carne

Prepararea cărnii de porc

Spre deosebire de carnea de vită, carnea de porc nu trebuie să fie maturată pentru o perioadă de timp, este oferită direct spre vânzare pe piață și poate fi prelucrată, de asemenea, imediat. Totuși, pentru a avea parte de o adevărată desfătare, se recomandă a se prepara rapid, deoarece aroma se poate modifica în timp. Carnea de porc poate fi păstrată în frigider timp de câteva zile și în congelator până la șase luni. La prepararea sa, se recomandă gătirea completă, din motive de siguranță alimentară.

 

S-a observat o tendință în rândul bucătarilor și iubitorilor de alimente în ultimii ani: o preferință pentru carnea de porc puțin mai grasă, cu inserții de grăsime și de calitate mai bună, în defavoarea cărnii slabe. Mottoul este: fără bucăți fade și uscate, doar bucăți suculente, care permit bucătarilor ambițioși să folosească aroma fină a cărnii cât pot ei de bine.

 

 

Cele mai bune bucăți

 

Diferite părți ale porcului pot fi folosite pentru fripturi excelente. Dacă doriți o aromă puternică și suculentă, alegeți friptura din ceafă de porc, pentru că această parte are inserție mai mare de grăsime și vă oferă fripturi suculente.

 

Cu toate acestea, părțile mai puțin grase ale porcului sunt la fel de populare în rândul multor gurmanzi pentru a fi gătite. Partea superioară, în special, oferă bucăți de friptură frumoase și slabe. Bineînțeles, spatele de porc are un loc bine stabilit în alegerea specialităților pentru friptură, iar cotletul de porc, cu sau fără os, poate fi gătit întreg în cuptor.

 

Trebuie să aveți grijă în special la bucățile slabe pentru ca friptura să nu se usuce. Nu gătiți niciodată carnea prea tare și prea mult timp. În mod ideal, o friptură trebuie să fie preparată la o temperatură interioară de minim 70 °C.

 

 

Recomandări

 

Pentru o friptură acoperită cu un strat crocant, crestați mai întâi șoriciul în pătrățele și prăjiți bucata de carne până prinde culoare. Apoi, fierbeți carnea înăbușit în cuptor pe un pat de legume rădăcinoase proaspete. Va deveni crocantă și o adevărată încântare pentru ochii oaspeților.

 

 

Cum se recunoaște carnea de porc proaspătă

Calitatea bună poate fi recunoscută privind atent. Carnea de porc proaspătă trebuie să aibă o culoare de la roz până la roșu în funcție de tăietură și nu formează urme la apăsarea cu degetul.

 


Delectare ușoară într-o crustă crocantă

Cei care doresc să servească o carne la grătar nu se vor gândi, probabil, la pui în primul rând. Cu toate acestea, gustul cărnii de pui la grătar este unul cu totul special, dacă acesta este pregătit ca la carte. Fie că este doar o pulpă, fie o carcasă întreagă, puiul poate fi preparat la foc în multe variante – atât timp cât carnea slabă și ușoară se prepară lent.

Ultrafresh

Brik cu ton

Brik sau pachețele tunisiene este, după cum îi spune și numele, o rețetă tunisiană, care a devenit cunoscută pe întreg mapamondul. Brik-ul cu ton este o variantă a acesteia.

preparate traditionale

Raţă cu portocale

O reţetă gustoasă şi uşor de pregătit cu produse proaspete, care-ţi va mulţumi şi cel mai pretenţios client.

Carne de pasăre Ultrafresh Restaurant