668X267_pane_englezesc

Tehnica de preparare pané în stil englezesc

În primul rând, trebuie să pregătim cele trei ingrediente (făină, ou, pesmet) necesare pentru pané, având grijă să batem bine ouăle şi să asezonăm făina.

  1. Tapetaţi cu făină, dar nu în exces!

    Datorită tapetării cu făină, suprafaţa produsului se va usca şi va adera foarte bine la ouăle bătute. Este foarte important să înăturaţi surplusul de făină, pentru că făina are doar rolul de a proteja produsul, nu trebuie să se transforme într-o pastă moale şi lipicioasă! Nu ezitaţi să o înlăturaţi scuturând bine bucata pané.

  2. Treceţi preparatul culinar prin ou bătut

    Este nevoie doar de o peliculă subţire de ou, aşa că va trebui să scurggeţi bine produsul (vă puteţi ajuta de o furculiţă), căci altfel va fi păstos după prăjire. Ca urmare, ouăle trebuie să fie bine bătute, până se transformă într-un fluid foarte puţin vâscos.

  3. Treceţi bucata prin pesmet şi decoraţi

Treceţi produsul prin pesmet fin şi înlăturaţi surplusul. Pesmetul se va lipi de oul bătut, păstrând frăgezimea produsului la interior şi, în acelaşi timp, formând o crustă crocantă la suprafaţă! La sfârşit, pentru un aspect mai plăcut, puteţi cadrila bucata cu dosul cuţitului (opţional).


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

ARTA DULCE A DESERTURILOR

Bucătăria modernă a deserturilor ar fi greu de imaginat fără delicioasele preparate spumoase, pe care specialiștii în deserturi le transformă în creații aproape magice. Principiul este întotdeauna același: ingredientele cu consistența unui piure foarte fin sunt amestecate cu frișcă, gelatină și/sau albuș de ou bătute și apoi răcit. Mousse-ul capătă acea consistență extraordinară delicată din micile bule de aer care sunt incorporate în frișcă și albușul de ou atunci când este bătut. Pentru unele tipuri de mousse, gelatina joacă rolul unui agent de legare pentru a asigura fermitatea dorită și a menține bulele de aer în spumă. Agar-agar poate fi folosită ca alternativă vegetală la gelatină.

Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește