carne

Prepararea cărnii de porc

Spre deosebire de carnea de vită, carnea de porc nu trebuie să fie maturată pentru o perioadă de timp, este oferită direct spre vânzare pe piață și poate fi prelucrată, de asemenea, imediat. Totuși, pentru a avea parte de o adevărată desfătare, se recomandă a se prepara rapid, deoarece aroma se poate modifica în timp. Carnea de porc poate fi păstrată în frigider timp de câteva zile și în congelator până la șase luni. La prepararea sa, se recomandă gătirea completă, din motive de siguranță alimentară.

 

S-a observat o tendință în rândul bucătarilor și iubitorilor de alimente în ultimii ani: o preferință pentru carnea de porc puțin mai grasă, cu inserții de grăsime și de calitate mai bună, în defavoarea cărnii slabe. Mottoul este: fără bucăți fade și uscate, doar bucăți suculente, care permit bucătarilor ambițioși să folosească aroma fină a cărnii cât pot ei de bine.

 

 

Cele mai bune bucăți

 

Diferite părți ale porcului pot fi folosite pentru fripturi excelente. Dacă doriți o aromă puternică și suculentă, alegeți friptura din ceafă de porc, pentru că această parte are inserție mai mare de grăsime și vă oferă fripturi suculente.

 

Cu toate acestea, părțile mai puțin grase ale porcului sunt la fel de populare în rândul multor gurmanzi pentru a fi gătite. Partea superioară, în special, oferă bucăți de friptură frumoase și slabe. Bineînțeles, spatele de porc are un loc bine stabilit în alegerea specialităților pentru friptură, iar cotletul de porc, cu sau fără os, poate fi gătit întreg în cuptor.

 

Trebuie să aveți grijă în special la bucățile slabe pentru ca friptura să nu se usuce. Nu gătiți niciodată carnea prea tare și prea mult timp. În mod ideal, o friptură trebuie să fie preparată la o temperatură interioară de minim 70 °C.

 

 

Recomandări

 

Pentru o friptură acoperită cu un strat crocant, crestați mai întâi șoriciul în pătrățele și prăjiți bucata de carne până prinde culoare. Apoi, fierbeți carnea înăbușit în cuptor pe un pat de legume rădăcinoase proaspete. Va deveni crocantă și o adevărată încântare pentru ochii oaspeților.

 

 

Cum se recunoaște carnea de porc proaspătă

Calitatea bună poate fi recunoscută privind atent. Carnea de porc proaspătă trebuie să aibă o culoare de la roz până la roșu în funcție de tăietură și nu formează urme la apăsarea cu degetul.

 


Șalăul - o aromă intensă din apele dulci

În unele țări, a fost dintotdeauna popular, în altele a fost descoperit recent, devenind peștele momentului: este vorba de șalău. Există motive întemeiate care explică faptul că a devenit din ce în ce mai popular printre bucătari și gurmanzi: acest pește de apă dulce, gustos și ușor de pregătit, are un număr impresionant de calități care îl fac să fie foarte ușor de gătit.

peste Ultrafresh

Peștii plați - delicioase ciudățenii ale naturii

Arată ca niște ciudățenii ale naturii și oferă gurmanzilor o experiență specială: prin aromele fine, peștii plați cum ar fi cambula, calcanul și Limba-de-mare aduc un plus de valoare oricărui meniu.

Pește Ultrafresh

Verdele perfect

Gustoase și variate: alimentația în sezoanele calde pur și simplu nu ar fi la fel fără salatele verzi. Și numărul infinit de combinații posibile le permite bucătarilor să creeze salate verzi în stilul lor propriu.

Ultrafresh