calcan

Despre calcan

Mult mai mare decât limba de mare și cambula, calcanul trăiește mai ales în marea Mediterană și în mâinile reci din nordul Europei.

Cei mai buni calcani sunt cei din Normandia, care au o carne foarte albă și fermă. calcanul are formă romboidală și ochii așezați ambii pe partea stângă. Fiind destul de rar, acest pește se prinde relativ greu, ceea ce explică atât prețul mare al peștelui sălbatic, cât și înființarea crescătoriilor de calcani. Din nefericire, în plan gustativ, calcanul de crescătorie nu rivalizează cu cel sălbatic.

Există și calcan biologic care are calități organoleptice excelente și ale cărui condiții de creștere în captivitate întrunesc toate normele ecologice.

Lipsit de solzi, peștele are o piele destul de groasă, care trebuie scoasă înainte sau după ce este gătit, dar care nu se poate mânca sau, oricum, nu prezintă un real interes gustativ.

Carnea fermă și gustoasă se potrivește cu toate tehnicile de preparare, cu condiția să rămână moale și să nu fie gătită excesiv.

 


Dorada: culoare vie și gust divin

Dorada este unul dintre peștii cei mai apreciați și care au fost consumați din cele mai vechi timpuri. Există și un motiv pentru asta: este aproape lipsită de oase, are un gust specific foarte bun și este atât de ușor de preparat, încât și începătorii care nu prea au experiență în gătitul peștelui, se dovedesc bucătari iscusiți.

Pește

Peștii plați - delicioase ciudățenii ale naturii

Arată ca niște ciudățenii ale naturii și oferă gurmanzilor o experiență specială: prin aromele fine, peștii plați cum ar fi cambula, calcanul și Limba-de-mare aduc un plus de valoare oricărui meniu.

Pește Ultrafresh

Biban de mare la grătar

Cu siguranță mulți dintre clienții tăi sunt interesați de preparatele cu carne de pește. Îți propunem biban de mare la grătar cu sos de unt alb și busuioc, o rețetă foarte gustoasă.

Pește Restaurant