, sucul de la 2 lămâi, 3 lingurițe de miere, 120 ml apă rece, 355 ml apă minerală carbogazoasă rece, gheață cuburi.

Mod de preparare: Amestecă afine, suc de lămâie și apă rece într-un blender până obții un piure de fructe cu textură fină. Adaugă apă carbogazoasă și miere și amestecă din nou până când se topește mierea. Toarnă amestecul obținut într-un pahar, peste bucăți de gheață și afine întregi.

 


Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant

Escalop de vită normand

Escalopul este de obicei făcut din mușchi de vită fiert, modul de preparare variind. Escalopul de vită normand este o rețetă inspirată din bucătăria franțuzească. Iată cum se prepară!

Restaurant

Prăjitură Cerisier

Prăjitura Cerisier este un desert destul de des întâlnit în meniurile restaurantelor. Dacă încă nu știi rețeta, noi ți-o prezentăm aici.

Restaurant Desert