bucătărie-restaurant

Bucătăria de la 0 - cum trebuie să echipăm bucătăria unui nou restaurant

Începutul unui business este în egală măsură frumos și plin de provocări. Competiția este destul de mare, iar pentru a avea succes e necesar nu doar să vii cu ceva nou, ci și să te aliniezi la standardele de ultimă oră. 

În acest context, dacă te pregătești să-ți deschizi un business în domeniul HoReCa, e clar că te gândești cum să te diferențiezi de competiție.

Pentru că este un aspect important în procesul de organizare a unei afaceri de acest fel, noi îți venim în ajutor cu informații despre cum să echipezi și să organizezi bucătăria unui restaurant de succes.

La fel cum o piesă de teatru se bazează pe activitatea din spatele cortinei, așa un restaurant are nevoie de o bucătărie profesională pentru a oferi celor care îi trec pragul o experiență deosebită.

Înainte de a-ți organiza bucătăria, ține cont de specificul restaurantului pe care urmează să îl crești și de numărul de locuri pe care îl ai la dispoziție.

Ulterior, poți achiziționa echipamentele necesare. Mizează pe calitate atunci când le alegi. Chiar dacă pe termen scurt investiția este mai mare, pe termen lung vei fi recunoscător că ai selectat cele mai performante instrumente pentru business-ul tău.

Iată care sunt acestea:

Echipamentele frigorifice (frigidere, lăzi sau camere frigorifice, mese refrigerante), care te ajută să depozitezi și să păstrezi în condiții de siguranță ingredientele din preparatele tale. Acestea formează bucătăria rece.

Dacă ești în căutarea unei vitrine frigorifice mari, performante, dar și avantajoase ca preț, îți recomandăm să optezi pentru vitrina frigorifică dublă din gama METRO Professional, pentru care îți asigurăm și transport gratuit în limita unui anumit număr de kilometri.

Mașinile de gătit (friteuse, cuptoare, plite, grătare, încălzitoare) fac și ele parte din arhitectura unei bucătării de restaurant și te susțin în procesul de preparare al mâncării formând bucătăria caldă.

În caz că te pregătești să lansezi business-ul tău în domeniul fast-food, completează viitoarea ta bucătărie caldă cu friteusa profesională METRO Professional, cu o capacitate de 4l.

Spațiul de spălare este al treilea element component din bucătăria unui restaurant și este foarte important pentru că aici va avea loc igienizarea vaselor murdare. Cuprinde mașini de spălat vase și uscătoare, absolut necesare într-o bucătărie de restaurant.

Îți venim în ajutor și în privința spațiului de igienizare și îți propunem să optezi pentru mașina de spălat vase cu capotă de la Whirlpool, pe care o poți descoperi, alături de celelalte echipamente despre care ți-am detaliat mai sus, în catalogul METRO dedicat HORECA.

Bonus tip: Nu uita, este foarte importantă organizarea. Începe cu spațiul fizic al bucătăriei, apoi cu echipa care își va desfășura activitatea acolo; e important ca aceasta să lucreze cât mai ordonat și organizat pentru economie de timp, dar și pentru o atmosferă cât mai relaxată în timpul programului.

Dotarea bucătăriei unui local cu echipamentele necesare este primul pas pentru a începe cu dreptul o afacere de succes în acest domeniu. La un moment dat, vei vedea, fiecare dintre ele se va dovedi indispensabil în eficientizarea procesului de preparare a meniului.

 

 

 

 

 

 


Cum aranjezi mobilierul terasei pentru eficiență maximă

În aranjarea mobilierului pentru terasă, eficientizarea este cheia. Profită la maximum de sfaturile noastre pentru amenajarea terasei localului tău!

Amenajare restaurant

Zece sfaturi de la experți în grătar: Zona de grătar profesionistă

Grătarul atrage invitați: toată lumea iubește mâncarea pe grătar. Trebuie acordată atenție specială în ceea ce privește siguranța atunci când gătești la foc deschis, folosind gaz sau electricitate. Aceste sfaturi te vor ajuta să organizezi un grătar în condiții de siguranță, un eveniment de care să te bucuri împreună cu invitații tăi!

Echipamente profesionale

Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant