668x267-mobilier

Cum aranjezi mobilierul terasei pentru eficiență maximă

În aranjarea mobilierului pentru terasă, eficientizarea este cheia. Profită la maximum de sfaturile noastre pentru amenajarea terasei localului tău!

Organizarea minuțioasă maximizează eficiența

Terasele sunt recomandate, fără nicio restricție, chiar și pentru cele mai mici localuri.

În zilele însorite, practic întreg localul se mută în zona de exterior, pe terasă. În consecință, zona terasei trebuie amenajată cu la fel de multă atenție precum zonele din interiorul hotelului, restaurantului sau cafenelei.

4

Fiindcă terasa devine reprezentativă pentru afacerea ta, cel puțin în perioada verii, organizarea eficientă a mobilierului și planificarea unui meniu adecvat, cu o varietate de preparate și băuturi potrivite sezonului, îți poate aduce un plus de profit pe fiecare metru pătrat de suprafață al terasei, utilizat ingenios.
Terasele, în amenajarea cărora s-a acordat un plus de atenție, pot influența semnificativ deciziile trecătorilor de a se opri în localul tău și a petrece un timp de calitate. 
În plus, clienții care se simt cu adevărat bine în locația ta vor petrece mai mult timp acolo și vor consuma mai mult.

Organizare 3D

Mai mulți clienți înseamnă un profit mai mare pentru afacerea pe care tu o deții. De aceea, este esențial să exploatezi spațiul de care dispui cât mai eficient posibil.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi în acest caz sunt analiza, planificarea și demararea proiectului.

Fiecare proces de planificare începe cu o schiță, în care obligatoriu trebuie incluse aspectele funcționale, cum ar fi accesul la apă și electricitate.

Este extrem de important ca zonele intens circulate să fie lăsate libere, iar cablurile și orice alte elemente de acest fel să fie evitate.

În cazul în care pe zona terasei există astfel de elemente, ele pot fi mascate cu diverse piese de decor.

Fiecare afacere diferă și dispune de un spațiu propriu, cu particularități diferite, astfel că nu există o rețetă universală pentru a calcula în metri pătrați spațiul alocat fiecărui client.

Un exemplu de urmat în ceea ce privește spațiul alocat unei terase de vară este de 200 de metri pătrați pentru 150 de persoane.

În funcție de suprafața terasei, pătrată,  rectangulară sau circulară, multiple configurații pot fi făcute.

Evident, spațiile largi, pătrate, oferă mai multe posibilități de amenajare decât cele înguste.

 

schita-1schita-2

Este o regulă general valabilă aceea că, în cazul spațiilor de exterior foarte înguste, mesele lungi sunt mai potrivite pentru că eficientizează mai bine amenajarea întregii terase.

Spațiul de un metru pătrat per persoană este ideal, iar mesele lungi aduc acest avantaj.

Pentru spații mai generoase, alocarea a 1.5, chiar 2 metri pătrați de persoană este mai mult decât suficientă.

schita-3

 

 

 

De exemplu, pentru o cafenea, fiecare rând de mese și scaune, poziționate în stilul bistro-urilor, de-a lungul ferestrelor, va atrage cu siguranță atenția.

În cazul unei grădini de vară, o umbrelă mare poate deveni centrul grădinii, iar în jurul ei pot fi amplasate mesele și scaunele, spațiul devenind mai încăpător și din punct de vedere vizual.

schita-4

Pentru suprafețele înclinate, provocarea este și mai mare. Însă, în această situație, montarea unei platforme poate transforma o problemă într-un mare avantaj. Suprafața înclinată dispare, iar spațiul nefolosit anterior poate fi utilizat pentru amplasarea unor zone de catering.

Platformele și galeriile au forme atractive, care creează spații adiționale pentru petreceri ori grupuri VIP.

Un beneficiu suplimentar este și acela că platformele îi protejează pe invitați în cazul condițiilor meteo nefavorabile.

Mobilierul – aspect și funcționalitate

În general, mesele rotunde ocupă un spațiu mai redus și disponibilitate pentru mai puțini clienți decât mesele drepte, de exemplu.

De asemenea, acestea sunt mai puțin pliabile pentru situațiile în care este necesară gruparea mai multor mese.

Iar dacă îți dorești ca pe terasa ta să ai mese rotunde, ia în calcul includerea a câtorva mese pătrate, de aceleași dimensiuni.

Scaunele și mesele rabatabile, precum și cele pentru bistro-uri, pot fi folosite independent sau combinate cu succes datorită varietății de culori de care dispun.

Scaunele cu țesături simple sunt o soluție ideală pentru terasele restaurantelor moderne. O utilizare și mai eficientă a spațiului acestora este obținută prin amplasarea unor mese de cocktail.

Un alt avantaj al acestui tip de mobilier este acela că nu ocupă un spațiu mare de depozitare.

23

 

 

Eficientizează servirea la mese

O tejghea sau insulă amplasată pe terasă este ideală chiar și în cazul localurilor care nu dispun de un spațiu prea mare.

Barurile mobile sunt o atracție și o sursă de venit extra. Clienții socializează și consumă diverse băuturi, iar acestea sunt ușor de amplasat.

1

Descoperă ofertele METRO


Bucătăria de la 0 - cum trebuie să echipăm bucătăria unui nou restaurant

Începutul unui business este în egală măsură frumos și plin de provocări. Competiția este destul de mare, iar pentru a avea succes e necesar nu doar să vii cu ceva nou, ci și să te aliniezi la standardele de ultimă oră.

Echipamente profesionale Profesional Amenajare restaurant Restaurant

Cum să ai o terasă de talie internațională

Pentru a atrage clienţi şi a adăuga valoare afacerii tale este important ca restaurantul să aibă terasă.

Amenajare restaurant

Mise-en-place: aranjarea corectă a unui restaurant

Mise-en-place este unul dintre cele mai importante detalii dintr-un restaurant, care poate ușura servitul clienților și se referă la pregătirea corectă a restaurantului înainte de a oferi orice tip de serviciu. Această pregătire diferă în funcție de tipologia de restaurant și de țară, însă, în general, punctele menționate mai jos sunt în general universal valabile. Mise-en-place-ul ține de pregătirea și aranjarea mobilierului și a altor obiecte de inventar (farfurii, tacâmuri, șervețele, pahare), a celor care sunt utilizate pentru mese principale (mic dejun, prânz și cină) sau a obiectelor folosite pentru servirea grupurilor de turiști și a meselor oficiale.

Amenajare restaurant Mise-en-place