grill

Grill sau barbecue? Secrete pentru alegerea perfectă

Vara este aproape și toată lumea se îndreaptă afară din bucătărie pentru a face grill. Sau este barbecue? Contează? Există o diferență? Se pare că, deși există tendința de a folosi cuvintele "barbecue" și "grill" interschimbabil, este totuşi o diferență între acestea. Și dacă sunteți un adevărat bucătar în aer liber, contează cu adevărat!

 

Grill

 

Prin grill alimentele sunt gătite rapid (de obicei la 500-550 de grade Fahrenheit sau mai mult). Se face, de obicei, la foc direct. Carnea, cum ar fi carnea de friptură, cotletele de porc, fructele de mare, hamburgerii și hot dogs, sunt excelente pentru grill. Multe legume și anumite fructe sunt, de asemenea, perfect de gătit la grill. Grill-ul se face la foc direct, unde flacăra (fie gaz sau cărbune) este direct sub carne.

 

Barbecue

 

Prin barbecue alimentele sunt gătite la foc mic și lent. Barbecue-ul este de obicei folosit pentru  coaste, porc, carne de vită, găini întregi sau curcani. Aceste tipuri de carne tind să fie mai dure și necesită căldura scăzută și lentă a unui grătar (sau aragaz lent) pentru a le face bune de consumat. Barbecue-ul se face la căldură foarte scăzută (de obicei 225 grade Fahrenheit sau mai puțin) pentru o perioadă foarte lungă (ore sau chiar toată ziua). Barbecue-ul se face adesea cu căldură indirectă, unde sursa de căldură este conectată la camera în care este ținută carnea, iar carnea nu se află direct peste flăcări ca pe grill. Carbunele sau lemnul sunt frecvent utilizate ca sursă de căldură pentru barbecue. Diferite tipuri de lemn oferă un buchet de arome frumoase pe care carnea le poate absorbi. Cei mai buni bucătari de barbecue se mândresc cu un timp de gătire foarte lung pentru a obține cea mai delicată și mai aromată carne.

 

Sosuri, marinate și condimente

 

Nu lăsați numele să vă păcălească - sosul de grătar poate fi folosit fie cu barbecue, fie cu grill. Marinadele sunt folosite adesea pentru alimentele care vor fi preparate la grill. Carnea (sau legumele sau fructele) se înmoaie în marinadă, absoarbe arome și o parte din lichidul din marinadă. Marinada este aruncată, iar carnea este gătită (caldă și rapidă) pe grătar, rezultând o masă foarte suculentă și aromată. Condimentele pot fi folosite în orice metoda de gătit. Multe alimente preparate la barbecue sunt tratate cu un amestec uscat de condimente înainte de a fi gătite. Această metodă poate fi de asemenea folosită pentru grill.

 

Multe dintre alimentele pentru barbecue sunt pre-marinate, dar poate fi și mai scumpe în felul acesta. De ce să nu cumpărați dumneavoastră carnea pentru barbecue și să faceți singuri o marinadă rapidă? Marinarea nu adaugă doar aromă, ci și înmoaie carnea și o face mai zemoasă atunci când este gătită. Dacă ați lăsat-o la marinat în frigider, asigurați-vă că o scoateți și o lăsați să ajungă la temperatura camerei cu aproximativ douăzeci de minute înainte de a o așeza pe grătar.

 

Atunci când vă decideți să preparați o marinadă, gândiți-vă la felul de arome pe care doriți să le creați. Poate un sos de grătar în stil american foarte simplu și dulce sau, poate doriți să condimentați puțin lucrurile cu o marinadă inspirată de Caraibe.

 

Pentru o carne la grătar diferită, puteți încerca și o marinată inspirată de Thai. Folosiți lemongras, ardei iute, usturoi și ghimbir, sau chiar mai simplu, încercați să acoperiți carnea cu o pastă de curry thai verde amestecată cu puțin lapte de nucă de cocos sau iaurt.

 

Salatele fac adesea diferența atunci când vine vorba de un preparat la grătar. O salată de cartofi noi cu maioneză și usturoi sau o salată simplă cu varză albă, morcovi, ceapă și maioneză, va fi cu siguranță apreciată. Adăugați pâine proaspătă, murături și o selecție de sosuri.

 

În cele din urmă, nu uitați de legume pentru a adăuga culoare în farfurie. Puteți pregăti la grătar o mulțime de legume, odată ce căldura s-a stabilizat puțin. Încercați ardeii tăiați în jumătate și umpluți cu cuscus, înfășurați-i în staniol și gătiți-i până când se înmoaie. Sau, pur și simplu adăugați felii de vinete și dovlecei pe grătar.


Portocale - gustul proaspăt și suculent

Portocalele cresc în toate părțile lumii și pun prospețime în farfurie.

Fructe si legume

Piure de cartofi cu morcovi și curry

Orice preparat din carne, fie că vorbim de un piept de rață, de pui sau un mușchi de porc condimentat, va merge perfect cu această rețetă de piure de cartofi cu morcovi și curry.

cartofi Fructe si legume Restaurant

Sfaturi pentru cumpărarea și consumarea fructelor și legumelor

Chiar dacă ai acces la multe fructe și legume pe tot parcursul anului, acestea au un gust mai bun atunci când sunt cumpărate în sezon, la câteva zile după ce au fost culese.

Fructe si legume