condimente

7 condimente cheie pentru un meniu aparte

Pentru că trăim într-o eră în care consumatorul este asaltat cu tot felul de preparate și gusturi, iar acesta nu trebuie doar servit cu mâncăruri delicioase și aspectuoase, ci trebuie și impresionat de gust, te sfătuim să-ți pui creativitatea în practică și să găsești căi interesante de a-l atrage și, în cele din urmă, de a-l fideliza.

Meniul restaurantului tău se poate transforma într-un magnet pentru clienți dacă îi acorzi puțină atenție. Noi îți propunem să-l reinventezi prin folosirea unor condimente cheie, aparent banale, dar care pot face diferența când vine vorba de un gust aparte.

Iată câteva modalități prin care poți adăuga un plus de aromă preparatelor clasice pe care le servești:

Folosește scorțișoara în meniurile cu pui și pește

Deși adesea este asociată cu preparatele dulci, scorțișoara se dovedește o alegere excelentă și dacă o adaugi în sosurile pentru marinat sau pentru condimentarea preparatelor cu pui și pește.

 

Dă un plus de aromă supelor adăugând puțin chimen

Chimenul poate fi un aliat de nădejde în bucătăria restaurantului, de la rădăcină până la vârf. Astfel, frunzele de chimen se folosesc cu succes la salate, iar rădăcinile acestuia le înlocuiesc cu brio pe cele de pătrunjel în procesul de preparare al supelor.

 

Reinventează rețetele simple cu turmeric

Frate bun cu ghimbirul, turmericul este folosit cu precădere în preparatele cu specific indian, din restaurantele din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, ingredientul se poate utiliza cu succes și în prepararea celor mai simple rețete, cărora le va conferi un gust cu adevărat special. Adaugă-l în special atunci când incluzi în meniu ouă, conopidă și orez.

 

Niciun grătar fără rozmarin

În traducere „Trandafirul Mariei”, aromatul rozmarin este indispensabil în prepararea unui bun grătar, fie că este compus din carne de porc, pui sau pește. Asigură-te că nu îți lipsește din lista de condimente cheie folosite în restaurant.

 

Salvia - Ingredientul secret din preparatele cu pui și porc

Deși ușor amărui, parfumul proaspăt și foarte aromat de salvie dă o savoare cu totul aparte dacă îl asociezi cărnii de pasăre sau porc. Asigură-te că înainte de a-l băga la cuptor, adaugi și câteva frunze de salvie.

Piper Cayenne pentru pasionații de gusturi extreme

Cu siguranță ai și tu clienți care apreciază gustul intens picant al anumitor preparate. Data viitoare când le gătești, adaugă piper Cayenne, cunoscut drept cel mai iute piper care poate fi folosit la gătit. Ideal pentru preparatele din pește, legume și ouă, piperul Cayenne nu e un condiment pe gustul tuturor, ci doar pentru cunoscători.

 

Adaugă fenicul în rețetele clasice cu legume

În Antichitate, se spunea că feniculul este condimentul favorit al zeului Dionis. Este recunoscut pentru asemănarea sa cu ceapa, dar și pentru gustul dulceag. Îl poți adăuga în compoziția chifteluțelor, alături de ceapă și legume, sau îl poți folosi crud, în diferite combinații culinare, pentru că este crocant și zemos.

 

Nucșoara – regina deserturilor

Cu toate că poate fi folosită și pentru a condimenta cărnurile, nucșoara este ideală pentru condimentarea preparatelor dulci. Adaugă nucșoară în diferite deserturi, alături de parfumata scorțișoară.

Indiferent de condimentele pe care le folosești în preparatele tale, important este ca acestea să fie adăugate cu măsură, astfel încât să dea un gust aparte, savuros și pe placul clienților.

 


Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant

Escalop de vită normand

Escalopul este de obicei făcut din mușchi de vită fiert, modul de preparare variind. Escalopul de vită normand este o rețetă inspirată din bucătăria franțuzească. Iată cum se prepară!

Restaurant

Prăjitură Cerisier

Prăjitura Cerisier este un desert destul de des întâlnit în meniurile restaurantelor. Dacă încă nu știi rețeta, noi ți-o prezentăm aici.

Restaurant Desert