mousse-760

ARTA DULCE A DESERTURILOR

În funcție de rețetă și de modul de preparare, mousse-ul poate fi delicat și aerat sau mai dens și mai cremos. Ceea ce îl distinge de o cremă obișnuită este faptul că se poate tăia în felii „elegante”. Aceste felii pot fi aranjate într-un mod elegant pe farfurii întinse, de exemplu, pe un pat de sos de fructe sau decorate cu foi foarte subțiri de ciocolată. Într-o oarecare măsură, versiunile de mousse mai moi se pot servi într-un pahar într-o combinație de piure de fructe, cu o mică bază de biscuiți sau cu alte ingrediente, rezultând astfel un desert în straturi.

 

Știați că? 

Atunci când bucătarii care găteau pentru nobilimea franceză, în secolul al XVIII-lea, au descoperit că ouăle pot fi bătute într-o spumă, creațiile spumoase au devenit foarte la modă în înalta societate. Aproape orice ingredient era transformat în mousse: pește, carne, chiar și legume. Versiunile dulci au apărut mai târziu, iar mousse-ul a câștigat un loc stabil în meniul de deserturi.

 

Clasice și tendințe 

Un clasic cu renume internațional este mousse-ul de ciocolată care încântă gurmanzii din toată lumea cu variațiile sale extraordinare. Se poate prepara cu ciocolată fină neagră, albă sau cu lapte. Pentru această rețetă, ciocolata se topește pe o baie de aburi. Este potrivită în mod special pentru ciocolata neagră folosită pentru așa-zisa „cuvertură de ciocolată”. Conținutul mare de unt de cacao stabilizează în mod optim compoziția. Cu cât este mai mare conținutul de ciocolată într-o mousse, cu atât mai puțin trebuie răcit pentru a rămâne stabil. În cazul unui mousse pregătit cu ciocolată cu lapte sau cu ciocolată albă, gelatina este necesară pentru a lega. Cât despre ingredientele care dau aromă, posibilitățile sunt nenumărate. Tendința actuală aduce în prim plan creații de mousse foarte colorate pe bază de fructe. Așa că, de ce să nu îndulciți această spumă cremoasă cu căpșuni, zmeură, portocale, mango, piersici sau ananas! Pulpa de fructe sau piureul dau o notă individuală aparte. Bucătarii cu imaginație pot să experimenteze folosind ingrediente mai îndrăznețe, cum ar fi nucă de cocos, semințe de mac, arahide, boabe tonka sau chiar vin sau lichior cremos.

  Tehnica adecvată

Diferitele tehnici, ustensilele de bucătărie folosite, precum și mișcările mâinilor joacă un rol central atunci când se pregătește un mousse.

> Gălbenușul de ou se bate cu zahăr pe baie de aburi până devine cremos, nu doar pentru ca spuma să devină fermă, dar și din motive ce țin de siguranța alimentară. Apa nu trebuie să fie foarte fierbinte, altfel oul va avea cocoloașe. Pe baia de aburi se va topi și ciocolata.

> Pentru a transforma rapid și eficient fructele într-un piure, un mixer de mână este ideal.

> Albușul de ou este bătut cu zahar într-un bol până devine spumă (degresat!). În mod ideal, albușul de ou pasteurizat ar trebui folosit pentru a evita pericole pentru sănătate ce pot rezulta din produsul crud.

> Frișca pentru mousse se poate bate cu un tel sau cu mixer. Un conținut de 36% grăsime este ideal pentru a face spuma atât fermă, cât și aerată.

> Bateți cu grijă: Pentru un mousse delicat, atât albușul de ou, cât și frișca trebuie să fie bătute până când se obține o cremă delicată, nu foarte tare. Dacă sunt prea tari, nu se vor amesteca uniform cu celelalte ingrediente.

> Folosind o spatulă lată, albușul de ou bătut și crema sunt amestecate încet cu celelalte ingrediente. Dacă amestecați prea tare, delicatele bule de aer se vor sparge.

> Apoi, mousse-ul este răcit: fie într-un bol mai mare, fie deja porționat în pahare sau farfurii mai mici. Acestea trebuie să fie acoperite cu folie astfel încât mousse-ul să nu „prindă” mirosuri de la alte mâncăruri.

> O altă metodă este aceea de a injecta aer în mousse folosind un dozator de cremă. Cu ajutorul presiunii gazului, de exemplu, se poate pregăti foarte ușor și simplu spuma de fructe. Toată combinația de fructe piure, gelatină moale, zahăr și cremă subțire se pune într-o sifon și se răcește. Spuma finită de fructe poate fi pulverizată direct din dozator.

Sfat util

 

Cum să obțineți feliile perfecte

Pentru a tăia felii de dimensiuni potrivite, mai întâi, înmuiați lingura în apă călduță.

 Coulis de fructe

ELEMENTUL ATRACTIV EXTRA CU 100% FRUCT ȘI AROMĂ

 Cu o culoare puternică și o aromă concentrată, coulis-ul de fructe dă oricărui desert o notă aparte.

 Nu e un sos subțire, dar niciunul foarte gros: coulis-ul cu consistența sa ceva mai groasă este undeva la mijloc. Aceste piureuri cremoase de fructe sunt ideale pentru a decora tot felul de deserturi pe farfurie. Merg foarte bine și cu kaiserschmarrn (clătite dulci cu stafide) și gogoși dulci. Coulis merge foarte bine și în cazul deserturilor în straturi și pentru a da aromă și culoare cașului, mousse-ului, desertului panna cotta, înghețatei sau milk shake-urilor. Există o gamă largă de fructe care se pot folosi pentru a prepara un coulis, iar metoda pentru a realiza acest lucru este, de asemenea, simplă. Fructele alese sunt transformate în piure care este strecurat pentru a obține consistența corectă. Fructele foarte tari trebuie fierte înainte de a fi transformate în piure. Se adaugă și un pic de zahăr la piure, în funcție de compoziție. Dacă fructele sunt dulci ca atare, un strop de suc de lămâie va asigura un echilibru potrivit pentru gust. În cele din urmă, coulis-ul poate fi îmbunătățit, după cum se dorește, cu arome cum ar fi rozmarin sau un pic de lichior.

 

Bucurați-vă de toate culorile

O opțiune foarte populară de coulis este cel pregătit din fructe cum ar fi coacăzele negre și roșii, zmeura, mura și cireșele. Se poate obține un efect exotic cu ajutorul fructelor exotice, cum ar fi, mango, fructul pasiunii sau kiwi. Note delicioase în galben radiant se obțin, de exemplu, cu ajutorul piersicilor și caiselor. Pentru a le folosi, nu e nevoie să așteptați până vara, deoarece coulis-ul poate fi preparat fără probleme din fructe congelate sau combinații de fructe congelate după ce au fost dezghețate. Mai întâi.

Artă dulce

Coulis-ul poate fi extrem de fascinant atunci când este folosit pentru a decora deserturi pe farfurie. Fie că este vorba de puncte individuale în diferite culori, fie că sunt linii sau tot felul de modele, nu există limite din punct de vedere al imaginației creative. În combinație cu veselă de diferite modele, se pot atinge rezultate extraordinare personalizate în funcție de simțul artistic al fiecărui specialist. Decorații din sos de fructe pot fi transformate în adevărate puncte de atracție, de exemplu, coulis-uri de diferite culori unul peste altul sau desenarea unui model anume cu un bețișor de lemn.

 

Sfat util

 

Modele filigran

Atunci când e vorba de a aranja coulis pe farfurii, se recomandă sticlele de dozare sau chiar pungile de glazură făcute din pergament pentru linii foarte fine. Pentru a face o pungă de glazură, pur și simplu rulați o bucată de pergament pentru a forma o pâlnie, apoi tăiați vârful.

 


Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare

Din adâncimile mării, proaspete pe grătar: fructele de mare se numără printre cele mai delicioase gustări care aduc un plus de varietate meniului pentru grătar și contrabalansează delicat cele mai grele mâncăruri.

Fructe de mare

Delicii proaspăt stoarse - sucuri de fructe și de legume

Sucul este bun - proaspăt stors este și mai bun! Nu doar că are un gust extraordinar dacă este proaspăt, dar oferă și posibilitatea de a servi invitaților creații surprinzătoare.

Faimos la nivel internațional: cele mai fascinante tendințe în BBQ pentru profesioniști

Bucătăria BBQ urmează ultimele tendințe și în acest sezon. Punctul de atracție al anului: preparate chebap cu arome orientale și asiatice și tendința de a mânca verde, legume prăjite în fiecare mod posibil. Încearcă și tu această combinație de preparate noi și clasice, pregătite pe diferite tipuri de grătare, care cu siguranță îi vor uimi pe toți clienții!