668x267-gratar

Faimos la nivel internațional: cele mai fascinante tendințe în BBQ pentru profesioniști

Bucătăria BBQ urmează ultimele tendințe și în acest sezon. Punctul de atracție al anului: preparate chebap cu arome orientale și asiatice și tendința de a mânca verde, legume prăjite în fiecare mod posibil. Încearcă și tu această combinație de preparate noi și clasice, pregătite pe diferite tipuri de grătare, care cu siguranță îi vor uimi pe toți clienții!

Pe un grătar alimentat cu gaz: mâncăruri clasice și condimente asiatice

Grătarele cu gaz sunt versatile atunci când e vorba de aplicații specifice grătarului și sunt ideale nu doar pentru toate felurile de legume și fripturi, dar și pentru fructe de mare, cum ar fi pește sau creveți, dar și pentru mâncăruri americane clasice cum ar fi pui, homar prăjit sau stridii prăjite. Aici, tendința este înspre pește și crustacee. Acestea sunt potrivite în mod special pentru a fi condimentate și servite în stil asiatic. Rolul principal aici este atribuit diverșilor soiuri de ardei iuți, cum ar fi Thai Chilli, împreună cu condimente proaspete și ierburi cum ar fi ghimbir și usturoi, lemongrass sau coriandru și, desigur, sos de soia sărat sau mai puțin sărat și sos de pește. Modul în care pregătiți mâncarea rămâne la latitudinea ta. Încercă această surpriză exotică pentru invitații tăi: pește marinat împachetat în frunze dure de banană, așază-l pe grătar și servește-l atunci când suprafața exterioară a frunzelor s-a înnegrit. Legume cu un timp redus de gătire, cum ar fi ciupercile din soiul shiitake sau alte feluri de ciuperci, sau chiar legume cu frunze aromate cum ar fi pakchoi, care sunt, de asemenea, ideale pentru a fi gătite în frunze de banane.

32

 

Pe un grătar cu cărbune: Orice pe bețe de chebap cu condimente orientale

 

Durează ceva mai mult pentru a încălzi grătarul și este nevoie de un anumit timp de pregătire, dar răsplata va fi pe măsura, și anume mâncăruri cu o aromă unică de grătar prin prăjire cu căldură directă. Pe lângă clasice cum ar fi sosurile cu ingrediente locale, tendința de anul acesta este de a aduce arome inspirate din ierburi orientale și condimente pentru carne și legume, puse pe țepușe și prăjite pe bețe de chebap sau bețe de lemn.

 

Aceste mâncăruri sunt pregătite în mod principal cu miel și pui aromat cu chimen, mentă sau sumac. Hummus-ul, bulgur-ul, cușcușul sau taboulé sunt mâncăruri ideale și garnituri ușor de pregătit pentru a însoți această tendință.

 

Bețe de lemn pentru de chebap înmuiate în apă sărată pentru 10-15 minute înainte de a fi utilizate sunt o alternativă practică la țepușele din metal, și vă ajută să economisiți timp, putând fi pur și simplu aruncate după ce ați mâncat. Ca o posibilă alternativă interesantă, chebapuri mai mic pot fi pregătite pe bețe de lemongrass sau crenguțe întregi de plante aromatice.

4

Rămâne un clasic la modă: legume pe grătar

 

Mâncarea sănătoasă rămâne una dintre cele mai populare tendințe. Popularitatea unei nutriții verzi, care deseori nu conține carne este din ce în ce mai răspândită în rândul populației. Această preferință nu se limitează doar la vegetarieni. Din ce în ce mai mult, și persoanele care consumă carne adăugă o notă de varietate dietei prin opțiunea de a nu mânca carne o zi întreagă.

 

Această tendință este o invitație la experiment: desigur, mâncăruri clasice cum ar fi porumbul prăjit și cartofii copți în coajă nu trebuie uitate, dar, în același timp, cartofii dulci pe grătar sau porumbul colorat ar putea fi o schimbare binevenită. Aceste idei pot fi duse și mai departe. De exemplu, sparanghelul verde este grozav pentru grătar, dând astfel notă aparte oricărui banal grătar. Ardei grași, fie întregi, fie jumătăți, de-abia așteaptă să fie umpluți, de exemplu, cu porumb dulce condimentat și brânză Cheddar. Chiar și legumele cum ar fi broccoli sau conopida pot să se bucure din plin de aromele grătarului: taie-le în felii groase de un deget și rumenește-le pentru un moment la temperatură mare pe ambele părți.

1

În cazul în care legumele sunt prăjite pe loc, se recomandă să le pre-gătești și să le rumenești pe bețe de chebap sau frigărui, cum ar fi chebapurile din legume care au fost pregătite în prealabil pot fi așezate pe grătar și pot fi servite în câteva minute. Legumele deja gătite care nu sunt folosite în acest mod pot să fie pregătite în multe alte feluri. De asemenea, poți combina legume prăjite și carne, de exemplu, cum ar fi ciupercile portobello. Învelește ciupercile în felii subțiri de bacon sau umple-le cu carne tocată de miel, asezonată și condimentată.

 

În orice caz, un coș pentru grătar este cea mai bună ustensilă pentru a prăji legumele: Poate ține doar legume tăiate în bucăți mici, este de asemenea foarte practic pentru a ține mâncarea caldă. Alternativ, legumele pot fi prăjite în folie de aluminiu, pe frigărui sau bețe de chebap, întregi sau felii, în funcție de ceea ce preferă invitații tăi!