banner-food-court

Produse și echipamente necesare pentru un food truck

Când ești proprietarul unui food truck, există atât de multe lucruri pe care trebuie să le ai în considerare, încât este ușor să uiți unele amănunte. Cu această listă, poți petrece mai puțin timp gândindu-te că ai uitat ceva important și mai mult timp cu planificarea meniurilor și organizarea spațiului bucătăriei tale.

 

1. Unelte şi echipamente pentru gătit

Înainte de a începe să pregătești meniul, ai nevoie de ceva unelte pentru gătit. Selecția de unelte pentru gătit poate fi atât minimalistă, cât şi elaborată, depinde de preferinţele bucătarului. Unele bucătării funcționează foarte bine doar cu câteva spatule și câteva tigăi, în timp ce altele au nevoie de o suită de unelte.

 

Pentru a-ți da seama de ce ai cu adevărat nevoie (și pentru a te asigura că nu pierzi nimic din vedere), treci prin pașii pregătirii fiecărei rețete în minte și gândește-te de ce fel de ustensile și veselă ai nevoie. Poți chiar să îți notezi pașii pentru a te asigura că nu uiți nimic.

 

Listează fiecare tip de cuțit și toate vasele și capacele de care ai nevoie. Include produsele de depozitare a alimentelor, cum ar fi foliile și pungile de plastic. Și, bineînțeles, nu uita de mănușile pentru siguranță!

 

Ar putea fi util să păstrezi o listă cu cele mai folosite cuțite și linguri, în cazul în care scapi una pe podea, în mijlocul agitației de prânz, sau în cazul în care ceva se deteriorează în mijlocul zilei. Nu trebuie să dublezi totul, dar un kit de rezervă te poate salva atunci când servești o mulțime mare și ești presat de timp.

 

2. Vase și ustensile

Există zeci de moduri în care poți să servești mâncarea, astfel încât nu vom lua în considerare toate opțiunile, însă amintește-ți că vei avea întotdeauna nevoie de:

 

  • Un suport pe care să servești mâncarea, fie că sunt farfurii, boluri, tăvi, recipiente take-out
  • Tacâmuri de unică folosință
  • Șervețele
  • Căni și capace
  • Paie

 

Nu uita că modul în care prezinți meniul poate avea un impact major asupra modului în care te percep oamenii.

 

Instrumentele și ustensilele vor depinde în mare măsură de felul de mâncare pe care o oferi, dar există anumite produse care sunt absolut esențiale pentru orice camion alimentar:

 

  • Folia de aluminiu: aceasta este perfectă pentru ambalarea hranei pentru mai târziu și o poți folosi și pentru a acoperi hrana în cuptor.

     

  • Pungile de plastic: utilizează pungile de plastic pentru a menține mâncarea în stare proaspătă sau pentru a stoca resturile.

     

  • Mănușile de unică folosință: acestea sunt esențiale pentru siguranța alimentară.

     

  • Recipientele din plastic: sunt mai bune decât pungile pentru depozitarea alimentelor fierbinți și a sosurilor. Cele mai multe recipiente din plastic sunt refolosibile.

 

 

De asemenea, asigură-te că food truck-ul tău este echipat cu toate ierburile și condimentele de care ai nevoie, indiferent de cât de des le folosești.

 

 

3. Produse de curățare

La finalul zilei este momentul să cureți ustensilele folosite. Produsele de curățare specifice pe care le alegi depind în mare măsură de cât de mult gătești.

 

Am creat o listă de produse de curățare obișnuite, care ți-ar putea fi necesare:

 

  • Detergent de vase
  • Șervețele de hârtie
  • Sanitizer în sticle de pulverizare
  • Mătură și făraș
  • Mop și găleată pentru mop
  • Coșuri de gunoi
  • Saci de gunoi
  • Coșuri de reciclat
  • Bureți și perii
  • Furtun
  • Soluție pentru curățarea paharelor
  • Soluție pentru curățarea cuptorului
  • Soluție pentru curățat universal
  • Șervețele dezinfectante
  • Mănuși

 

4. Siguranță

Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în camioneta ta și care te ajută să previi accidentele sau vătămările majore:

 

  • Extinctoare, sprinklere sau sisteme de stingere a incendiilor

    În cazul unor incendii cu răspândire largă, este posibil ca un singur stingător de incendiu să nu fie suficient. Sistemele de stingere a incendiilor pot preveni accidente catastrofale.

     

  • Truse de prim-ajutor

    Orice spațiu trebuie să aibă in dotare o trusă de prim-ajutor, fie că este vorba despre un food truck sau despre un restaurant de cinci stele.

     

    5. Cele mai populare meniuri

    În continuare, am pregătit o listă cu cele mai populare meniuri pentru festivalurile de food trucks pentru a vedea de ce fel de alimente ai nevoie:

     

  • Grătar
  • Hamburgeri
  • Hot dogs
  • Food trucks cu cafea / smoothie-uri/ băuturi sănătoase
  • Sandvișuri cu brânză la grătar
  • Cupcakes și deserturi
  • Tacos și burritos
  • Sushi
  • Meniuri mediteraneene / Gyros
  • Clătite cu toppinguri special
  • Pizza
  • Înghețată
  • Mâncare indiană
  • ncare hawaiiană
  • Aripioare de pui

 

 

Nu uita că cei mai de succes bucătari ai unui food truck sunt capabili să-și pună singuri amprenta unică atunci când gătesc diferite alimente. Asta înseamnă că trebuie să îți pui în practică creativitatea pentru a avea meniuri cât mai apetisante.

 

De exemplu, chiar dacă hot-dog-urile sunt un concept foarte popular, nu trebuie să servești neapărat hot-dog obișnuit cu ketchup și muștar. În schimb, încearcă să servești, de exemplu, un hot-dog cu brânză cheddar învelit în bacon, pentru un meniu cât mai diferențiat.


Cum a fost la masterclass-ul de pizza susținut de Fabio Cristiano la Academia de Gastronomie

Ne face plăcere să vă anunțăm că, împreună cu partenerul nostru ANTIMO CAPUTO, am organizat săptămâna trecută, în cadrul Academiei de Gastronomie Militari, un masterclass de pizza susținut de faimosul pizzaiolo FABIO CRISTIANO, brand ambassador CAPUTO.,

Profesional Restaurant

ARTA DULCE A DESERTURILOR

Bucătăria modernă a deserturilor ar fi greu de imaginat fără delicioasele preparate spumoase, pe care specialiștii în deserturi le transformă în creații aproape magice. Principiul este întotdeauna același: ingredientele cu consistența unui piure foarte fin sunt amestecate cu frișcă, gelatină și/sau albuș de ou bătute și apoi răcit. Mousse-ul capătă acea consistență extraordinară delicată din micile bule de aer care sunt incorporate în frișcă și albușul de ou atunci când este bătut. Pentru unele tipuri de mousse, gelatina joacă rolul unui agent de legare pentru a asigura fermitatea dorită și a menține bulele de aer în spumă. Agar-agar poate fi folosită ca alternativă vegetală la gelatină.

Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește