Paște

Preparate tradiționale de Paști consumate pe Glob

La fel ca multe alte sărbători, Paștele este sărbătorit în lume cu o diversitate de preparate culinare, unice și delicioase .

 Vă prezentăm mai departe feluri preparate de Paști în 15 țări diferite - de la tort de fructe cu marțipan în Marea Britanie, până la plăcintă cu ciuperci în Argentina:

1. Marea Britanie: tortul Simnel

Datând din secolele trecute, tortul Simnel este un tort de fructe care se mânca inițial duminica în timpul Postului Mare, în Marea Britanie. Tortul este acoperit cu un strat de marțipan prăjit și 11 sau 12 bile de marțipan, care îi reprezintă pe cei 12 apostoli.

2. Rusia: pashka

Făcut din brânză de vaci și brânză cremă, pașka este un desert savuros care poate fi mâncat singur sau cu pâine. Blocul de brânză este adesea decorat cu fructe uscate și literele XB, care înseamnă "Hristos a înviat”.

3. Argentina: tarta pascală

Pasca înseamnă Paște în spaniolă, așa că Tarta Pascală înseamnă "Tort de Paști". Plăcinta savuroasă este umplută cu ricotta, ouă fierte tare, spanac, anghinare și pătrunjel. Deoarece este fără carne, este un fel de mâncare foarte răspândit în timpul Postului Mare. Ouăle folosite simbolizează învierea lui Iisus Hristos.

4. Mexico: capirotada

Rețeta pentru capirotada, o budincă servită în Vinerea Mare, diferă destul de mult de la o regiune la alta, dar de obicei este făcută din bolillo (o pâine asemănătoare unei baghete), înmuiată în sirop fiert făcut din zahăr, batoane de scorțișoară și cuișoare. Topping-ul este făcut din nuci sau fructe uscate.

Capirotada semnifică răstignirea: batoanele de scorțișoară reprezintă crucea, cuișoarele reprezintă unghiile iar pâinea reprezintă trupul lui Hristos.

5. Franța: picioare de miel

Francezii au o rețetă specială de Paște pentru piciorul de miel, cunoscută sub numele de "le gigot d'agneau Pascal". Numele pare complicat, însă rețeta este destul de simplă. Carnea (mielul fiind cunoscut ca animal sacrificat) este condimentată cu usturoi și rozmarin și apoi prăjită.

6. Finlanda: mämmi

Cei care fac mämmi de Paști trebuie să înceapă pregătirea în avans, deoarece preparatul trebuie să fie păstrat la rece timp de trei până la patru zile înainte de a fi servit. Desertul tradițional este făcut din apă, melasă, secară malțată, făină de secară și coaja de portocală din Sevilla ca și condiment. De obicei se mâncă rece, cu lapte sau smântână.

7. Polonia: borș alb

Borschtul alb, denumit și zurek, nu se face exclusiv în timpul Paștelui, dar se obișnuiește prepararea lui în timpul acestei sărbători. Supa se face din făină de secară, cârnați și ouă tari fierte.

8. Italia: colomba di pasqua

Pâinicile dulci sunt deserturi comune în Italia. Există panettone de Crăciun și colomba di pasqua de Paști. În formă de porumbel, un simbol al păcii, colomba di pasqua este umplut cu fructe confiate și presărat cu migdale și zahăr fin.

9. Ecuador: fanesca

Fanesca este o supă consistentă făcută din cereale și fasole, precum și bacalao, un cod uscat sărat. Ingredientele diferă de la o gospodărie la alta, dar cele mai obișnuite includ fasolea, squashul, porumbul, orezul, usturoiul, ceapa, mazărea și laptele.

În mod ideal, 12 feluri de fasole sunt folosite pentru a face supa, reprezentând cei 12 apostoli. Bacalao-ul îl simbolizează pe Iisus.

10. Grecia: tsoureki

Similar cu challah, tsoureki este o pâine dulce împletită. Panglica cu trei cravate simbolizează Sfânta Treime, în timp ce ouăle fierte tari care sunt servite în mod obișnuit cu pâine simbolizează  sângele lui Hristos, de aceea sunt vopsite în roșu.

11. Germania: supa de chervil

Cunoscut sub numele de kerbelsuppe în germană, supa de chervil este făcută din chervil, o plantă înrudită cu pătrunjelul. Supa este de obicei consumată în joia de înainte de Paști, cunoscută sub numele de Gründonnerstag sau joia verde în germană - de aici supa verde.

12. Spania: Rosquillas

Rosquillas de Semana Santa, sau gogoșile de Paști, au gustul mai mult ca de tort, decât de gogoși, deoarece sunt făcute cu făină fermentată în loc de drojdie. Modul în care sunt servite diferă de la regiune la regiune, dar de obicei se consumă cu topping de zahăr.

13. SUA: șuncă la cuptor

Multe familii din SUA consumă șuncă la cuptor de Paști. Șunca este dulce, datorită fie glazurii făcută din miere și zahăr brun, fie de la topping-ul cu ananas feliat.

Înainte de existența frigiderelor, animalele erau sacrificate din toamnă, iar carnea lor nu se mânca decât de Paști - de aici tradiția.

14. Slovenia și Croația: Pinca

Pinca este un fel de mâncare folosit pentru a sărbători sfârșitul Postului Mare în multe țări din Europa de Est, cum ar fi Slovenia și Croația. Înainte de coacere, se sculptează semnul crucii în aluat.

15. România: Pasca

Masa tradițională pentru Paști la români este alcătuită din drob de miel, ciorbă de miel, friptură de miel, iar ca dulciuri se servește cozonac cu diverse umpluturi și pască cu brânză. Alături de acestea se pregătesc ouă roșii. Tradiția populară spune că, la răstignirea lui Iisus Hristos, Maica Domnului a adus un coș cu ouă pe care a vrut să le dea paznicilor, însă aceștia au refuzat darul.  Plângând în hohote, Maica Domnului a lăsat coșul la picioarele Răstignitului. Sângele, șiroind din trup, a colorat ouăle, iar în felul acesta, ouăle roșii au devenit un simbol al Învierii.


Prepararea cărnii de porc

Bucățile mari de carne de porc pot fi gătite în nenumărate feluri. Fripturile de porc suculente impresionează prin gustul intens si textură, iar partea cu inserții de grăsime are cea mai bună savoare atunci când este gătită în cuptor.

Mușchiuleț de porc preparate traditionale Ultrafresh

Brik cu ton

Brik sau pachețele tunisiene este, după cum îi spune și numele, o rețetă tunisiană, care a devenit cunoscută pe întreg mapamondul. Brik-ul cu ton este o variantă a acesteia.

preparate traditionale

Ce produse să ai de Paște la raft, în magazinul tău

De Paște dăruim atenții celor dragi, apropiați, dar și partenerilor de afaceri, angajaților sau colegilor. De aceea coșurile cu cadouri, dulciurile, și jucăriile sunt la mare căutare în această perioadă a anului.

Revanzatori Pasti