banner-terasă

Cum să ai o terasă de talie internațională

Pentru a atrage clienţi şi a adăuga valoare afacerii tale este important ca restaurantul să aibă terasă.

Mai jos, sunt câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o terasă atrăgătoare:

 

 • 1.Mobilierul potrivit

 

 • Umbrele

   

  În special în perioada verii, când terasele sunt cele mai căutate locuri de relaxare, dar și condițiile meteo sunt foarte schimbătoare, o umbrelă e mai mult decât necesară pentru terasa ta.

  Vremea este inamicul principal al unei terase. De aceea, pentru a te proteja împotriva excesului de soare, ploaie, vânt etc., plasează umbrele de soare sau acoperișuri din umbrele.

   

 • Sisteme de încălzire sau de climatizare

   

  Cu cât ai mai mult control asupra temperaturii, cu atât mai mult poţi beneficia de terasă în decursul anului. Dacă poţi, investeşte într-un sistem de aer condiționat. Dacă ai un buget modest, integrează sisteme de încălzire în decor.

   

 • Mobilier

   

  Adaugă scaune, fotolii confortabile și atrăgătoare care să te diferenţieze de competiție.

  Mesele ar trebui să fie întotdeauna stabile și solide. Optează pentru materiale cum ar fi lemnul, aluminiul și metalul pentru mobilier și ai în vedere copertinele rezistente la uzură climatică.

   

 • Pături

   

  Întotdeauna să ai disponibile pături, acestea fiind deosebit de utile atunci când temperaturile încep să scadă. În special noaptea și în perioadele mai reci. Este esențial să oferi confort, cu atât mai mult cu cât clienții tăi vor sta pe terasă ore în șir pentru a discuta sau a lua masa.

   

   

 • Plăcuțe pentru anunțuri

   

  Utilizează-le pentru a informa clienții cu privire la oferte, promoții speciale, ore de funcționare sau orice alte reguli importante.

   

 • Mobilier auxiliar

   

  Dacă ai mai mult spațiu, poţi adăuga bucăți de mobilier pe care să așezi diferite ustensile (tacâmuri, pahare, șervețele), pentru a oferi servicii mai rapide.

   

   

 • Decor armonios

 

Clientul ar trebui să se simtă ca și cum ar fi în restaurant (și nu pe stradă), iar acest lucru este posibil cu ajutorul ambianței. Cel mai important lucru este ca acești clienți să se simtă relaxați.

 

2. Creează din terasa ta un adevărat retreat urban

 

Câteva scaune sau o bancă, o masă mică pentru cafea, câteva felinare, lumânări sau chiar luminițe pentru a crea atmosferă și, desigur, multe plante te vor ajuta cu siguranță la crearea unei atmosfere urbane. Nu ar trebui să lipsească nici plantele verzi, cactușii sau vasele suspendate.

 

O terasă decorată cu plante îi va ajuta pe clienții tăi să uite că se află în mijlocul clădirilor din beton.


Băncile și fotoliile din lemn, acoperite cu perne confortabile ș
i grădinile verticale măresc frumusețea unei terase.

 

Există o mulțime de stiluri din care îţi poţi alege: boho chic, mediteranean, gipsy, minimalist, retro și așa mai departe, dar orice stil vei alege, optează pentru culori strălucitoare, care ies în evidență. Dacă doreşti ceva mai neutru, atunci stilul scandinav are exact ceea ce ai nevoie: negru, gri, alb și bej, piatră și lemn natural.

 

Mobilierul de răchită, felinarele, lumânările, luminițele, textilele strălucitoare și mobilierul din lemn natural te vor ajuta să creezi o atmosferă cu adevărat estivală.

 

Plante

 

Plantele oferă un sentiment de prospețime și energie pozitivă. De aceea, sunt o alegere excelentă pentru terasă. Ai grijă atunci când selectezi dimensiunea ghiveciului deoarece acesta ar trebui să se potrivească cu dimensiunea spațiului. Evită ghivecele din plastic deoarece rădăcina plantelor nu mai respiră atât de bine.

 

De asemenea, agățarea plantelor pe perete este o modalitate creativă de a economisi spațiu și a obține un efect plăcut.

Îţi sugerăm și utilizarea unor lămpi solare pentru a păstra zona luminată la lăsarea serii.

 

Lampioane și șiraguri de lumini

 

Șiragurile de lumini sunt o modalitate accesibilă pentru a-ţi lumina terasa pe timp de noapte. Oferă terasei tale o senzație de confort, potrivită pentru conversații pe înserat.

 

 

Stilul vintage

 

Mobilier din lemn rustic, seturi forjate sau un mobilier din răchită este exact ce ai nevoie pentru o terasă. Nu îţi fie teamă să foloseşti mobilierul vintage pentru că tocmai acest lucru îi conferă un stil aparte.

Așază scaune și mese forjate în alb sau negru și scaune din răchită. Adaugă felinare, coșuri pe post de mese de cafea.

 

 

Stilul african

 

Alege un taburet cu model de leopard, o țesătură cu model de zebră, un covor cu motive de tigru, o masă de lemn scundă, vase de teracotă, căni de culoarea alamei, felinare din alamă, o canapea modulară în stil marocan și o balustradă de bambus. Culorile? Calde, desigur, doar suntem în Africa la urma urmei.

 

Indiferent de stilul pe care îl alegi, ține cont să oferi o notă de autenticitate cu care să atragi clienții care îsi doresc și altceva.


Cum aranjezi mobilierul terasei pentru eficiență maximă

În aranjarea mobilierului pentru terasă, eficientizarea este cheia. Profită la maximum de sfaturile noastre pentru amenajarea terasei localului tău!

Amenajare restaurant

Bucătăria de la 0 - cum trebuie să echipăm bucătăria unui nou restaurant

Începutul unui business este în egală măsură frumos și plin de provocări. Competiția este destul de mare, iar pentru a avea succes e necesar nu doar să vii cu ceva nou, ci și să te aliniezi la standardele de ultimă oră.

Echipamente profesionale Profesional Amenajare restaurant Restaurant

Mise-en-place: aranjarea corectă a unui restaurant

Mise-en-place este unul dintre cele mai importante detalii dintr-un restaurant, care poate ușura servitul clienților și se referă la pregătirea corectă a restaurantului înainte de a oferi orice tip de serviciu. Această pregătire diferă în funcție de tipologia de restaurant și de țară, însă, în general, punctele menționate mai jos sunt în general universal valabile. Mise-en-place-ul ține de pregătirea și aranjarea mobilierului și a altor obiecte de inventar (farfurii, tacâmuri, șervețele, pahare), a celor care sunt utilizate pentru mese principale (mic dejun, prânz și cină) sau a obiectelor folosite pentru servirea grupurilor de turiști și a meselor oficiale.

Amenajare restaurant Mise-en-place