calcan_668x267

Despre calcan

Mult mai mare decât limba de mare și cambula, calcanul trăiește mai ales în marea Mediterană și în mâinile reci din nordul Europei.

Cei mai buni calcani sunt cei din Normandia, care au o carne foarte albă și fermă. calcanul are formă romboidală și ochii așezați ambii pe partea stângă. Fiind destul de rar, acest pește se prinde relativ greu, ceea ce explică atât prețul mare al peștelui sălbatic, cât și înființarea crescătoriilor de calcani. Din nefericire, în plan gustativ, calcanul de crescătorie nu rivalizează cu cel sălbatic.

Există și calcan biologic care are calități organoleptice excelente și ale cărui condiții de creștere în captivitate întrunesc toate normele ecologice.

Lipsit de solzi, peștele are o piele destul de groasă, care trebuie scoasă înainte sau după ce este gătit, dar care nu se poate mânca sau, oricum, nu prezintă un real interes gustativ.

Carnea fermă și gustoasă se potrivește cu toate tehnicile de preparare, cu condiția să rămână moale și să nu fie gătită excesiv.

 


Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant

Pagrus cu legume la cuptor

Pagrusul este un pește cu carne slabă, suculentă, cu textură fermă, fiind unul dintre cei mai delicioși pești mediteraneeni.

Pește Restaurant Ultrafresh

Doradă în crustă de sare

Descoperă o rețetă gustoasă de doradă în crustă de sare

Pește Restaurant Ultrafresh