668x267-bbq

Zece sfaturi de la experți în grătar: Zona de grătar profesionistă

Grătarul atrage invitați: toată lumea iubește mâncarea pe grătar. Trebuie acordată atenție specială în ceea ce privește siguranța atunci când gătești la foc deschis, folosind gaz sau electricitate. Aceste sfaturi te vor ajuta să organizezi un grătar în condiții de siguranță, un eveniment de care să te bucuri împreună cu invitații tăi!

1. Asigură-te că ai toate autorizațiile necesare

Informează-te dacă există regulamente emise de autoritățile legale în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor și emisiile care trebuie respectate de proprietarii de restaurante și hoteluri. Există posibilitatea ca zona dedicată grătarului să aibă nevoie de aprobare din partea unui funcționar al unei autorități de supraveghere din domeniu sau un responsabil pentru protecția împotriva incendiilor înainte să poți să o folosești.

1

 

2. Înțelege pe deplin modul în care funcționează grătarul tău

Trebuie să iei în considerare diferitele aspecte privind siguranța, caracteristice tipului tău de grătar.

      Grătare cu gaz

 • Sisteme de protecție împotriva ruperii furtunului și regulatoarele de presiune sunt obligatorii în anumite regiuni.
 • Unele zone necesită inspecție și aprobare oficială.
 • Este necesară o ventilație bună la interior pentru a regla emisiile de CO2.

  Grătare cu cărbune

 • Risc ridicat de scântei care zboară.
 • Mai expuse la vânt.
 • Temperatura poate să fluctueze considerabil.
 • Pot să producă un fum enervant.
 • Solicită monitorizare constantă.

  Grătare electrice

 

 • Trebuie să fie protejate de ploaie
 • Nu sunt la fel de fierbinți ca alte modele de grătare
 • Necesită un punct securizat de alimentare cu energie electrică

 

3. Alege fundația și locația corectă

Pentru toate tipurile de grătar: instalează grătarul pe o suprafață sigură și plană, asigură-te că este stabil și nu se poate răsturna. Cel mai bun loc de instalare este în aer liber. Nu instala niciodată grătarul într-o structură de lemn, cort sau pe o podea de lemn. Asigură-te că există o zonă de siguranță de cinci metri care separă grătarul de obiectele inflamabile sau materiale cum ar fi umbrele, fețe de masă sau baloturi de paie.

 

34

4. Gândește întotdeauna în perspectivă

Ar putea căldura emanată de grătar să rănească invitații sau personalul? Gândește-te la comportamentul imprevizibil al copiilor sau la invitații care se pot intoxica. În mod special, zonele frecventate de invitați și ieșirile de urgență sunt locații nepotrivite.

 

5. Gândește-te la confortul invitaților tăi

Dacă vei servi mâncarea direct de pe grătar, asigură-te că există spațiu suficient pentru invitații care așteaptă să fie serviți la orele de vârf. Nu uita că și personalul are nevoie de o cale de acces la toate zonele.

 

 

6. Organizează conform direcției vântului

Cu siguranță, nu dorești ca invitații tăi să fie deranjați de norii de fum care vin dinspre grătar. Totodată, nu este deloc o idee bună să „arunci” mereu o perdea de fum peste vecini. Decide care este direcția în care vântul bate de obicei în zona exterioară de grătar și aranjează grătarul în așa fel încât fumul să meargă în direcția opusă față de invitații tăi și de proprietățile vecine.

 

2

 

 

7. Nu uita echipamentul de răcire

O zona de grătar care este echipată corespunzător trebuie să aibă locuri speciale pentru a păstra carnea crudă rece în linie cu regulamentele privind siguranța alimentară înainte de a o așeza pe grătar. Trebuie să se asigure o sursă de apă potabilă pentru a garanta o bună igienă a mâncării.

 

8. Măsuri de protecție împotriva incendiilor

De bun simț, dar ignorate de cele mai multe ori: Ai nevoie de un extinctor evaluat și etichetat pentru a stinge incendii care pot rezulta din arderea uleiului sau a grăsimilor. Poți, de asemenea, să ai la îndemână găleți cu nisip sau bicarbonat de sodiu.

5

 

 

 

9. Nu lăsa niciodată grătarul nesupravegheat

Grătarul nu trebuie să fie lăsat nesupravegheat în niciun moment. În calitate de organizator, trebuie să te asiguri că există destul personal pentru acest eveniment, astfel încât personalul care lucrează la grătar să poată lua câte o scurtă pauză.

10. Instruiește personalul

Sosurile folosite pentru marinare care se scurg în cărbunele încins, un grătar care ia foc: acestea sunt lucruri care nu se pot întâmpla. Instruiește personalul astfel încât să folosească în mod corect și sigur grătarul. În acest fel, se asigură conformitatea cu reglementările privind sănătatea și securitatea muncii și te protejează împotriva cererilor de răspundere în caz de accidente. Doar profesioniști calificați și instruiți, echipați corespunzător cu șorțuri, mănuși și clești speciali de grătar trebuie să utilizeze grătarul.

 

Descoperă ofertele METRO

 

 

 


Sfaturi pentru afacerile de catering - echipamente necesare, livrare și cum trebuie tratați clienții

Nevoile oamenilor evoluează și, odată cu ele, afacerile din domeniul HoReCa trebuie să țină pasul. De la acest principiu au plecat și cei care au vrut să-și ducă business-ul la următorul nivel, punând la dispoziția clienților serviciul de catering.

Echipamente profesionale

Bucătăria de la 0 - cum trebuie să echipăm bucătăria unui nou restaurant

Începutul unui business este în egală măsură frumos și plin de provocări. Competiția este destul de mare, iar pentru a avea succes e necesar nu doar să vii cu ceva nou, ci și să te aliniezi la standardele de ultimă oră.

Echipamente profesionale Profesional Amenajare restaurant Restaurant

Aparate care îți ușurează munca în bucătăria cafenelei

Cafeneaua este locul în care admiratorii licorii magice a dimineții se așteaptă să întâlnească o atmosferă primitoare, servicii de calitate și produse desăvârșite. Întâmpină-i într-un spațiu dinamic cu produse delicioase, care să le ofere energia necesară pentru o zi reușită.

Echipamente profesionale Profesional Restaurant