aromatice

Aromatic și decorativ, un plus de gust în rețetele de primăvară

Pătrunjelul

Una din ierburile culinare cel mai des utilizate este pătrunjelul. Bucătarii au la alegere pătrunjelul cu frunză netedă sau cu frunză creață. În timp ce frunzele netede sunt mai aromate și se utilizează în principal pentru a aromatiza legumele și cartofii, supele și tocanele, carnea și peștele, legăturile decorative cu frunză creață se utilizează în principal ca și decor. De asemenea, în zona de est a Mediteranei și în Caucaz, pătrunjelul este prezent cam în toate rețetele, în care este utilizat pentru a aromatiza mâncărurile tradiționale.

 

Sfat

 

Un adaos extraordinar pentru mâncărurile prăjite în baie de ulei este pătrunjelul creț prăjit în baie de ulei: pur și simplu cufundați-l în ulei foarte încins timp de câteva secunde, lăsați să se scurgă uleiul și condimentați-l cu sare.

 

 

Menta

Menta este în special foarte aromată, existând multe soiuri ale acesteia: unele au gust de mere, altele de busuioc sau ciocolată. Soiul cel mai des utilizat este menta creață. Se pot utiliza frunzele și lăstarele tinere, fie proaspete sau uscate. Pe lângă specialitățile regionale, de la șiș kebabul turcesc pe frigăruie la tabouleh libanez, bucătarii folosesc menta pentru a asezona în special mâncărurile din carne de miel și de oaie. Această plantă se utilizează și pentru a aromatiza deserturi, siropuri și, desigur, băuturile răcoritoare și ceaiurile.

 

Sfat

 

Menta își valorifică cel mai bine aroma în combinație cu puțin zahăr sau miere.

 

 

Arpagicul (ceapa chivas)

Dacă bucătarii vor să îi dea mâncării savoarea de ceapă crudă dar în același timp și să fi și vizual atractivă, atunci arpagicul este cel mai potrivit. Frunzele tubulare pot fi tăiate în inele de orice dimensiune dorită - cel mai bine se obține acest lucru folosind un cuțit foarte ascuțit sau foarfece de bucătărie, pentru a reține o cantitate cât mai mare de suc. Arpagicul este și alegerea numărul unu pentru aromatizarea brânzei de vacă și a brânzei quark. La fel ca pătrunjelul, arpagicul face parte din amestecul de ierburi clasic franțuzesc „fines herbes”. Această plantă este în special bogată în vitamina C: 100 g conțin la fel de mult ca un kg de mere. Cu toate acestea, dacă arpagicul este încălzit, aceasta se pierde.

 

Sfat

 

Frunzele întregi de arpagic sunt extrem de potrivite, de exemplu, pentru legarea mănunchiurilor mici de legume. Pentru acest lucru, acestea mai întâi trebuie să fie opărite.

 

 

 

Rozmarinul

Rozmarinul trezește un dor de Sud - dar aromele sale nu sunt destăinuite numai în bucătăria mediteraneană. Crenguțele de rozmarin proaspăt aromatizează carnea de miel, carnea de vânat și carnea de pasăre. Acele sale fine creează o manta gustoasă și pe cartofii copți în cuptor. Cu toate acestea, rozmarinul rămâne atât de tare, chiar și după prăjire, încât crengile și acele sunt îndepărtate înainte de servire sau nu sunt consumate.

 

Sfat

 

Florile albăstrui ale rozmarinului pot fi zaharisite precum violetele și se pot utiliza pentru a decora farfuria.

 

 

Cimbrul

Micile frunze delicate, frecate ușor între două degete, își dezvăluie instantaneu aroma incomparabilă. Această plantă mediteraneană are miros picant, puternic, acerb sau de fructe, în funcție de soi. Cimbrul obișnuit se utilizează pentru a aromatiza tocanele, costița cu fasole, carnea de vânat și ragutul (tocana) de miel. O delicatesă: adăugați cimbru într-o omletă simplă pentru o experiență gustativă adevărată.

 

Sfat

 

Aroma cimbrului este dezvăluită în special la temperaturi ridicate.

 

 

Dafinul

Dafinul este gigantul dintre ierburile de gătit: planta crește până la 20 de metri în înălțime. Frunzele sunt lanceolate, aroma lor este de fructe spre ierburi amare. De obicei, o singură frunză (îndepărtați-o înainte de servire!) este suficientă pentru a da o aromă delicată de ierburi unei fripturi pentru un număr mare de invitați.

 

Sfat

 

Frunzele de dafin pot fi bine uscate. Dacă sunt bine închise, acestea rezistă aproximativ doi ani până la pierderea aromei.

 

 


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

Cele mai căutate soiuri de roșii

Mâncărurile mediteraneene ar fi de neconceput fără roșii, la fel și băutura Bloody Mary. Rar se găsesc legume la fel de versatile ca roșiile și probabil din acest motiv acestea sunt unele dintre cele mai populare din lume. Destul de ciudat este faptul că o perioadă lungă de timp, roșiile au fost ignorate ca ingredient.

Fructe si legume

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant