banner-somon

Somon cu sparanghel şi sos Bearnaise

Ingrediente:

  • 1800 g somon file;
  • 200 ml ulei de măsline Metro Chef;
  • 1200 g sparanghel verde;
  • 100 g hasme;
  • 600 g unt Metro Chef;
  • 50 ml suc de lamâie;
  • 8 ouă Metro Chef;
  • 50 g tarhon proaspăt;
  • 300 ml vin alb demisec;
  • 30 g sare fină Metro Chef;
  • 2 g piper negru Metro Chef;
  • 1 g coriandru seminţe;

 

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie mică, la foc mic, se sotează ceapa, tarhonul tăiat mărunt, seminţele de coriandru şi se adaugă vinul.
  2. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să se reducă timp de aproximativ 5 minute. Reducţia obtinută se lasă să se tempereze, se trece printr-o sită fină. Somonul se asezonează cu sare şi piper.
  3. Într-o tigaie se încălzeşte uleiul de măsline şi se gătesc bucăţile de somon, pe toate părţile, timp de cateva minute. Se punepeştele într-o tavă pentru cuptor. Cuptorul se incalzeste la temperatura de 180 grade Celsius.
  4. La somon se continuă gatirea în cuptor timp de aproximativ 7 – 8 minute.
  5. Sparanghelul se curaţă uşor cu un econom, se fierbe în apa cu sare timp de aproximativ 2 minute. Sparanghelul pentru a păstra culoarea verde, se scoate în apa cu gheaţă, apoi se sotează în 100 g unt.
  6. Untul se topeşte într-un vas, la bain marie. Într-un castron, la bain marie, se omogenizează galbenuşurile cu reducţia de vin, iar treptat se adaugă unt.
  7. La final se adaugă suc de lămâie şi tarhon tăiat mărunt.

Sfaturi pentru promovarea vinului

Cumpărarea vinului poate deveni o perspectivă intimidantă pentru clienți: de multe ori, aceștia fie cumpără o sticlă de “orice” de pe raftul supermarketului.

Revanzatori Vinuri

Grill sau barbecue? Secrete pentru alegerea perfectă

Se pare că, deși există tendința de a folosi cuvintele "barbecue" și "grill" interschimbabil, este totuşi o diferență între acestea.

peste Carne de porc Fructe si legume gratar

Navarin verde de miel

O specialitate tradițională franțuzească, foarte potrivită pentru Sărbătorile Pascale. Navarin este un fel de tocăniță de miel. Deși denumirea de navarin a fost pusă în legătură cu celebra bătălie navală de la Navarino din 1827 (ultima înfruntare pe mare la care au participat exclusiv vase cu pânze), este mult mai probabil să vină de la termenul navet care înseamnă în franceză nap.

Legume verzi Sparanghel Ultrafresh Miel